Lekker lezen in november

Geschreven op 17 november 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Lekker lezen in november

In november begint iedereen alweer een beetje na te denken over cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst. Een boek is altijd leuk om te geven én te krijgen! Maar je kan ze natuurlijk ook zelf houden, want deze maand hebben we allemaal boeken gevonden die gaan over, of geschreven zijn door bekende Nederlanders. Okay, de laatste misschien niet, maar die mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Je kan de boeken meteen vanuit je luie stoel bestellen bij Paagman met de links op de titels. Handig!

Nu ik je zie – Merlijn Kamerling

Lekker lezen in november

Het is alweer 10 jaar geleden dat Antonie Kamerling zelf uit het leven stapte. Zijn zoon Merlijn is nu begin twintig maar heeft het gevoel vast te zitten. Hij denkt dat dit komt omdat hij zijn vader eigenlijk niet heeft gekend. Het lukt hem nog steeds niet beelden van zijn vader terug te kijken of interviews te lezen. In zijn zoektocht om erachter wie zijn vader echt was, bezocht Merlijn vrienden en familieleden van zijn vader. Zijn zoektocht staat beschreven in zijn boek Nu ik je Zie.

Martien – Jan Dijkgraaf

Of je hem nu geweldig of vreselijk vindt, iedereen kent Martien Meiland. De voormalige kasteelheer van Chateau Meiland doet altijd uitbundig en vrolijk, maar er is ook een heel andere kant van Martien die maar weinig mensen kennen. Jan Dijkgraaf vertelt erover in zijn boek Martien, naar de gelijknamige televisiester. Een must-read voor iedereen die wat meer wil weten over deze flamboyante man.

Stoorzender – Arjen Lubach

Lekker lezen in november

In Stoorzender van Arjen Lubach geeft de satirische programmamaker, cabaretier, schrijver en muziekproducent een uniek kijkje in zijn eigen leven. Het boek is open, eerlijk én persoonlijk. Soms grappig, soms ontroerend, maar het leest heerlijk weg. Echt een aanrader!

Woman – Lucy Woesthoff

De Britse Lucy is nog maar 24 jaar oud wanneer ze in het leven van weduwnaar Dinand Woesthoff en diens zoontje terecht komt. Voor de liefde is zij op zoek gegaan naar het verdriet van het gezin en is Lucy verbinding gaan zoeken met de zeer geliefde overleden vrouw van Dinand: Guusje Nederhorst. Jaren later is haar boek Woman ontstaan: een ode aan alle vrouwen. Een inspirerend en ontroerend boek om te lezen.

De Kooi – Marcel van de Ven

Politie-expert Marcel van de Ven is een van de pioniers van geheime politie-eenheid die infiltreert in criminele groepen. Vanuit De kooi, hun streng beveiligde basis, leverden ze een unieke bijdrage aan de strijd tegen onder meer moordenaars, terroristen, drugshandelaren, overvallers en ontvoerders. Levensgevaarlijk en belangrijk werk, zodat wij allemaal met een gerust hart kunnen gaan slapen. De Kooi is een prachtig boek om cadeau te geven maar ook om zelf te houden!

Een leven op onze planeet – David Attenborough

Lekker lezen in november

Wie kent David Attenborough niet? De presentator van prachtige documentaires en tevens bioloog kan prachtig vertellen over de natuur op onze planeet. Dat is goed terug te zien in zijn nieuwste boek Een leven op onze planeet. Helaas heeft hij de natuur gedurende zijn reizen drastisch zien veranderen en uiteraard besteed hij daar in zijn boek ook aandacht aan, maar wel zonder beschuldigende vinger. Leuk ook om cadeau te doen of om lekker zelf te lezen!

Wil je meer boekentips? We hebben namelijk een hele serie gemaakt met al onze boekentips gemaakt. Je vindt ze allemaal hier.