De gezichten achter Indoor Ski- en Snowboardhall Roundhill

Geschreven op 27 augustus 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
team Roundhill

Indoor Ski- en Snowboardhall Roundhill in Dordrecht is al sinds 2016 dé plek waar je kan leren skiën en snowboarden, maar ook om je skills te verbeteren en te updaten. Wij spraken met bedrijfsleider Mark-Jan Buijs en die stelt het bedrijf graag aan je voor!

Kan je Roundhill in drie woorden omschrijven?

“Het is lastig Roundhill in drie worden weer te geven, maar ik zou zeggen: Skiles, Techniek en Persoonlijk,” zegt Mark-Jan. Het idee om een skischool te beginnen is eigenlijk heel natuurlijk ontstaan. “Na een aantal jaren zelf les te hebben gegeven bij andere ski-scholen werd het tijd om een eigen draai te geven aan ski- en snowboardlessen. Onze kennis en ervaring hebben we meegenomen en verbeterd. Uit de basis die we zelf al hadden en onze eigen ideeën is Roundhill ontstaan”.

Door wie wordt Roundhill gerund?

“We runnen het bedrijf met drie vaste medewerkers met daarnaast een heel leuk team van enthousiaste leraren en bar medewerkers”, antwoord Mark-Jan. “Ruben en Rogier zijn de eigenaren en ik ben als bedrijfsleider zelf ook veel op de vloer. Skiën en snowboarden is van ons allemaal een passie en dat komt terug in de manier van lesgeven. Onze leraren worden daar ook op geselecteerd”.

Roundhill_Dordrecht_skiles

Rogier Greebe is mede-eigenaar van Roundhill en bij een aantal ski scholen werkzaam geweest. Ook heeft Rogier nog een andere onderneming naast Roundhill namelijk een trainingsbedrijf. Hierin is Rogier vaak bezig met bijvoorbeeld omgangsvormen, sport en gedrag. Dit maakt hem een ski-instructeur met veel gevoel, mensenkennis en inlevingsvermogen.

Ruben Kubbinga is zijn compagnon. Ook Ruben heeft nog een andere onderneming naast Roundhill. Hij houdt zich bezig met sportlessen op onder andere basisscholen. In deze sportlessen staat het stimuleren van kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling centraal. Ook is Ruben opleider bij de Nederlandse ski-vereniging. Dit maakt Ruben tot een technisch en gedreven instructeur. Ikzelf ben fulltime werkzaam bij Roundhill.

Ik zorg voor de dagelijkse gang van zaken en alles wat daarmee te maken heeft. Ook ik heb een jarenlange ervaring als skileraar en ik kan van mezelf wel zeggen dat ik een goed inlevingsvermogen en een flinke dosis geduld heb. Doe daar een beetje humor bij en je hebt een heel relaxte instructeur!” Lacht Mark-Jan.

Zien jullie elkaar ook buiten het werk om?

“Met zijn drieën zetten wij de koers uit voor Roundhill. Dit gebeurt onder werktijd, maar ook zeker daarbuiten. De vriendschap tussen Ruben en Rogier zorgt voor een goede basis als zakelijk partners. Maar wij gaan met z’n drieën ook al een paar jaar terug. De onderlinge klik is heel goed. Samen weekenden weg, dagelijks onderling contact en eerlijke communicatie zijn speerpunten van dit team. Met een goede samenwerking zit het dus wel snor!”

En de rest van het team?

“Het totale team bestaat uit een bond gezelschap instructeurs. Sommigen geven een avond of een dagdeel les naast hun vaste baan, uit hobby gedreven. Anderen werken het hele seizoen bij ons als enige baan. Het enthousiasme en gedrevenheid die onder de instructeurs heerst is erg leuk. Er wordt onderling veel gedeeld en waar nodig elkaar geholpen. Ook als dit niks met werk te maken heeft. Buiten de wintersport wordt er onderling ook vaak zomers afgesproken, bijvoorbeeld om met een aantal te gaan kitesurfen. Je mag best stellen dat wij een hechte club zijn waar veel verdraagzaamheid en hulp naar elkaar is. Op alle vlakken,” zegt Mark-Jan.

hele team Roundhill 2020

Hebben jullie vaste skileraren of wisselt de bezetting ieder jaar?

“Zo’n 80% van de mensen is inmiddels vast te noemen, de rest wisselt. Soms moeten we afscheid nemen van een collega doordat de lesuren niet meer gecombineerd kunnen worden met andere activiteiten zoals met studies. Vaak is dit, heel cliché, geen afscheid maar een ’tot snel’. Het doel blijft echter hetzelfde: mensen zo goed mogelijk op hun wintersport voorbereiden zodat ze veilig en gecontroleerd naar beneden komen. Dit alles op hun eigen snelheid. Of dit nu gedreven is uit angst, plezier, het ontbreken van techniek of het willen opbouwen van conditie, het doel is hetzelfde.”

Wat onderscheid Roundhill van andere skischolen?

“Wij ons onderscheiden ons van andere ski scholen door ons unieke zelf te zijn. Er zijn meer ski-scholen waar je goed kan leren skiën. Maar wat wij van onze klanten terughoren is dat ze de rust, ambiance, gezelligheid én persoonlijke aandacht bij ons erg fijn vinden. Meerdere van onze klanten komen dan ook al meerdere seizoen terug. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee!”

Wil jij jouw ski- of snowboard skills het komende seizoen ook verbeteren? Informeer dan eens bij de mogelijkheden die Roundhill voor je te bieden heeft: www.roundhill.nl