De leukste escaperooms van Nederland

Geschreven op 10 december 2019
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Ester
Ester
escaperooms

Escaperooms zijn inmiddels niet meer weg te denken in Nederland. Een aantal jaar terug was dit nog een heel nieuw en spannend concept, maar tegenwoordig vind je in iedere plaats in Nederland wel een of meerdere escaperooms.

En toch heeft nog steeds niet iedereen de beleving van een escaperoom mogen ervaren. Natuurlijk zijn er mensen die er gewoon bij voorbaat al niet aan beginnen omdat ze het eng vinden of niet van activiteiten in spelvorm houden. Nou, wij wel! Wij hebben dan ook al een aantal leuke escaperooms mogen uitproberen en hebben in ons netwerk rondgevraagd welke escaperooms als aanrader worden aangemerkt.

Wij geven je in deze blog onze tips:

Dark Park escaperoom DelftBlogster Narisha mocht een aantal jaar geleden escaperoom The Dentist in Delft al eens uitproberen. Inmiddels is deze escaperoom uitgeroepen tot winnaar van de ‘Golden Lock-In Award.’

Afgelopen zomer hebben wij met een aantal van onze lezeressen de escaperoom ‘Het beleg van Amsterdam’ mogen uittesten van ESC Amsterdam. Een leuke escape challenge waarbij je met name door samenwerking en inzicht door de kamers wordt geleid naar de vrijheid.

Escaperoomtime in Utrecht is een escaperoom in een modern jasje. Hier worden namelijk de traditionele escaperooms gecombineerd met VR-spellen. De ene speler moet in de kamer op zoek naar oplossingen, terwijl de ander met de VR-bril in een parallelle wereld zoekt naar tips. Ze hebben verschillende thema’s zoals ‘zombie shooter’, ‘defuse the bomb’ en ‘Casa de Papel’.

Het team van Accountantskantoor Endezant Finance heeft kort geleden Jason’s Curse van Escape Room Rijswijk gedaan tijdens een bedrijfsuitje. Medewerkster Amina vond het erg leuk om mee te maken: ‘’Wij hebben een bedrijfsuitje gehad bij de Escape Room te Rijswijk. Het was een leuke ervaring, je leert met elkaar samenwerken en het is ook nog eens gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar! Complimenten aan de creativiteit van de makers hiervan😊’’

Onze blogster Marian is een echte escaperoom fan. Zo was haar allereerste escaperoom Gascape in Woerden. “Ik vond hem fantastisch! Misschien omdat het de eerste keer was en het indruk maakte maar ook achteraf vind ik hem nog altijd heel erg tof!” Een andere escaperoom waar ze heel enthousiast over is, dat is Escape Rooms Ter Aar. Bij de entree van het gebouw vraag je je af in welk gehucht je nú weer bent beland en dat is terecht. Ter Aar is klein en deze escaperoom staat een beetje verlaten, zeker in het donker. Wel goed voor de sfeer! Eenmaal binnen ben je snel vergeten dat je in een uithoek bent!

Outdoor escaperoom

In Hoeven vind je outdoor escaperoom Outdoor Escape Hoeven. Bij deze escaperoom is het de bedoeling dat je binnen een uur het mysterie van de legende van de heilige Agatha oplost. Aan de hand van allerlei voorwerpen en aanwijzingen word je geleid naar een geheime locatie. Deze escaperoom bevindt zich in het bos dus de locatie is ook nog eens bijzonder. Zeker de moeite waard dus!

In Baarn vind je wel een heel speciale escaperoom. Wintertuin Experience is een honderd jaar oude botanische kas die je vindt in het Cantonspark in Baarn. Je speelt hier twee verschillende escaperoom spellen. ‘Elixir’ speelt zich af in de kas en bij ‘Het mysterie van de botanische tuin’ ga je in het omliggende park op zoek naar de sleutel van een heuse schatkist.

Escaperoom op locatie

Wil je een escaperoom spel in je eigen huiskamer of een zelf gekozen locatie? Dat kan! Bij Stad Unique zitten jullie niet in een aparte ruimte, maar vast aan een kist, de Escapebox. De eerste uitdaging is om de box open te krijgen. Met de materialen die in de box zitten, gaan jullie proberen jezelf te verlossen.

Escaperoom voor kinderen

Onze lezeres Pauline was bij Inside out Emmen, samen met haar kinderen. Hier ga je terug in de tijd naar 1924, tijdens de Olympische spelen, waarbij atlete Helen Johnson op onverklaarbare wijze verdween. De kamer gaat erom het mysterie rond haar verdwijning te ontrafelen.

Maar er zijn meer leuke escaperooms voor kinderen.

Bij Escaperoom Hillegom kunnen de kids vanaf 8 jaar proberen om het Lawine Mysterie op te lossen.

In Amsterdam duiken kinderen vanaf 9 jaar in de tijdmachine van Backspace Escaperooms. In Schagen storten de kinderen vanaf 8 jaar zich in de wereld van Willy Wonka en in Alkmaar kunnen ze zich vanaf 8 jaar laten betoveren in de Wizard School.

Ook in Amersfoort kan je stappen in de wereld van Harry Potter door je op te laten sluiten in de Wizard School van Escape Town Amersfoort.

Strijden in teams

Zoals we eerder al aangaven is onze blogster Marian een echte escaperoom tijger. Zij heeft haar deelnames inmiddels naar een hoger level gebracht door niet alleen de strijd aan te gaan om uit de kamer te komen, maar om dit in competitie met twee teams te doen. Ze bezoekt de escaperooms met een groep vriendinnen in twee teams. De ene keer gelijktijdig en de andere keer afzonderlijk van elkaar. Ze strijden dan welk team er het eerste uit is.

“Meestal laten we een fake foto maken met een fantastische uitslag! 🙂 net op het randje of het nog geloofwaardig is. En een echte foto natuurlijk van de werkelijke tijd, die volgt later. Na de overwinning of het verlies van het andere team. Niet meteen prijsgeven uiteraard.”

Met deze competitieve manier heeft ze al verschillende escaperooms bezocht met haar vriendinnengroep. Bijvoorbeeld Escaperoom Pandora in Zoetermeer en De Melkput bij Boerderij de Boerinn.

Totale escape beleving

Naast de traditionele escaperooms waarbij het voornamelijk gaat om samenwerking en het oplossen van puzzels en raadsels, kan je ook ontsnappen uit een totale beleving.

Zo mochten wij eerder dit jaar ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda bij Prison Escape. Hier moesten wij onder de scherpe blik van 80 bewakers en directeur Keizer proberen uit te breken. Inmiddels kan je ook in Doetinchem een poging wagen om te ontsnappen uit P.I. De Kruisberg.

En in Steenbergen mogen wij in het nieuwe jaar de nieuwe Real Life Game ‘Good Cop Bad Cop‘ gaan ervaren. Hier stap je rechtstreeks in een politieserie zoals je deze kent van tv. Je bent een agent tijdens de allereerste selectiedag in de politieopleiding van politiecentrum ‘het Bastion’. Tijdens deze selectiedag heb je 1 geheime missie: het ontmaskeren en identificeren van een corrupte agent.

Wil jij niets meer missen van onze nieuwe blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!