Een leuk uitje naar Avonturia de Vogelkelder

Geschreven op 31 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Avonturia uitgelicht

Soms heb je wel eens een weekend waarin je geen idee hebt wat je moet doen. Je hebt geen zin om de hele dag in een pretpark te lopen en al helemaal niet om zoveel geld uit te geven. Het is immers net vakantie geweest en dat was al duur genoeg. En het regent. Kortom, hoog tijd voor een uitje naar Avonturia de Vogelkelder in Den Haag!

De grootste dierenwinkel van Den Haag

Je zou denken dat je zo bent uitgekeken bij een dierenwinkel. Maar zelfs als je zelf geen huisdieren hebt ga je je daar zeker vermaken. En anders je kinderen wel! Avonturia de Vogelkelder is namelijk veel meer dan een dierenwinkel. Naast de dierbenodigdheden die ze verkopen is het eigenlijk een mini dierentuin! In grote delen van de winkel kan je zelfs zonder toegang te betalen al van alles zien. Zo is er bij de ingang een grote volière met uilen en kan je even verderop kijken naar de enorme beverratten.

Avonturia De Vogelkelder

Voor ieder wat wils

Uiteraard zijn er ook gewone huisdieren zoals konijnen, tamme ratten, vogels en enorm veel vissen. Maar je kan er ook voor de meer exotische varianten gaan zoals schildpadden, slangen, spinnen (geen zorgen, ze zitten achter glas) en hagedissen. Voor ieder dier zijn ook alle spullen te krijgen en je krijgt er heel goed advies. Het is er wel altijd vrij druk, dus hou daar wel rekening mee.

Kinderfestijn bij Avonturia de Vogelkelder

Kinderen vermaken zich prima bij Avonturia de Vogelkelder. Kinderen kijken hun ogen uit bij de Vogelkelder. Er is van alles te zien, maar ook van alles te doen! Zo is er een binnenvijver met waterval en talloze loslopende watervogels en papegaaien! Kinderen kunnen voor een paar euro op expeditie naar de avonturengrot Avonturion. Hier staan zij oog in oog met woestijnvosjes, stokstaartjes, vleermuizen en zelfs een reuzenspin! Expeditie Bombay is net nieuw en superleuk en spannend om te doen! Of doe mee met de zandopgraving en help archeologen met hun zoektocht naar bijzondere grotten.

Speurtocht bij de Vogelkelder

Even bijkomen bij Brasserie de Oehoe

Van al dat dierengeweld word je natuurlijk best hongerig en dorstig. Gelukkig kan je dan even bijkomen bij Brasserie de Oehoe. Deze brasserie vind jeop de eerste etage, achterin de winkel. Je kan hier heerlijke broodjes, smoothies en kindermenu’s kiezen. Ook kan je er terecht voor een avontuurlijke theeproeverij!

Neem vooral je hond mee!

Er is namelijk een hondenwasstraat aanwezig. Erg fijn voor mensen die geen bad hebben of liever de rommel van een kletsnatte hond niet in huis willen. Is je huisdier ziek? Dan kan je terecht bij de dierenkliniek die in de Vogelkelder is ondergebracht. Je moet hiervoor wel eerst even bellen. Je kan in honden- of kattenwereld meteen even wat lekkers kopen voor je zieke huisdier om hem of haar even te troosten.

Papegaai Vogelkelder Den Haag

Kinderfeestjes

Er kunnen ook kinderfeestjes gehouden worden bij Avonturia de Vogelkelder. Er is keuze uit verschillende onderdelen die naar eigen wens gecombineerd kunnen worden. Zo kan er gekozen worden voor goed zoeken en schatkistjes of vogelhuisjes verven. Er kunnen kaarsen gemaakt worden van bijenwas, kunnen kinderen van alles over dierensporen leren tijdens de sporenspeurtocht en kunnen ze een uilenbal uitpluizen. Als dat nog niet genoeg avontuur is, kunnen ze leren hoe ze zelf een sprinkhaan kunnen prepareren of een lavabol breken. Als klap op de vuurpijl mag je ook nog op de foto met je lievelingsdier, of dat nu een slang is of een spin.