Spaanse tapas eten bij Destino in Rotterdam

Geschreven op 4 februari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Restaurant Destino vind je op de Zaagmolenkade in Rotterdam. Dit restaurant bestaat inmiddels al 10 jaar en zal voor veel Rotterdammers al een bekende plek zijn. Maar sinds juni 2019 staat er bij Destino een nieuwe kapitein aan het roer; Reinbert Sneep. Een enthousiaste en gedreven man, met een grote passie voor Spanje. Zijn streven is dan ook om Rotterdam een beetje Spanje te geven met zijn heerlijke Spaanse gerechten. Onlangs was OpstapmetLisa uitgenodigd voor een perslunch.

Tijdens deze lunch wilde Reinbert zichzelf als nieuwe eigenaar voorstellen, maar vooral laten zien dat Destino nog steeds Destino is, maar met nog meer Spanje erin. En een uitnodiging om te komen proeven van zijn heerlijke kaart slaan wij natuurlijk niet af, dus hop naar Rotterdam, naar Destino!

Het restaurant bevindt zich aan de kade bij het Noordplein en heeft uitzicht op De Rotte. Een lekker plekje om in de zomer op het knusse terras plaats te nemen dus. Binnen is het restaurant door een sfeervolle scheiding afgesplitst in de bar met een aantal hoge tafels en aan de andere kant het restaurantgedeelte met uitzicht op de open keuken.

Niet zomaar een lunchkaart

Bij aankomst werden wij welkom geheten door Reinbert zelf. Niet alleen wij, maar nog een aantal andere bloggers en leveranciers waren uitgenodigd om de lunchkaart te komen uitproberen. Want in het verleden was deze lunchkaart gericht op de Nederlandse gewoonten, een lekkere sandwich of een vers soepje.

Maar met het doel om de Rotterdammers een beetje in de Spaanse watten te leggen, heeft Reinbert het lunchconcept aangepast. Vanaf nu kan je in het weekend namelijk heerlijk komen genieten van een uitgebreide Spaanse lunch vol tapas.

Je kan zelf van de kaart een aantal tapas bestellen, maar je ook laten verassen door voor het menu del dia te kiezen.

Heerlijke Spaanse tapas

Tijdens onze lunch werden verschillende gerechten geserveerd om ons een indruk te geven van de lunchkaart van Destino. Om te beginnen serveerde Reinbert een paar pinchos. Eentje met serranoham en mangochutney en eentje met geitenkaas, gegarneerd met gekonfijte uien. Daarna volgde een aantal kipkroketjes, calamaris, geroosterde pompoen en een heerlijk soepje van aardappel, prei en olijfolie.

Alle gerechten zagen er even prachtig uit als dat ze smaakten. Ik kom zelf regelmatig in Spanje en eet daar regelmatig tapas en ik moet zeggen dat ik de gerechten van Destino echt niet zou vinden misstaan in een tapasrestaurant in Barcelona.

En na afloop werden we nog meer verwend. We kregen namelijk een tas vol lekkernijen mee, welke gesponsord waren door verschillende leveranciers van Destino. Een ding is zeker, eigenaar Reinbert weet hoe hij zijn gasten in de watten moet leggen!

Aún más por favor

Dit was ons eerste bezoek aan Destino, maar zeker niet het laatste. Naast de lunches op vrijdag en in het weekend kan je namelijk van dinsdag tot en met zondag ook heerlijke komen dineren en genieten van nog veel meer heerlijke Spaanse gerechtjes.

Wil je meer restauranttips, tips voor leuke uitjes en kans maken op leuke prijzen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief