Fietsen en wandelen in Noord-Holland

Geschreven op 4 augustus 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
fietsen en wandelen in nood-holland

Ook in de provincie Noord-Holland kan naar hartenlust gewandeld en gefietst worden. Of je nu kiest voor stedelijk gebied of voor een van de natuurgebieden die de provincie rijk is. Fietsen en wandelen in Noord-Holland is afwisselend en daardoor nooit saai!

Wandelen in Noord-Holland

Noord-Holland leent zich prima voor een fijne wandeling. Er zijn mooie natuurgebieden maar ook stadswandelingen zijn geweldig om te doen.

NS-wandeling Kennemerduinen

Een van Noord-Hollands Nationaal Parken is Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een mooie wandeling om te doen is de NS-wandeling Kennemerduinen van 15 of 16 km. Je komt dan onder andere door de landgoederen Duin-en Kruidberg en Midden Herenduin. Van Strand & Duinpaviljoen Parnassia aan Zee kan je kiezen of je richting het strand van Zandvoort loopt (15 km) of richting Station Overveen (16 km).

Rondje Amsterdamse Duinen

Wandelen meisje gras

Heb je zin in een pittige wandeling van 30 km? Dan is het rondje Amsterdamse Waterleidingduinen echt een aanrader! Je wordt tijdens deze wandeling getrakteerd op prachtige vergezichten en een heel afwisselend landschap. Je komt er namelijk duinen, bossen, heide en water tegen. Ideaal voor de geoefende wandelaar.

Wandelen bij het Naardermeer

Wij mochten een tijdje geleden het Naardermeer al verkennen per boot met boswachter Hanne Tersmette, maar ook te voet is dit natuurgebied prachtig om te bewandelen. De Naardermeerroute is een route van iets meer dan 16 km, maar is zeker de moeite waard. Deze route gaat dwars door weilanden en over spannende vlonders. De Onrustroute is ook een prachtige wandeling van bijna 17 km en brengt je naar Muiderberg. Kinderen mee? Dan is de Muggenbultroute van 2,25 km zeker een aanrader. Onderweg kom je misschien zelfs aalscholvers en purperreigers tegen! De St. Vitusroute is een meer stedelijke route van iets meer dan 6 km. Deze route komt onder andere in Naarden-vesting.

Wandelen op de Zaanse Schans

Heidegebied wandelen

Ook de Zaanse Schans is heel een prachtig wandelgebied. Je hebt hier verschillende wandelroutes van verschillende afstanden. Er zijn zelfs apps waarmee je heel eenvoudig je wandelroute kan uitstippelen. Kijk hier voor meer informatie.

Stadswandelingen in Noord-Holland

Ga je liever wandelen in een van de leuke steden die Noord-Holland te bieden heeft? Dan zijn er ook tal van mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld Alkmaar. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum waar je heerlijk kan wandelen. Ook Beverwijk heeft een prachtige centrum waar je heerlijk kan wandelen. Natuurlijk mag je Volendam niet overslaan wanneer je in Noord-Holland bent. We hebben ook hier een leuke wandeling voor je gevonden.

Fietsen in Noord-Holland

Ook als je van fietsen houdt zit je goed in Noord-Holland. We hebben een aantal mooie fietsroutes voor je gevonden.

Fietsroute Goois Natuurreservaat

Hou je van heide? Dan is fietsen door het Goois Natuurreservaat echt wat voor jou. Eind augustus en september is het daar prachtig vertoeven! Deze fietsroute is 40 km, dus ook voor de minder geoefende fietser prima te doen.

Fietsen in Amsterdam

Fietsen Noord-Holland

Ook in Amsterdam hebben we een leuke fietsroute gevonden. Deze route is 17 km en leid je om de grote mensenmassa heen. Met de fietsroute Rondje Amsterdam kom je op de mooiste plekjes van de stad. Echt een aanrader als je de grote stad wilt combineren met lekker buiten zijn.

Lekenroute

Is het een warme dag? Dan is de Lekenroute van 43 km zeker goed te doen. Je komt langs en door zeer waterrijk gebied, dus even afstappen om pootje te baden is zeker goed te doen. Je komt ook door gezellige Noord-Hollandse dorpen zoals Oostblokker, Westwoud en Zwaagdijk. Echt een leuke route dus!

Duinwaterroute

Ook op en rond Castricum is het heerlijk om te fietsen en te wandelen. De Duinwaterroute is een prachtige route dwars door het Noordhollands Duinreservaat. Voor de fietsroute heb je wel een dagkaart nodig. Deze is voor een klein bedrag hier verkrijgbaar.

Ben jij van plan te gaan fietsen en wandelen in een andere Nederlandse provincie en ben je op zoek naar tips? Kijk dan ook zeker eens hier