De mooiste natuurgebieden in Nederland voor een leuk dagje weg

Geschreven op 22 april 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Mooiste natuurgebieden van Nederland

partnercontentEindelijk doet de lente dan echt een beetje zijn intrede. Hét moment om het gezin of de vriendengroep bij elkaar te roepen en een dagje de natuur in te gaan. Vergeet natuurlijk niet een regenjas voor heren, want april doet wat ie wil. Dit zijn de mooiste natuurgebieden in Nederland.

Mooiste natuurgebieden van Nederland

De Biesbosch

In Brabant vind je de prachtige Biesbosch, wat met geen enkel ander natuurgebied in Nederland te vergelijken is. Een regenjas kopen voor je naar de Biesbosch vertrekt is een goed idee, want het kan hier flink nat worden. In dit rivier rijke gebied kun je heerlijk bootje varen en regelmatig aanmeren om even rond te neuzen. Met een beetje geluk spot je een bever. Ook kun je in de zomer in de Biesbosch hier en daar heerlijk zwemmen.

Mooiste natuurgebieden van Nederland

Het Waddengebied

Wanneer we het hebben over de mooiste natuurgebieden van Nederland, mogen we het Waddengebied natuurlijk absoluut niet overslaan. Het Waddengebied staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De vijf waddeneilanden zijn ideaal om te fietsen of te wandelen en als je op het juiste moment gaat, kun je misschien ook wadlopen. Een unieke ervaring die je als Nederlander toch één keer in je leven meegemaakt moet hebben. Ga je met een grote groep? Dan zijn er nog andere leuke locaties in Nederland.

Mooiste natuurgebieden van Nederland

Nationaal Park Lauwersmeer

50 jaar geleden werd de Lauwerszee, in de buurt van het Waddengebied, afgesloten en sindsdien heeft de natuur daar vrij spel gekregen, wat geresulteerd heeft in één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en je bezoek eventueel combineren met een dagje waddengebied. Nationaal Park Lauwersmeer is dé hotspot voor vogelspotters, omdat veel mooie en zeldzame vogels zich hier nestelen. Daarnaast loop je met een beetje geluk ook een kudde wilde paarden tegen het lijf.

Mooiste natuurgebieden van Nederland

De Loonse en Drunense duinen

Hoewel Noord-Brabant niet aan zee ligt, kent het een prachtig duingebied, dat met reden is uitgeroepen tot nationaal park. Op de Loons en Drunense Duinen kun je heerlijk wandelen over uitgestrekte zandvlakten. Het is eigenlijk een soort heide met weinig begroeiing. Je waant je een beetje op het strand, maar dan is er geen zee. De Loons en Drunense Duinen zijn ook een heerlijke plek om je honden uit te laten of om met kinderen naartoe te gaan. Neem vooral een kleedje en een mandje met lekkers mee, want het is de ideale plek voor een heerlijke picknick.

Mooiste natuurgebieden van Nederland

De Utrechtse heuvelrug

Ook de provincie Utrecht kent prachtige natuur. Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is vooral een fantastisch uitje omdat het zo ontzettend divers is. Het ene moment wandel je door bebossing, het volgende moment kom je bij een mooi vennetje en even later vind je jezelf op een uitgestrekte heide. Ook kom je op de Utrechtse Heuvelrug wat cultuur tegen. In de bossen vind je namelijk mooie oude kasteeltjes, landgoederen en de piramide van Austerlitz, de hoogste piramide van Europa, die je zelf mag beklimmen. Omdat het redelijk centraal ligt, is de Utrechtse Heuvelrug voor iedereen een goede keuze voor een dagje uit.


 Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox