Je eigen thuis bioscoop

Geschreven op 27 oktober 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Thuis bioscoop

Nu de avonden langer worden, wordt het tijd om het thuis gezellig te maken. Wij hebben je in ons hygge blog al wat tips gegeven hoe je de sfeer in huis haalt en Sonja trakteert je regelmatig op de leukste boeken tips met haar boekenblog serie.

Maar zeker in het weekend vinden we het gezellig om met het eigen huishouden op de bank te kruipen met een grote zak chips, popcorn of een heuse borrelplank en gezellig met elkaar film te kijken. Oftewel, je eigen thuisbioscoop. Zeker nu in deze tijd van Coronamaatregelen een heerlijke weekendbesteding.

In dit blog geven we je een paar tips van films die je kan kijken via Pathé thuis, Netflix of andere thuisbios kanalen.

Bad Boys

Bad Boys met Martin Lawrence en Will Smith is wel een van mijn eigen all-time favorites. De eerste film kwam uit in 1995 en eind vorig jaar heeft het meest recente deel in de bioscoop gedraaid, Bad Boys for Life. Hier gaan Marcus en Mike nog één keer de strijd tegen het kwaad aan terwijl Marcus eigenlijk al met pensioen wat gegaan. Maar de dreiging werd nu wel heel persoonlijk naar zijn maatje Mike, dat hij wel in moet grijpen. Een hele lekkere actiefilm met veel schieten, vechten en vooral ook humor. Heb je de eerste delen nog niet gezien? Zeker doen. Je vindt ze op Netflix.

The Silencing

Zoals je al doorkrijgt, houd ik persoonlijk wel van een beetje spanning en sensatie en ben ik ook niet vies van wat moord en doodslag. Herken jij jezelf daar in? Dan is The Silencing een aanrader. Nikolaj Coster-Waldau (ja precies, die van The Game of Thrones) is een jager die samen met de lokale sherrif op jacht gaat naar de kidnapper van zijn dochter. Het zal een bloedstollend kat-en-muis-spel worden want de man waarop ze jagen is een koelbloedige moordenaar. Je kijkt The Silencing op Pathé thuis.

The Bounty Hunter

The Bounty Hunter is een film uit 2010 maar wordt op het moment ook door onze jeugd erg leuk gevonden. Het verhaal draait om premiejager Milo Boyd, die de opdracht krijgt om zijn ex-vrouw, Nicole Hurly (Jennifer Aniston) op te sporen. Dit blijkt een ingewikkelde klus want Nicole zorgt er goed voor niet gevonden te worden. Ze werkt namelijk als journalist aan een moordzaak die in de doofpot wordt gestopt. Als hij haar dan toch op het spoor is, ontstaan er levensgevaarlijke problemen die weer zorgen voor heel wat spanning en sensatie.

About Time

Zoek je iets luchtigs voor het hele gezin? Dan is de Britse komedie About Time uit 2013 een hele leuke. De 21-jarige Tim komt erachter dat hij kan tijdreizen en hij gebruikt dit om zijn eigen leven te sturen en te beïnvloeden. Onder andere door voor zichzelf een vriendinnetje te regelen. Je kan je voorstellen dat dit uiteindelijk alleen maar uitloopt op wat hij vooral NIET wilde, wat deze film een hilarische inslag geeft. Je kan deze film zien op Pathé Thuis.

Kissing Booth

Kissing Booth is een heerlijke film om samen met je dochter te kijken. Op dit moment zijn er twee delen uit en deel drie is in de maak! Deze romantische komedie is gebaseerd op de boekenreeks van Beth Reekles en draait om Elle en haar beste vriend Lee. Ze hebben met elkaar regels opgesteld waarmee ze ervoor willen zorgen dat ze altijd vrienden blijven. De belangrijkste: niet verliefd worden. En natuurlijk gaat dat niet lukken en daardoor lopen ze tegen een heleboel uitdagingen aan om hun vriendschap toch in stand te kunnen houden. Je vindt beide delen op Netflix.

Everest: de jonge Yeti

Voor een film met de jongere kids is de animatiefilm: de jonge Yeti echt een aanrader. In deze film draait het om een jong meisje, Yi, dat treurt om het overleiden van haar vader. Plotseling vindt Yi een jonge Yeti op de dak van haar huis. Zij besluit om hem, Everest, de helpen om de weg naar zijn huis te vinden. Ze worden daarbij achtervolgd door kwade zakenlui die de Yeti voor eigen gewin willen vangen. Het is een prachtige film met mooie beelden en mooie ondersteunende muziek die je leiden naar de Mount Everest. Onderliggende gedachte is dat je goed bent zoals je bent en dat alles draait om vriendschap en eenheid. Ook deze film vind je op Pathé Thuis.

Ben je op zoek naar nog meer leuke coronaproof tips? Lees dan ook zeker deze blogs