De leukste plekken om een fluisterbootje te huren

Geschreven op 19 april 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Voor veel mensen is een dagje op het water de ultieme ontspanning. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de leukste plekken om een fluisterbootje te huren. Gewoon even een dagje niets, alleen maar genieten op het water. Dus pak de zonnebrand in en wat lekkers en ga lekker het water op!

Lekker varen op de Nieuwkoopse Plassen

De Nieuwkoopse Plassen zijn echt een pareltje in het Groene Hart. Het laagveen moerasland levert typisch Nederlandse plaatjes op. Ooit waren er veel meer laagveengebieden in ons land, maar helaas zijn de Nieuwkoopse Plassen nu uniek in hun soort. Evenals alle bijzondere planten- en vogelsoorten die er voorkomen. Met een fluisterbootje verstoor je de dieren niet al teveel en kan je heerlijk genieten van de rust en de mooie natuur. Je komt van kleine, avontuurlijke slootjes uit op grotere meren. Strandpaviljoen Strand Zomer ligt aan de Nieuwkoopse Plassen en daar is het heerlijk vertoeven. Een fluisterbootje huur je voor € 25,- per uur bij Nikano.

fluisterbootje huren Giethoorn

Genieten van Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Weerribben-Wieden is een enorm meren- en moerasgebied waar wel 140 tot 150 vogelsoorten broeden. Naast natuur zijn er ook allemaal leuke waterdorpen om te bezoeken. Denk daarbij aan Giethoorn, Blokzijl of Belt-Schutsloot. Het labyrint van plassen en meren leent zich perfect om te verkennen met een fluisterbootje. Je kan op verschillende plekken een fluisterbootje huren, zoals bij Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo. Je kan daar zelfs een heel arrangement boeken zodat je optimaal genieten van de hele omgeving. Je vindt dit restaurant op Villapark De Weerribben. Een fluisterbootje huren kan ook bij natuurrecreatiebedrijf De Gele Lis. Daar huur je een fluisterbootje voor € 35,- per 2 uur.

fluisterbootje Broek in Waterland

Huur een fluisterbootje in Noord-Holland

In Noord-Holland kan je op verschillende plekken een fluisterbootje huren. Wij kijken naar twee van onze favoriete plaatsen. De eerste plaats waar we naar kijken is de Spiegelplas. Deze plas is zo genoemd omdat het water zó helder is dat je er dwars doorheen kan kijken. Vanaf de strandjes en eilandjes kan je dan ook met een gerust hart een verfrissende duik maken. De meren zijn ontstaan door turf-en zandwinning. Het water is op sommige plekken maar liefst 45 meter diep en is daarom ideaal om te duiken. Maar het is ook een heerlijke plaats om met een fluisterbootje het water op te gaan. Een fluisterbootje huur je voor € 145,- voor een hele dag.

Ook Waterland is een perfecte plaats om met een fluisterbootje te verkennen. De helft van dit gebied bestaat uit water. Je komt met je fluisterbootje langs plaatsen als Broek in Waterland, Marken en Monnickendam. Je kan een fluisterbootje huren bij Theetuin Overleek voor € 45,- voor 2 uur.

Fluisterbootje in de Biesbosch

Bevers spotten in Nationaal Park De Biesbosch

De enorm groene Biesbosch lijkt in de zomer wel een jungle! Naast een heleboel diersoorten zoals herten, vogels (zoals de ijsvogel!) en vossen kan je hier ook de bever spotten! Er zitten ongeveer 300 bevers in de Biesbosch die zich vooral in de schemering laten zien. Een fluisterbootje kan je huren bij Jachthaven Oversteeg. Je huurt hier een fluisterbootje vanaf € 125,- per dagdeel. Je krijgt meteen ook een kaart mee met leuke vaarroutes. Blogster Ester heeft een tijdje geleden een boottochtje op de Biesbosch gemaakt. Je leest hier hoe zij het heeft gevonden.

Veel plezier op het water!


Credits foto’s: www.canva.com

volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox