De beste terrassen aan het water

Geschreven op 4 april 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Terassen aan het water uitgelicht

Vanaf 28 april mogen de terrassen, onder voorwaarde van de corona maatregelen, eindelijk weer open! Wat is er nou leuker dan lekker relaxen op een leuk terras? Lekker relaxen op een leuk terras aan het water natuurlijk! Zeker nu de zon zich vaker laat zien! Dus haal de zonnebrand maar te voorschijn!

Terrassen aan het water in Den Haag

In Den Haag, achter de Koninklijke Stallen en Paleis Noordeinde vind je op de plek waar ooit de bibliotheek van Den Haag zat, Café De Bieb. Je kan hier werken en genieten van ontbijt, lunch, diner en borrel. Maar cocktailliefhebbers komen hier zeker niets te kort. Er wordt vooral gewerkt met biologische producten en er zijn veel vegetarische en vegan gerechten. In de zomer kan je genieten van de zon op de gezellige terrasboot. In het weekend zijn er leuke live optredens!

Het is ook prima vertoeven bij Restaurant Madestein. Bij dit moderne restaurant kan je ontbijten, lunchen, dineren, genieten van een lekkere high tea en sushi eten! Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op het water en recreatiegebied Madestein. Misschien heb je geluk en spot je een bijzondere vogel!

Terrassen aan het water

Terrassen aan het water in Rotterdam

Ook in Rotterdam is het prima vertoeven aan het water bij Aloha. Dit mooie en gezellige terras aan het water heeft zich laten inspireren door de 209 verschillende culturen die Rotterdam rijk is. Dat zie je terug in de internationale smaken, de kooktechnieken en in de bereidingswijzen.

Ook in Rotterdam: Harvest Coffee Brewers. Met eigenaren die zijn geboren en getogen in Australië kan je wel iets bijzonders verwachten. Koffie is hun lust en hun leven en dat proef je zeker terug. Maar ook het verrassende menu maakt je smaakbeleving compleet. En dat lekker aan het water!

Terassen Rotterdam

Terrassen aan het water in Amsterdam

Heerlijk ontspannen en relax, dat is de sfeer bij Café Restaurant Riva in Amsterdam. Bij deze luxe woonboot is het goed vertoeven voor lunch, borrel én diner! En je hebt ook nog eens een schitterend uitzicht over de Amstel!

Ben je dol op het water én op lekker eten? Dan is Loetje aan ’t IJ ook zeker een aanrader! Vanaf het terras kan je heerlijk genieten en je ogen uitkijken naar alle bootjes op het IJ. PS: Loetje zegt zelf niet te kunnen wachten om open te gaan op 1 juni, maar dat is nog niet helemaal zeker. Hoe daarom de website en de Facebookpagina van Loetje in de gaten!

Terrassen aan het water Loetje

Andere leuke terrassen aan het water

Ook in Voorschoten kan je heerlijk genieten aan het water. Bij Restaurant de Knip heb je een prachtig uitzicht over de Vlietlanden en kan je genieten van lunch, diner, borrel en nog veel meer! Want je kan er namelijk ook trouwen.

Bij Paviljoen Het Houtse Meer is het heerlijk vertoeven. Je vindt dit gezellige terras in Den Hout, onder de rook van Breda. Het Houtse Meer is een moderne locatie aan het water waar je lekker kan lunchen en borrelen. Je kan hier ook foodsharen en dat is wel zo gezellig! Het Houtse Meer is ook een prachtige trouwlocatie. Ze hebben hier ook een eigen kruidentuin dus ga er snel eens een vers kruidentheetje bestellen. Een heerlijke plek!

Bij De Bonte Haas in het Westlandse Wateringen is het prima vertoeven, zowel binnen als buiten. Je kan er zelfs een sloep huren! Maar ook op het vaste land kan prima geluncht, gedineerd en geborreld worden. De Bonte Haas is een prima uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en mensen met bootjes. Al jarenlang een begrip in het Westland!

Terrassen aan het water wijn

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en winacties? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief