Heerlijk genieten bij Makani Beach in Ter Heijde

Geschreven op 10 juli 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Let's go to the beach!

Als je aan het strand denkt, denk je misschien niet zo snel aan Ter Heijde. Misschien heb je zelfs nog nooit van Strand Ter Heijde gehoord! Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want dit Westlandse strand tussen Hoek van Holland en Scheveningen, is gemoedelijk, rustig en parkeren is gratis. En hier vind je Makani Beach, een strandtent waar het heerlijk vertoeven is.

Makani Beach

Lekker rustig!

Wij bezochten Makani Beach op uitnodiging. Aangezien onze vakantie net was begonnen leek ons dit de uitgelezen plek om de vakantie in te luiden! Wij kenden Ter Heijde al wel, maar het was alweer jaren geleden dat we er geweest waren. Wat ik mij ervan kon herinneren, was dat het er heerlijk rustig was, zelfs op een mooie dag! Heel anders dan Scheveningen, waar je soms moeite hebt met het vinden van een plekje voor je handdoek. Op de zaterdag dat wij Makini Beach bezochten, was het prima weer. Er was wat bewolking, maar qua temperatuur was het goed te doen. En als de zon doorbrak was het echt heerlijk. Er stond een stevig briesje, dus er werd volop gesurft en gekitesurft. Er was dus ook nog van alles te zien!

Makani Beach

Strand Ter Heijde bereiken

Je vindt Makani Beach bij strandopgang Karel Doormantrap. De strandtent zit aan de rechterkant, direct naast de trap. Een verhard pad maakt de toegang gemakkelijk, ook voor mensen die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel zitten. Bij het parkeren moet je even opletten: parkeren in de straten is alleen voor vergunningshouders. Maar er is een grote parkeerplaats naast de reddingsbrigade. Je kan hier de hele dag gratis parkeren. Natuurlijk is het strand ook goed per fiets te bereiken. De route door het Westland is ook nog eens heel leuk om te fietsen!

Makani Beach

Makani Beach

Makini Beach is open van april tot en met oktober. In 2022 is Makini Beach overgenomen door Miranda Hanemaaijer. Voor haar was dit een droom die uitkwam. Miranda werkte als docent koken op een horeca-opleiding en naast haar passie voor koken heeft zij ook een passie voor kitesurfen. Makani Beach, voorheen Jamm Beach, ligt naast Dreams Surfschool. De keuze om juist daar een nieuw horeca-avontuur aan te gaan was voor Miranda niet zo moeilijk. Ze is eigenlijk altijd op het strand te vinden, of om te kitesurfen of om met de hond te wandelen. Hond Luna scharrelde lekker rond bij Makani Beach. Ze genoot duidelijk van alle aandacht en de kinderen zijn dol op haar!

Makani Beach

Ontbijt, lunch en diner

Je kan bij Makani Beach terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Daarnaast kan je er heerlijk borrelen met mooie wijnen en lekkere borrelgarnituur. Wij kwamen er voor de lunch. Onze zoon ging voor de kroketten op brood van de Haagse Croquetterij en wij voor een clubsandwich met kip en een broodje rundercarpaccio. Om ons heen werd het steeds een beetje drukker. Mensen die een surfles hadden gehad bij Dreams Surfschool schoven op het terras aan voor de lunch of mensen kwamen langs voor een lekker drankje na een strandwandeling. Achter de schermen, zo uit de wind, was het prima vertoeven! Makani betekent trouwens “wind” in het Hawaiiaans.

Makani Beach

Ook voor bruiloften en feestjes!

Bij Makani Beach houden ze wel van een feestje! Zo is het een perfecte plek voor (bedrijfs)feestjes en je kan er zelfs trouwen! Je kan bijvoorbeeld een teambuildingsuitje combineren met een surfles. Alles tot in de puntjes georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website.

Instagram waardig

Schoon strand

In 2021 werd Ter Heijde uitgeroepen tot een van de schoonste stranden van Nederland. Makani Beach draagt daar ook graag een steentje aan bij. Zo kan je wanneer je een strandwandeling gaat maken, een juttas bij Makani Beach ophalen. Hierin verzamel je rommel van het strand tijdens je strandwandeling. Je brengt je volle juttas vervolgens terug bij Makani en krijgt als beloning een gratis kopje koffie, thee of ijsje! Een win-win actie dus, want het is nog goed voor het milieu ook!

Surfles

Echt genieten

De lunch was heerlijk en onze zoon vermaakte zich prima op het strand en in het water. Makani Beach is echt een plek waar je zonder haast heerlijk kan genieten van een dagje aan zee. Na afloop hebben we nog een lekkere strandwandeling gemaakt. De golven waren perfect voor surfers en kitesurfers en net toen wij er waren kreeg een groep van jonge kinderen les. Superleuk om te zien! Wij komen zeker terug!


Credits foto’s: OpstapmetLisa

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in samenwerking met Makani Beach. Bedankt Makani Beach voor de gastvrijheid en bedankt Spontaan.nu voor de uitnodiging! Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox