Hoe heeft Sonja de Prison Escape ervaren?

Geschreven op 25 juli 2019
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Begin mei mochten wij, samen met een aantal genodigden, deelnemen aan de Prison Escape in de koepelgevangenis in Breda. In deze serie vertellen we wat onze ervaringen waren zodat jij deze belevenis ook wilt gaan meemaken!

Sonja, hoe heb jij je voorbereid op de Prison Escape?

Eerlijk gezegd helemaal niet! Ik laat alles altijd gewoon over me heenkomen, maar ik moest in het begin wel een beetje slikken hoor! Het was allemaal veel heftiger dan ik had verwacht. Zo werden we aan het begin al van elkaar gescheiden en had ik nummer zeshonderdnogwat. Ik zat dus letterlijk in de achterhoede.

Wat vond je het meest indrukwekkend daarvan?

Ik had al vrij snel door dat de acteurs bloed fanatiek waren. Dat is natuurlijk geweldig, maar vrij intimiderend als je er zelf middenin zit. Daarnaast was ik meteen super alert. En veel te braaf, dat blijkt maar weer, haha.Ik was trouwens het meest onder de indruk van het gebouw zelf. Je voelt je echt net een mier als je daar naar binnen wordt geloodst. Ik wilde ook niets verkeerd doen en ik hoopte vooral dat niemand me ging aanspreken. Ik deed dus net alsof ik er niet was, maar dat was een beetje lastig omdat ik zowat vooraan stond terwijl we een preek kregen van de gevangenisdirecteur.

In de koepel

Ben je ontsnapt?

Ja! Maar dat was puur toeval, hahaha. Zoals ik al zei had ik van tevoren totaal geen plan. Ja, ik wilde eigenlijk ergens een baantje scoren, maar dat lukte niet erg. Ik had het dus eigenlijk al een beetje opgegeven. Maar plotseling zag ik een kans en voor ik het wist stond ik buiten.

Hoe voelde dat?

Dat was werkelijk het beste gevoel ter wereld! Ik was euforisch! Super leuk ook dat we daarna high 5’s kregen van alle bewakers. Het ging allemaal zo snel dat ik eigenlijk niet eens door had dat het spel was afgelopen.

Zou je de Prison Escape aan anderen aanbevelen?

Oh ja! Iedereen zou dit een keer moeten doen! Gewoon om te ervaren hoe het is om opgesloten te zijn. En om vrij te komen natuurlijk. Dat geeft echt een enorme kick. Dus koop meteen jouw kaarten hier om dit ook mee te maken!