Een mooie huid in de winter

Geschreven op 10 januari 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Mooie huid in de winter

partnercontent

Het is nu officieel winter. We zijn er al weer aan gewend geraakt om meer binnen te zitten en bij de kachel te kruipen. Dat kan heel fijn en knus zijn, maar is minder fijn voor jouw huid. Van die droge warme lucht en de wisselingen van warm binnen en koud buiten droogt je huid snel uit. Gelukkig zijn er genoeg producten waarmee jij je huid kan beschermen en verzorgen zodat jij er altijd stralend uitziet.

Verzorgende crème voor een beschermend laagje

In de winter ben je vaak langer binnen, staat de verwarming aan en is de lucht droger. Buiten wordt door wind en kou de natuurlijke beschermlaag van de huid aangetast. Hierdoor heeft je huid minder bescherming en is het goed om een vollere dagcrème te gebruiken. Er blijft dan een laagje op de huid zitten, dat dient als extra bescherming voor je huid. Babor heeft verschillende verzorgende crèmes voor ieder huidtype.

verzorgende creme Blitz Wellness

Rode adertjes voorkomen of verminderen

Door temperatuur schommelingen, de droge warme lucht van binnen en de snelle overgang naar de kou van buiten, hebben je bloedvaatjes veel te lijden. Als je gevoelig bent voor couperose kan dat in de winter erger worden. De bloedvaatjes moeten dan weer verwijden en dan weer samentrekken. Ik vergelijk het met elastiek. Als het vaak wordt uitgerekt, blijft het op een gegeven moment zo staan. Zo is dat ook met de bloedvaatjes. Gebruik een couperose crème en of supplement om de bloedvaatjes te verstevigen. Een goed supplement waarin alles zit zijn de supplementen van Cellics.

Reinigen zonder uitdrogen

Gebruik in de winter een wat milder reinigingsproduct zonder alcohol. Jouw huid is in deze periode al vochtarmer en alcohol verergert dit alleen maar. De reinigingsproducten van Decaar stelt de huid in staat te ademen, doordat make-up en vuiligheid op een zeer milde maar effectieve manier wordt verwijderd. Het resultaat is een schone, gezonde en stralende huid.

reinig je huid - beautytips

Vochtgehalte op peil houden voor hydratatie

Uiteraard drink je in de zomer makkelijker water, maar probeer in de winter ook minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Als het vochtgehalte in de huid beter op peil wordt gehouden, worden andere “huidproblemen” zoals een droge huid, rimpels, gerstekorrels en couperose minder vlug erger.

Supplementen

Voedingssupplementen zijn in de winter belangrijk, zoals; vitamine C, een multivitamine en Omega 3 en 6 vetzuren. Misschien dat het innemen van extra vitamines zelfs wel bovenaan het lijstje van beautytips zou moeten staan. Je vult alle tekorten van het lichaam van binnen uit aan en dus ook de huid. Je huid zal er gezonder uit zien.

Gezichtsmasker

Gebruik met het koude weer een keer extra een masker voor de droge of vochtarme huid, om de huid snel meer voeding te geven. Je zult zien hoe je huid ervan opknapt als je een lekker sheetmasker opdoet (en ondertussen lekker Netflix opzet ;-)). Je vindt in de webshop van Blitz Cosmetics verschillende maskers die je gezicht een heerlijke opknapbeurt geven.

Gezichtsmasker - beautytips

Wil jij graag een persoonlijk advies beautytips voor jouw huid in de winter? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies of kom langs in ons huidadvies centrum voor een huidanalyse op maat!

Wil je meer beautytips? Kijk dan eens verder op opstapmetlisa.nl/beauty wellness.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox