Nieuwe Foodtour bij Inside Rotterdam

Geschreven op 23 juni 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
fietsen in Rotterdam met de foodtour

Ook voor Inside Rotterdam hebben de Coronamaatregelen er flink ingehakt. De leukste organisatie voor fietstours, food tours en rondleidingen in Rotterdam moest sinds half maart haar fietsen in de stalling laten staan. Gelukkig hebben ze eind mei vanuit de gemeente groen licht gekregen om weer tours te mogen geven. Uiteraard starten de tours met kleine groepen en worden alle richtlijnen in acht genomen.

Nieuwe tour ontwikkeld

In de weken dat Inside Rotterdam dicht was, hebben ze zeker niet stilgezeten. Zo is er weer een nieuwe culinaire fietstocht ontwikkeld, de Food ’n Route. Deze foodtour brengt je in kleine groepen van 2 tot 4 personen buiten de gebaande paden en bij de leukste kleine ondernemers van Rotterdam. Stuk voor stuk ondernemers die het in deze tijd erg lastig hebben. Dus door deze ondernemers in deze tour te bezoeken, steun je ook nog eens je eigen locals! Deze tour gaat op 1 juli van start. Inside Rotterdam heeft een fiets voor je klaar staan, maar je kan natuurlijk ook op je eigen fiets komen.

Chocoholic Rotterdam

Food ’n Route

Food ’n Route is een Doe-het-Zelf foodtour kriskras door diverse Rotterdamse wijken, inclusief vijf proeverijen. Je wordt ondergedompeld in onbekend Rotterdam en proeft de lekkerste hapjes van onontdekte delicatessenwinkels en lokale horeca. Van Noord naar Zuid, van Oost naar West, je ziet het allemaal. Een leuke audio gids vertelt je daarnaast over de wijk, de ondernemers en de proeverijen. Verbreed je horizon, reset je smaakpapillen en ga op een lokaal avontuur!

Kaya Pastanesi Rotterdam

5 wijken, 5 proeverijen, 5 verhalen

De foodtour start in het centrum van Rotterdam en eindigt in de buurt van het Oostplein. Je komt in 5 verschillende Rotterdamse wijken en leert deze kennen met behulp van de audiogids die je vertelt over de wijk. In iedere wijk bezoek je een van de leukste lokale ondernemers waar je een heerlijke proeverij ontvangt. Ook hierover zal de audio gids je uitgebreid informeren.

sharp sharp Rotterdam

Zo fiets je van wijk naar wijk, van proeverij naar proeverij, kriskras door de stad, via een fotogenieke route. Wat ga je proeven? Wat denk je van:

  • eigenzinnige bonbons om je vingers bij af te likken;
  • overheerlijke vegan gebakjes met een verfrissend drankje;
  • een street food snack direct uit de oven bij een Turkse bakkerij;
  • een fleurige salade aan de oevers van de Rotte;
  • en om af te sluiten, een borrelplankje met een geweldig glas wijn.

Tezamen staan de proeverijen garant voor een uitgebreide lunch. Ook geschikt voor vegetariërs!

Borrelplank Casa Reinders

Food ’n Route tour boeken?

Wil jij deze tour zelf meemaken? De tours vinden plaats van woensdag tot en met zaterdag tussen 12:00 – en 18:00 uur en nemen ongeveer 4 uur in beslag. Je kan de tour boeken via www.insiderotterdam.com.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste uitjes door heel Nederland? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo maak je ook gelijk kans op leuke acties en prijzen!