De Westlandse kust, jouw kust!

Geschreven op 8 augustus 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
De Westlandse Kust, jouw kust

partnercontent

Als het mooi weer is, denk je bij een stranddag misschien niet meteen aan het Westland. Tijd om daar verandering in te brengen! want wist je al dat het Westland wel 8 kilometer aan strand heeft? Dit strand is verdeeld in 8 verschillende stranden met elk een eigen strandopgang. Bezoek Westland heeft niet voor niets als slogan deze zomer: de Westlandse kust, jouw kust!

De Westlandse Kust, jouw kust

De Westlandse Kust

Elke Westlandse strandopgang heeft haar eigen kwaliteiten. Strandopgang Beukel in ‘s-Gravenzande is bijvoorbeeld een fantastische plek voor iedereen die lekker actief en sportief bezig wil zijn. Wato Events verzorgd allerlei leuke en sportieve activiteiten, zoals blokarten, wingboarden, powerkiten en XXL suppen. En via Manege Noordland kan je heerlijk paardrijden op het strand. Strandopgang Arendsduin in ‘s-Gravenzande is een opgang zonder strandtenten, maar wel een heerlijke plek om te picknicken. De hond mag gewoon mee. Het duinlandschap is prachtig om te ontdekken per fiets.

De Westlandse Kust, jouw kust

Strandopgang Vluchtenburg, ‘s-Gravenzande

Overnachten aan de Westlandse kust? Dat kan bij Strandpark Vlugtenburg en Sahara Stay bij strandopgang Vlugtenburg. Bij deze strandopgang kan je lekker sportief aan de slag bij de Dutch Surf Academy. Ben je niet zo sportief maar wil je wel genieten van zon, zee en strand? Bezoek dan strandtent Elements Beach!

Makani Beach

Strandopgang Karel Doormanweg, Ter Heijde

Ook in Ter Heijde kan je lekker actief bezig zijn! Bij Dreams Surfschool kan je surfen, kitesurfen en golfsurfen onder begeleiding. Je plank en wetsuit kan je er huren. Doe je liever rustig aan en geniet je meer van wat lekkers te eten en te drinken? Dan is Makani Beach jouw nieuwe favoriete strandtent. Met uitzicht op de surfers kan jouw stranddag niet meer stuk en het eten is er heerlijk.

De Westlandse Kust, jouw kust

Strandopgang Strandweg, Ter Heijde

Op zoek naar een rustig strand dat goed bereikbaar is voor minder-validen? Dan is Strandopgang Strandweg in Ter Heijde dé plek. Hier kom je helemaal tot rust bij de strandtenten Moments Beach en Bugaloe Beach. Parkeren bij dit rustige strand is gratis, maar het aantal parkeerplekken is beperkt. Je kan er dan ook beter met de fiets of wandelend komen.

De Westlandse Kust, jouw kust

Strandopgang Molenpad, Monster

Strandopgang Molenpad is een heerlijke plek om te vertoeven. Vanaf hier heb je uitzicht op de Zandmotor. Deze is dan ook gemakkelijk vanaf deze plek te voet te bereiken. Op Slag Molenpad vind je twee heerlijke strandtenten: Strandpaviljoen The Coast beach house en Bondi Beachclub. Bij deze laatste zijn we uitgenodigd om te komen genieten van een heerlijk compleet verzorgd diner. Deze strandtent heeft producten op de kaart staan die niet zouden misstaan in een goed restaurant. Ze maken alleen gebruik van kwaliteitsproducten en dat proef je. Bondi Beachclub is echt een aanrader na een relaxte stranddag of de perfecte afsluiter van je werkdag.

de westlandse kust jouw kust

Strandopslag Schelpenpad

Strandopgang Schelpenpad ligt middenin natuurgebied Solleveld. In dit verborgen en rustige gebied kan je heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn geen faciliteiten aanwezig: geen strandtenten en geen toiletgebouwen. Honden zijn er wel het hele jaar door toegestaan. Houd er wel rekening mee dat je toegang moet betalen tot duingebied Solleveld. Dit omdat het een kwetsbaar gebied is.

Westlandse kust

Strandopgang Watertoren

Ook gelegen in duingebied Solleveld is Strandopgang Watertoren. Deze strandopgang is alleen te voet en te fiets bereikbaar. Je hebt hier een waanzinnig uitzicht op de Zandmotor. Vanwege het ondiepe water is dit een geliefde plek voor kitesurfers.


Foto’s: Bezoek Westland, de Zandmotor en OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.