De leukste escaperooms van Nederland

Geschreven op 9 september 2023
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
escaperooms

Escaperooms zijn inmiddels niet meer weg te denken in Nederland. Een aantal jaar terug was dit nog een heel nieuw en spannend concept, maar tegenwoordig vind je in iedere plaats in Nederland wel een of meerdere escaperooms. En toch heeft nog steeds niet iedereen de beleving van een escaperoom mogen ervaren. Wij hebben al een aantal leuke escaperooms kunnen spelen én hebben in ons netwerk rondgevraagd welke escaperooms als aanrader worden aangemerkt. Zo hopen we jou te helpen om een leuke escaperoom uit te kiezen als activiteit voor deze winter!

Wij geven je in deze blog onze tips

Blogster Narisha mocht een aantal jaar geleden escaperoom The Dentist in Delft al eens uitproberen. Inmiddels is deze escaperoom uitgeroepen tot winnaar van de ‘Golden Lock-In Award.’

Escaperoomtime in Utrecht is een escaperoom in een modern jasje. Hier worden namelijk de traditionele escaperooms gecombineerd met VR-spellen. De ene speler moet in de kamer op zoek naar oplossingen, terwijl de ander met de VR-bril in een parallelle wereld zoekt naar tips. Ze hebben verschillende thema’s zoals ‘zombie shooter’, ‘cops vs robbers’, ‘stripclub: the hangover 18+’ en natuurlijk ‘Casa de Papel’. Voor kinderfeestjes hebben ze ook een leuk spel: de schat van Davy Jones. Deze VR escapegame is geschikt voor kinderen tussen de 6 en de 10 jaar.

1627

Escaperoom Groenlo Achterhoek

In de Achterhoek vind je Escaperoom Groenlo. Hier draait de ontsnapping om de Slag om Grolle in 1627. Escaperoomspeelster Marieke speelde deze escaperoom al met haar vrienden en is laaiend enthousiast: “Ik ga gewoon vast met de deur in huis vallen: dit was echt veruit de BESTE escape room tot nu toe! Het verhaal zit bizar goed in elkaar en je speelt echt een rol in het verhaal. Het verhaal komt regelrecht uit de geschiedenis en je kan goed merken dat ze er een boel geschiedenisboeken op nageslagen hebben om alles goed uit te voeren. Super leuk!”

In Amsterdam is Escape Game Over een echte aanrader! Hier kan je kiezen uit maar liefst 6 verschillende kamer, zoals The House next door, Forbidden Temple of Montezuma en Top Secret. Dus wanneer je een kamer hebt gespeeld en je wilt meer, dan kies je gewoon een andere kamer.

Outdoor escaperoom

In Hoeven vind je outdoor escaperoom Outdoor Escape Hoeven. Bij deze escaperoom is het de bedoeling dat je binnen een uur het mysterie van de legende van de heilige Agatha oplost. Aan de hand van allerlei voorwerpen en aanwijzingen word je geleid naar een geheime locatie. Deze escaperoom bevindt zich in het bos dus de locatie is ook nog eens bijzonder. Zeker de moeite waard dus!

In Baarn vind je wel een heel speciale escaperoom. Wintertuin Experience is een honderd jaar oude botanische kas die je vindt in het Cantonspark in Baarn. Je speelt hier twee verschillende escaperoom spellen. ‘Elixir’ speelt zich af in de kas en bij ‘Het mysterie van de botanische tuin’ ga je in het omliggende park op zoek naar de sleutel van een heuse schatkist.

Escaperoom op locatie

Ook via Escaperoom TIME kan je verschillende escapegames op locatie spelen. Speelt bijvoorbeeld ‘From Russia with Love’ in de prachtige binnenstad van Utrecht. Of ga in deze zelfde stad op zoek naar de pittige raadsels en puzzels die “El Profesor” heeft verstopt tijden de citygame La Casa de Papel.

En leuk voor thuis: Unlock the Bottle. Je kan kiezen uit een wijn- en een biergame. Al proevend en puzzelend kom je samen met het gezin (met oudere kinderen natuurlijk!) of met vrienden tot de oplossing. Voor kinderen is er het Limonade Experiment waarbij kinderen tussen de 6 en de 11 jaar Professor Limostein helpen om een geheime toverdrank te maken.

Escaperoom voor kinderen

Onze lezeres Pauline was bij Inside out Emmen, samen met haar kinderen. Hier ga je terug in de tijd naar 1924, tijdens de Olympische spelen, waarbij atlete Helen Johnson op onverklaarbare wijze verdween. De kamer gaat erom het mysterie rond haar verdwijning te ontrafelen.

escaperooms

Maar er zijn meer leuke escaperooms voor kinderen.

In Amsterdam duiken kinderen vanaf 9 jaar in de tijdmachine van Backspace Escaperooms. In Schagen storten de kinderen vanaf 8 jaar zich in de wereld van Willy Wonka en in Alkmaar kunnen ze zich vanaf 8 jaar laten betoveren in de Wizard School.

En in Maasland, bij Rotterdam vind je een prachtige escaperoom voor kinderen bij Hoeve Bouwlust. De Bonte Beestenboel van Bouwlust! Deze escaperoom staat in het teken van het boerenleven en is te spelen met kinderen vanaf 7 jaar. De Vreemde Vogel in Vlaardingen heeft ook een eigen escaperoom. Deze is al geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar!

Strijden in teams

Zoals we eerder al aangaven is onze blogster Marian een echte escaperoom tijger. Zij heeft haar deelnames inmiddels naar een hoger level gebracht door niet alleen de strijd aan te gaan om uit de kamer te komen, maar om dit in competitie met twee teams te doen. Ze bezoekt de escaperooms met een groep vriendinnen in twee teams. De ene keer gelijktijdig en de andere keer afzonderlijk van elkaar. Ze strijden dan welk team er het eerste uit is.

escaperooms

“Meestal laten we een fake foto maken met een fantastische uitslag! 🙂 net op het randje of het nog geloofwaardig is. En een echte foto natuurlijk van de werkelijke tijd, die volgt later. Na de overwinning of het verlies van het andere team. Niet meteen prijsgeven uiteraard.”

Met deze competitieve manier heeft ze al verschillende escaperooms bezocht met haar vriendinnengroep. Bijvoorbeeld Escaperoom Pandora in Zoetermeer en De Melkput bij Boerderij de Boerinn.


Credits foto’s: www.canva.com en van de diverse organisaties zelf

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.