De leukste klimparken van Nederland

Geschreven op 25 juni 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Klimparken Wiki

Hou je er wel van om jezelf en je gezin uit te dagen? Bezoek deze zomer dan eens een klimpark! Lekker actief buiten zijn, je eigen grenzen opzoeken en dan trots en voldaan weer op huis aan. Leuker kan het echt niet worden! Wij hebben de leukste klimparken van Nederland voor je op een rijtje gezet.

Klimpark Het Klimeiland bij Leidschendam

Klimeiland heeft 7 verschillende routes verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Tijdens deze routes kom je 50 verschillende klimobstakels tegen en maar liefst 10 kabelbanen. Je kan starten op 1 of 4 meter en eindigen bij 7 of 11 meter! De minimale lengte om mee te kunnen kimmen is 1.40 m. Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om vooraf te reserveren.

Klimpark Adventure Valley in Landgraaf

Snowworld

Een van de grootste klimparken van Nederland vind je bij SnowWorld in Landgraaf. Met 25.000 km2 klimplezier, 1.000 m ziplines en een coole alpinecoaster ben je wel even zoet. Er zijn twee klimparcours (een op 8 meter hoogte en een op 12 meter hoogte) voor elk niveau. Ben je zelf niet zo van het klimmen? Dan kan je lekker gaan wandelen langs het klimpark. Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht vooraf te reserveren. Lees hier de maatregelen.

Klimpark Fun Forest in Rotterdam

Met klimparken in Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo is Fun Forest goed vertegenwoordigd in Nederland. En terecht! Want dit is echt een leuke klimbelevenis voor jong en oud. Fun Forest Rotterdam vind je in het Kralingse Bos en er zijn maar liefst 8 verschillende routes. De routes zijn op verschillende niveaus en echte waaghalzen kunnen zelfs een sprong met de bungeejump wagen! Kinderen vanaf 1.10 m mogen al komen klimmen! Voor hen is de speciale Monkey Trail geschikt. Je kaarten boek je vooraf en hier lees je alle maatregelen die het klimpark heeft genomen.

Klimbos Gooi-Eemland

Klimpark pxfuel

Ook in Lage Vuursche, op de Utrechtse Heuvelrug, kan je heerlijk klimmen. Bij Klimbos Gooi-Eemland kan je maar liefst 10 routes klimmen van 2 tot 22,5 meter hoog! Natuurlijk mag je de tokkelbaan niet overslaan. Voor kinderen vanaf 7 jaar en 1.30 m hoog is er een speciaal Juniorbos. Deze is uniek in Nederland. In het Juniorbos zijn 4 verschillende klimroutes en een leuke tokkelbaan. Wel vooraf reserveren ivm de maatregelen omtrent corona.

Klimpark Biesbosch

Klimpark Biesbosch is ook al zo leuk. Er zijn verschillende uitdagende routes voor iedereen inclusief een spectaculaire zipline op 12 meter hoogte van wel 400 meter lang! Zelfs kinderen kleiner dan 1.25 m kunnen al oefenen voor het echte werk later. Ook voor dit park geldt dat er vooraf gereserveerd moet worden.

Klimpark Groningen

Klimparken

In Groningen vind je een klimpark met drie verschillende parcoursen, een groene, een blauwe en een rode. De rode is het meest uitdagend en zit zelfs op 8 meter hoogte! Je kan met ziplines van het ene naar het andere parcours. Kinderen vanaf 1.20 m kunnen al komen klimmen maar hou er wel rekening mee dat kinderen tussen de 1.20 m en 1.40 m alleen mogen klimmen onder begeleiding van een volwassene. Ook bij Klimpark Groningen moet je vooraf even reserveren.

Klimrijk Brabant

In Brabant, bij Veldhoven, kan ook heerlijk geklommen worden bij Klimrijk Brabant. Dit ecologische klimbos is echt één met de natuur en je kan er heerlijk klimmen en klauteren. Het klimbos is er pas sinds 2018 dus nog hartstikke nieuw. Er zijn verschillende niveaus voor jong en oud. Je kan er namelijk al komen klimmen vanaf 4 jaar! Het Pico-parcours is speciaal voor kinderen gemaakt die nog geen 1.30 m zijn!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en tips? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets meer. Je maakt dan ook meteen kans op leuke prijzen!