De beste terrassen aan het water

Geschreven op 4 april 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

partnercontent

Wat is er nou leuker dan lekker relaxen op een leuk terras? Lekker relaxen op een leuk terras aan het water natuurlijk! Zeker nu de zon zich vaker laat zien! Dus haal de zonnebrand maar te voorschijn!

Terrassen aan het water in Utrecht

Utrecht is misschien wel dé terrassenstad van Nederland. Waar je ook kijkt, in ieder straatje of steegje vind je sfeervolle terrassen. En natuurlijk ook aan het water. Want hoe gezellig is het om te borrel met uitzicht op de Utrechtse grachten. En helemaal wanneer je bij een van de restaurant op de Oudegracht aan de Werf plaatsneemt, zoals bij Elborne tapas of Los Argentinos? Terwijl jij geniet van een lekker hapje of drankje, heb je uitzicht op alles wat zich in de grachten afspeelt. Rondvaartboten, kano’s en suppers varen af en aan. Hoe leuk is dat?!

terrassen utrecht

Terrassen aan het water in Den Haag

In Den Haag is het prima vertoeven bij Restaurant Madestein. Bij dit moderne restaurant kan je ontbijten, lunchen, dineren, genieten van een lekkere high tea en sushi eten! Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op het water en recreatiegebied Madestein. Misschien heb je geluk en spot je een bijzondere vogel!

Terrassen aan het water in Rotterdam

Ook in Rotterdam is het prima vertoeven aan het water bij Aloha. Dit mooie en gezellige terras aan het water heeft zich laten inspireren door de 209 verschillende culturen die Rotterdam rijk is. Dat zie je terug in de internationale smaken, de kooktechnieken en in de bereidingswijzen.

Ook in Rotterdam: Harvest Coffee Brewers. Met eigenaren die zijn geboren en getogen in Australië kan je wel iets bijzonders verwachten. Koffie is hun lust en hun leven en dat proef je zeker terug. Maar ook het verrassende menu maakt je smaakbeleving compleet. En dat lekker aan het water!

Rotterdam maas

Terrassen aan het water in Amsterdam

Heerlijk ontspannen en relax, dat is de sfeer bij Café Restaurant Riva in Amsterdam. Bij deze luxe woonboot is het goed vertoeven voor lunch, borrel én diner! En je hebt ook nog eens een schitterend uitzicht over de Amstel!

Ben je dol op het water én op lekker eten? Dan is Loetje aan ’t IJ ook zeker een aanrader! Vanaf het terras kan je heerlijk genieten en je ogen uitkijken naar alle bootjes op het IJ.

Wil je vanaf het terras genieten van een heerlijke beachvibe? Vlij dan neer bij Strandpaviljoen a/d Plas. Hier kan je lekker eten tijdens lunch en diner, maar ook even neerploffen voor een kop koffie of thee na een mooie wandeling rond de Ouderkerkerplas of gezellig aan de borrel met vrienden.

Paviljoen a/d PLAS

Andere leuke terrassen aan het water

Ook in Voorschoten kan je heerlijk genieten aan het water. Bij Restaurant de Knip heb je een prachtig uitzicht over de Vlietlanden en kan je genieten van lunch, diner, borrel en nog veel meer! Want je kan er namelijk ook trouwen.

Bij Paviljoen Het Houtse Meer is het heerlijk vertoeven. Je vindt dit gezellige terras in Den Hout, onder de rook van Breda. Het Houtse Meer is een moderne locatie aan het water waar je lekker kan lunchen en borrelen. Je kan hier ook foodsharen en dat is wel zo gezellig! Het Houtse Meer is ook een prachtige trouwlocatie. Ze hebben hier ook een eigen kruidentuin dus ga er snel eens een vers kruidentheetje bestellen. Een heerlijke plek!

Bij De Bonte Haas in het Westlandse Wateringen is het prima vertoeven, zowel binnen als buiten. Je kan er zelfs een sloep huren! Maar ook op het vaste land kan prima geluncht, gedineerd en geborreld worden. De Bonte Haas is een prima uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en mensen met bootjes. Al jarenlang een begrip in het Westland!

Westlandse Kust


Credits foto’s: Canva.com en partners

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox