Italië event 2020 in Kasteel De Haar

Geschreven op 30 september 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Italië 2021 Kasteel de Haar

Afgelopen jaar deden wij jullie al verslag van het Italië event, dat jaarlijks georganiseerd wordt in de prachtige kasteeltuin van Kasteel de Haar. Dit jaar bracht onze gastblogster Fenne een bezoek aan dit evenement en doet zij hier verslag over.

Eten, drinken, muziek, vakanties en pracht en praal

In het weekend van 11 t/m 13 september heeft het jaarlijkse Italië evenement weer plaatsgevonden in de tuinen van Kasteel de Haar. In de met bloemen gevulde tuinen van dit kasteel loop je langs de kraampjes waar je Italiaanse lekkernijen, vakanties, decoratie, kleding en muziek kan vinden. Met de stralen van het najaarszonnetje in je gezicht en het geluid van Italiaanssprekende verkopers op de achtergrond voelt het net als een dagje vakantie in Italië.

Kasteel de Haar Italië event

Het grootste Italië evenement van de Benelux

Het evenement bij Kasteel de Haar is het grootste Italië evenement van de Benelux. Om het evenement te kunnen bezoeken moet je wel eerst een kaartje kopen. Deze zijn € 10,- voor volwassenen en € 7.50 voor een kind tussen de 4 en 12 jaar.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen moet je het ticket al van tevoren hebben gekocht. Hierbij moet je een tijdsslot van een half uur reserveren waarin je het terrein op mag. Als je in dit half uur dan naar binnen bent gegaan, mag je zo lang op het terrein blijven als je zelf wilt. Je kan wel parkeermunten kopen aan de kassa, als je de auto op de parkeerplaats van het kasteel neergezet.

Heel veel lekkernijen

Tijdens het Italië evenement zijn meer dan 200 exposanten aanwezig die je wat mee willen geven van Italië. Een deel verkoopt kleding, tassen en accessoires, anderen verkopen hun kunst en decoratie voor in huis of de tuin en weer een andere groep geeft informatie over vakanties in Italië. Maar het punt wat echt het meest terugkomt tijdens het evenement is toch wel het eten en drinken. Kleine proefglaasjes met limoncello of wijn worden veel uitgedeeld. Natuurlijk niet voor mensen van mijn leeftijd 😉.

Ik ging voor de originele Esta Thé Pesca, die ik op een Italiaans terrasje ook altijd bestel. In de ochtend kan je terecht voor een kop koffie met zoete Italiaanse lekkernijen, zoals cannoli, sfogliatelle en tiramisu. Heb je zin in een lunch, dan kan je ook genieten van een pizza uit een hout gestookte oven of een echte Italiaanse pasta pesto.

Pizza in de kasteeltuin van De Haar

Als het maar over Italië gaat

Tijdens het evenement kan je niet alleen langs de kraampjes lopen, er worden ook lezingen gegeven over diverse onderwerpen, zolang die maar iets met Italië te maken hebben. Hopelijk zijn er volgend jaar wat meer activiteiten, zoals het varen in een gondel of grote springkussens voor de kinderen, maar wij hebben ons prima vermaakt!

kraampjes Italië event De Haar

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen van Fenne? Hier vind je al haar blogs.