De leukste rustige strandtenten van 2021

Geschreven op 12 april 2021
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
leukste rustige strandtenten

De zomer komt er weer aan en wat zitten we daar op te wachten! De lente is nog heel onrustig met lage temperaturen en regelmatig regen. En we zitten nog steeds in een onrustige periode rondom Corona waarbij we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven. Maar hopelijk loopt de temperatuur komende tijd steeds een beetje meer op, laat de zon zich steeds meer zien en we mogen weer meer naar buiten! Gelukkig hebben ook de Nederlandse strandtenten toestemming gekregen van de overheid om in ieder geval met hun terrassen weer open te mogen, al is het aangepast. Maar waar kan je nou beter van deze zomer genieten dan aan de Nederlandse kust? Wij hebben daarom de leukste rustige strandtenten voor je gevonden waar na de lockdown een ultiem vakantiegevoel krijgt.

Verborgen plekjes aan de kust

Elke strand heeft natuurlijk zijn heerlijke rustige plekjes. Maar wat is nog leuker dan die ene kleine strandtent die verborgen zit voor het grote publiek? Wij hebben er een paar in Zeeland gevonden, maar niet door vertellen, hè?! Dit zijn wat ons betreft de leukste rustige strandtenten van 2021!

Surf et Turf

Niet helemaal aan het strand, maar aan de Westerschelde, ligt Surf et Turf in Hoedekenskerke. Het is een oude treinwagon. Bij laagwater komen voor Surf et Turf zandbanken vrij, waarop regelmatig zeehonden genieten van de Zeeuwse zon. Vanaf het terras heb je ook een prachtig uitzicht op de scheepvaart.

Zeecafé

Na de strandovergang aan de Oostkappelse Duinweg even een paar minuutjes rechtsaf lopen en dan kom je bij Zeecafé. Eigenaar Adriaan begon een aantal jaar geleden op het strand een soort zeecontainer-met-koelkast. En dat is eigenlijk wat het Zeecafé nog steeds zo ongeveer is. Sinds kort hebben ze ook een braai. Zo’n echte Zuid-Afrikaanse barbecue, waar regelmatig vis en vlees op gebraden wordt.

Slowcafé Aquarius

Aquarius in Vrouwenpolder is een klein maar fijn strandhuis, uitsluitend “aangesloten op de zon”. Het ligt in alle rust op een van de mooiste strand van Zeeland en is enkel bereikbaar voor strandlopers en watermannen. Eigenaresse Paulien heeft hier de hoed op en als de wind goed staat trekt Timko zijn surfpak aan.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste uitjes in Nederland? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook kans op leuke acties en prijzen!