Duurzame beautyproducten

Geschreven op 30 november 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
duurzame beautyproducten

Alle kleine beetjes helpen, ook als het gaat om het milieu. Dat er iets moet gebeuren is een feit. Zelf kan je ook een steentje bijdragen aan een beter milieu door duurzame producten te gebruiken. Misschien wat vaker vegetarisch eten, minder snel voedsel weggooien en afval scheiden. Maar wist je dat duurzaamheid prima hand in hand kan gaan met je beautyroutine? Wij hebben tips voor je!

Duurzame beautyproducten voor je haar

Dat plastic producten niet goed zijn voor het milieu weet iedereen. Toch zitten veel beautyproducten nog steeds in een plastic verpakking zoals shampoo. Een duurzame oplossing hiervoor zijn de zogenaamde shampoo bars. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Shampoo Bars. Hier verkopen ze allerlei soorten en geuren. Je kan de bars meerdere keren gebruiken. Naast verzorgingsproducten voor je haar hebben ze ook body bars. Happy Soaps is een Hollands bedrijf dat ook shampoo bars verkoopt. De bars worden in Nederland met de hand gemaakt en zijn ook nog eens palmolie vrij. Extra duurzaam dus! Haal je ze liever in de winkel? Dan heeft Holland & Barret ze ook in het assortiment. Ook Etos en Lush bieden deze duurzame beautyproducten aan. Ook goed om te weten: shampoo bars zijn vegan en proefdiervrij.

duurzame beautyproducten

Minder plastic voor je lichaamsverzorging

Wat kan voor je haar kan ook voor je lichaam. Zoals je hierboven al kon lezen bestaan er ook body bars. In plaats van een douchegel in een plastic fles gebruik je dan een soort zeep, maar dat een beetje anders. Ook body bars worden volop aangeboden. Door Beesha bijvoorbeeld. Hier heb je keuze uit meer dan 25 geuren! De body bars van Beesha bestaan uit drie soorten boter die je lichaam optimaal verzorgen. Bij Paper & Boo kan je ook een combinatie kiezen. Dus een body bar met een matchende shampoo bar. Handig! Ook Blokzeep heeft heerlijk geurende body bars voor je samengesteld. Zij geven ook tips om het maximale uit je body bar te halen. Zo doe je er langer mee dan met een gewone fles douchegel. Etos, Lush, Holland & Barret en zelfs de HEMA verkopen body bars. Probeer het gewoon eens uit!

Minder plastic in de badkamer

Als je dan toch duurzaam bezig bent, kan je misschien ook eens kritisch kijken naar de andere producten in je badkamer. Je tandenborstel bijvoorbeeld! Die heb je tegenwoordig in duurzaam bamboe. Bamboe is 100% biologisch afbreekbaar dus weer een beetje plastic minder in het milieu. Je vindt bamboe tandenborstels onder andere bij Bamboe Tandenborstels. Een andere aanbieder van deze duurzame beuatyproducten is Ecomondo. Eco warenhuis Greenjump verkoopt ze ook. En vergeet dan ook niet even een blik te werpen op de website van Eco-Logisch. Bij Bamboodsociety kan je zelfs elektrische bamboo tandenborstels kopen. Liever naar de winkel? Holland & Barret, HEMA en Douglas hebben ze ook in het assortiment.

duurzame beautyproducten

Andere duurzame beautyproducten

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel wattenschijfjes je per jaar gebruikt en weggooit? Nou, dat zijn er behoorlijk wat! Er is tegenwoordig een hele duurzame oplossing voor, namelijk wasbare wattenschijfjes. Ze verkopen ze onder andere bij Bamboozy, Douglas, Holland & Barret, LanaLuna en ZoZero. Wattenstaafjes kunnen ook veel duurzamer. Hier heb je namelijk ook een herbruikbare versie van. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij BigGreenSmile, Douglas, Bol.com, MyFoodWays en Pieter Pot. En als je duurzaam bezig wilt zijn stop je natuurlijk direct met het gebruiken van wegwerp gezichtsdoekjes. Hier zitten namelijk sporen van plastic dus zijn heel moeilijk afbreekbaar in het milieu. Gewoon weer reinigen op de manier van vroeger dus!

Duurzame menstruatiemiddelen

Okay, dit is even een drempel waar je misschien over moet. Wij in elk geval wel, maar in het kader van duurzaamheid hoort dit wel in het rijtje thuis. Maandverband en, in mindere mate, tampons zijn belastend voor het milieu. Er zijn alternatieven om hier duurzamer mee om te gaan. Het gebruik van een menstruatiecup is een duurzaam alternatief. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Grace is Green, Beppy.com en Bamboozy. Daarnaast heb je ook wasbare menstruatieproducten en zelfs menstruatie ondergoed. Ook hiervoor ben je bij Grace is Green en Bamboozy aan het juiste adres, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij Libresse, LottiesPeriod en Nappy’s. We kunnen ons voorstellen dat dit alternatief wellicht alleen tijdens mildere menstruaties en lichtere dagen een optie is. Maar misschien is dat ook wel gewoon een kwestie van wennen?

Duurzame beautyproducten


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.