De leukste feel good boeken voor januari

Geschreven op 12 januari 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Feel good boeken

Januari is niet de gezelligste maand van het jaar. De leuke kerstversieringen zijn weer opgeborgen, de feestjes (hoe sober dit jaar ook) voorbij en de portemonnee leeg. En dan zitten we ook nog middenin de tweede lockdown! Hoog tijd om wat gezellige boeken in huis te halen want met deze feel good boeken kruip je zomaar in de huid van een ander. Ook handig: je kan de boeken meteen bestellen bij Paagman! Die bezorgen de feel good boeken gewoon bij jou thuis!

Veel Liefs! van Beth O’Leary

Veel Liefs! is een geniaal gevonden feel good, tenminste, dat vinden wij. Tiffy van 27 is onverwacht vrijgezel geworden, heeft niet veel geld en heeft met spoed een woning nodig. Leon van 27 draait nachtdiensten als verpleger en kan wel een extra centje gebruiken. Kortom: Leon slaapt overdag in zijn bed als Tiffy aan het werk is en Tiffy slaapt ’s nachts in datzelfde bed terwijl Leon aan het werk is. Ze zien elkaar nooit, maar hebben huisregels opgesteld en het gaat eigenlijk prima zo. Totdat er vervelende dingen gebeuren in hun eigen leven waardoor de briefjes die ze elke dag naar elkaar schrijven steeds persoonlijker worden. Maar hoe kan je verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt ontmoet? Bestel Veel Liefs! hier.

Tot Snel! van Beth O’leary

feel goed boeken lezen

Nog zo’n leuke feel good van Beth O’Leary is Tot Snel! In dit boek draait het om Leena van begin twintig en haar 79-jarige oma Eileen. Als Leena op haar werk helemaal instort, eist haar baas dat ze twee weken rust neemt. Even helemaal weg van haar werk en haar leven in het drukke Londen. Ze besluit een tijdje bij haar oma Eileen in te trekken die net is gescheiden. Ze is bang dat ze te oud is om opnieuw te beginnen en het aanbod aan mannen in het kleine dorp waarin ze woont is niet bepaald groot. Leena heeft het perfecte idee: ze wisselen van huis! Maar al snel komen ze erachter dat het allemaal toch niet zo simpel was als het leek. Bestel Tot Snel! hier.

De feel good boeken van Jenny Colgan

Jenny Colgan heeft inmiddels al heel wat boeken op haar naam staan. Gelukkig zijn veel van die boeken ook vertaald in het Nederlands. Haar meest bekende boekenseries zijn wel die van de Kleine Bakkerij (De Kleine Bakkerij aan het Strand, Zomer in de Kleine Bakkerij en Winter in de Kleine Bakkerij) en de Café Zon en Zee- serie met Café Zon en Zee, Het Eindeloze Strand en Wintereiland. Klik op de verschillende links om te boeken te bestellen.

Op Goed Geluk van Jenny Colgan

Feel good

Nina is bibliothecaris en weet altijd precies welk boek iemand moet lezen. Een boek tegen liefdesverdriet, een boek tegen eenzaamheid: Nina weet wel raad. Maar wanneer de bibliotheek moet sluiten en Nina op straat komt te staan, helpen de boeken haar niet. Of wel? Ze besluit een grote stap te maken en opent haar eigen bijzondere boekwinkel op wielen. Met haar boekenbus rijdt ze door de Schotse Hooglanden om boeken te bezorgen bij mensen die geen boekhandel om de hoek hebben. Maar soms loopt het leven net even wat anders dan je zou hopen. Gelukkig is dan daar haar knappe, maar knorrige huisbaas die Nina uit allerlei lastige situaties weet te redden. Dit eerste deel van de trilogie rondom Nina en haar boekenbus is vanaf 12 januari te bestellen bij Paagman. Bestel Op Goed Geluk hier.

De L van Liefde van Kate Clayborn

De meeste feel good boeken zijn wat voorspelbaar van aard. Maar het boek De L van Liefde is dat zeker niet! Het boek speelt zich af in de stad New York, dus je gaat zelfs een beetje op vakantie tijdens het lezen. En dat is heerlijk nu het in het echt even niet kan. In dit boek volgen we Meg, die onder andere mooie trouwkaarten maakt voor rijke klanten. Wanneer ze tijdens een opdracht een trouwkaart moet ontwerpen voor een aankomend bruidspaar, heeft ze direct haar twijfels bij dit huwelijk. Stiekem verwerkt ze haar twijfels in de kaart en ze gaat ervan uit dat niemand dat door zal hebben. Totdat de bruidegom een jaar later plotseling voor haar neus staat… Bestel De L van Liefde hier.

De Kleine Theewinkel in Tokyo van Julie Caplin

feel good boeken

Blijkbaar doen gezellige winkeltjes het goed in het feel good genre. En dat is fijn, want shoppen zit er even niet in. In De Kleine Theewinkel in Tokyo kan reisblogster en fotografe Fiona haar geluk niet op wanneer ze een reis naar Japan wint. Op het vliegveld krijgt ze echter een onaangename verrassing: ze wordt niet opgehaald door Yutaki Araki maar door een man die tien jaar eerder haar hart brak! Gelukkig herkent hij haar niet, maar het zullen zware weken gaan worden. Het gastgezin waar ze verblijft is gelukkig wel fantastisch. Zij hebben een eigen theewinkeltje en Fiona leert alles over de Japanse theeceremonies en manier van leven. Bestel De Kleine Theewinkel van Tokyo hier.

Het Dorpje Happiness van Holly Martin

Ook schattige dorpjes doen het altijd goed in deze boeken en wij smullen ervan! Het Dorpje Happiness is het eerste deel in de Happiness Serie en gaat over Willow die behoefte heeft aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen lijkt er een mening over te hebben. Als ze een advertentie ziet om een jaar lang gratis is het dorpje Happiness te wonen voorbij ziet komen grijpt ze haar kans. Het blijkt echter allemaal te mooi om waar te zijn. Het idyllische dorpje blijkt zich in een erbarmelijke staat te bevinden. Maar Willow geeft niet op en ze staat er ook niet alleen voor. Bestel Het Dorpje Happiness hier.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Paagman. De keuze van de boeken is echter helemaal van ons!

Wil je op de hoogte blijven van onze boekentips en andere leuke blogs? Volg ons dan op Facebook!