IJsselstein in Kerstsferen

Geschreven op 20 december 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
IJsselstein in kerstsferen

Op de dag dat het kabinet aankondigde dat Nederland een harde lockdown in zou gaan, was OpstapmetLisa nét een dagje uit. Die hebben we dus op het nippertje mee kunnen pakken. In samenwerking met Visit Utrecht Region hebben we een aantal winterse activiteiten in Regio Utrecht gedaan. Een van die activiteiten was een bezoek aan IJsselstein, want daar is de grootste kerstboom van de wereld te vinden! Dus Kom Naar Buiten allemaal!

Over IJsselstein

IJsselstein is als het ware ontstaan als nederzetting rondom Kasteel IJsselstein. Hiervan is slechts één kasteeltoren bewaard gebleven. Deze kasteeltoren, de Looierstoren, is vandaag de dag te zien bij de ingang van het gezellige centrum van de stad. De rest van het kasteel is in 1887 gesloopt nadat het in verval was geraakt. Het is tegenwoordig een Rijksmonument. De stad ligt aan de Hollandse IJssel en is daar ook naar vernoemd.

IJsselstein in kerstsferen

Historisch centrum

IJsselstein heeft een historische kern waar je prima kan winkelen. Misschien nu even niet, maar hopelijk na 14 januari wel weer. Op De Plaats, in het hart van het winkelgebied, staat ook dit jaar weer een wens kerstboom. De Lions club IJsselstein-Lopikerwaard heeft dit initiatief bedacht. Vorig jaar konden er door de wens kerstboom wel honderden wensen in vervulling gaan. Zo kregen veel mensen een mooie bos bloemen of een lekker chocolade cadeau. Het idee voor de wens kerstboom is ontstaan in de Coronatijd, en zal ook jaar weer vele wensen in vervulling laten gaan. Want ook dit jaar moeten we met z’n allen een beetje op elkaar blijven letten.

IJsselstein in kerstsferen
Foto: Hans Berkelaar via Flickr CC BY-2.0

Grootste kerstboom van Nederland

In IJsselstein vind je de hoogste bouwwerk van Nederland, namelijk de Gerbrandytoren. Deze toren staat ook wel bekend als de hoogste kerstboom van de wereld! De LED-lampen aan de kabels van de toren worden in december aangestoken waardoor het net een kerstboom lijkt. Je kan er bijna niet omheen! Enige nadeel is dat op de dag dat wij IJsselstein bezochten het vreselijk mistig was. Wij hebben de grootste kerstboom van de wereld wel gezien, maar alleen aan de onderkant. De top van de “boom” zat helaas in de mist. Maar indrukwekkend is het wel! Bovenstaande foto is van Hans Berkelaar om je toch een indruk te geven hoe de “kerstboom” eruit ziet!

IJsselstein in de winter

Jammer genoeg is er nu een harde lockdown en kunnen we bijvoorbeeld niet meer genieten van de horeca en niet meer lekker winkelen. Mocht het straks allemaal weer achter de rug zijn, dan kan je beiden naar hartelust doen in IJsselstein! Met het Rondje IJsselstein of Beeldig IJsselstein bijvoorbeeld! Bovendien heeft deze stad ook een boeiend kunstmuseum (Museum IJsselstein), een prachtige historische molen (de Windotter) en heel veel prachtige monumentale panden. Kortom: IJsselstein is een prima plek voor een gezellig dagje uit!


Credits foto’s: OpstapmetLisa en Flickr

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met IJsselstein Stadsmarketing, UIT in IJsselstein en Tourist Info voor de activiteiten in IJsselstein. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.