De leukste boeken met tips over Nederland

Geschreven op 1 maart 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Boeken over Nederland

Steeds meer mensen besluiten vakantie in eigen land te vieren. En dat kan prima, want Nederland is prachtig! Veel schrijvers haken in op deze trend. Zo zijn er al heel veel mooie boeken verschenen die je een andere kant van Nederland laten zien.

Uitwaaien van Daphne Deckers

Daphne Deckers heeft met haar nieuwste boek Uitwaaien een rijk geïllustreerd feelgoodboek geschreven. Het geeft je inspiratie én een kijkje in typisch Nederlandse trekjes die dan weer erg grappig zijn. Daphne combineert persoonlijke verhalen met de schoonheid van de Nederlandse natuur. Echt een aanrader als je nog zoekende bent naar een leuke vakantiebestemming.

#GAAN van Hanne Tersmette

In juli 2019 mochten wij met toenmalig boswachter Hanne Tersmette het water op om het natuurgebied het Naardermeer te verkennen. Echt een prachtig gebied en Hanne kon er prachtig over vertellen, vooral over de vele vogelsoorten. Tegenwoordig werkt Hanne voor de Vogelbescherming, dus ze blijft dicht bij de natuur. Toen wij haar ontmoetten had ze net haar eerste boek #GAAN geschreven. Dit boek is prachtig met heel veel foto’s en tips.

Boeken over Nederland

Wandellust van Cynthia Schultz

Influencer Cynthia Schultz inspireerde jarenlang jonge meiden met haar blog Miss Lipgloss. Tegenwoordig bestaat deze blog niet meer en is ze verder gegaan onder de naam Cynthia. Ze is zich door de jaren heen gaan ontwikkelen op het gebied van planmatig werken. Maar ze is ook veel te vinden in de Nederlandse natuur, want sinds ze een hondje heeft is ze niet van de wandelpaden weg te slaan. Zij heeft de volgens haar mooiste Nederlandse wandelgebieden in haar boek Wandellust vastgelegd.

Wandellust van Twan Huys

Journalist Twan Huys komt helemaal tot rust in de Nederlandse natuur. Twan wandelt al zo lang hij zich kan herinneren, het is hem namelijk met de paplepel ingegoten. Ook hij schreef een boek met de titel Wandellust over de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Boeken over Nederland

Nederland Reisgids 2021

Marlou Jacobs en Godfried van Loo zijn gespecialiseerd in het maken van kleurrijke reisgidsen. Voor 2021 hebben ze er ook een voor Nederland gemaakt en die is werkelijk beeldschoon. Je hebt gelijk zin om alle plekken die ze beschrijven te verkennen. Ga jij dit jaar in Nederland op vakantie? Koop dan zeker de reisgids van REISREPORT!

Verliefd op Nederland

Roëll de Ram, reisblogger en oprichtster van de populaire reisblog WeAreTravellers.nl schreef het boek Verliefd op Nederland. Hierin beschrijft ze plekken in ons eigen land die erom vragen om bezocht te worden. Accommodaties, maar ook natuurgebieden, stranden en goede restaurants, alles wordt hierin benoemd.

Boeken over Nederland

Expeditie Achtertuin

Het koffietafelboek Expeditie Achtertuin is samengesteld door de reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong. Zij reisden een jaar lang door Nederland en legden dit vast op Instagram én in dit boek! Zij nemen je mee door Nederland met prachtige beelden en inspirerende verhalen. Je zal op plekken komen waar je het bestaan misschien niet eens wist!

Mini Expedities van Claar Talsma en Joanne Wissink

In het boek Mini Expedities van Claar Talsma en Joanne Wissink bekijk je 30 actieve en spannende outdoor activiteiten die je gewoon in Nederland kan doen! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt en denkt te durven. Dit boek is ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Heel inspirerend en leuk


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox