Leuke Netflix series in mei 2021

Geschreven op 7 mei 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Leuke Netflix Series

Ondanks dat we al ver in de lente zitten, werkt het Nederlandse weer nog niet heel erg mee. En doordat we door de Cornamaatregelen nog steeds veel aan huis gebonden zijn, is onze nieuwe collega Sandra op zoek gegaan naar leuke Netflix series. Zij deelt graag met je wat ze heeft gevonden, van waargebeurd, gangster en horror tot aan comedy, er zit voor iedereen wel iets leuks bij!

The Serpent

Deze nieuwe Netflix-serie vertelt het verhaal van Charles Sobhrajm, een Fransman met Indiase roots en geboren in Saigon, Vietnam. Sobhrajm pleegde in de jaren ’70 twaalf moorden. Hoofdrolspeler Tahar Rahim ken je vooral van de in 2009 uitgekomen Franse film Un Prophète. Rahim speelt de seriemoordenaar Charles Sobhrajm in The Serpent en wordt bijgestaan door zijn vriendin Marie-Andree Leclerc, gespeeld door Jenna Coleman. De twee hadden het vooral gemunt op backpackers die de vrijheid vierden in Zuidoost-Azië. Ook voor de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg is een grote rol weggelegd en wordt gespeeld door Billy Howle. Een goede 70’s-Vibe met een luguber randje, een serie die laat zien hoe Charles Sobhrajm Zuidoost-Azië in zijn greep houdt en samen met zijn vriendin slachtoffers in de val lokt.

Lupin

Zo leuk die verfilming van de Franse boekenreeks van schrijver Maurice Leblanc. Het eerste deel van seizoen 1 staat sinds dit jaar online en gezien het open einde kunnen we niet wachten op het vervolg. Asanne Diop speelt de hoofdrol als een galante dief. Om zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan, steelt hij geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin sieraden van deze familie. Deze goedgeklede en charmante Lupin wordt gespeeld door Omar Sy, die je ongetwijfeld kent van de film Intouchables. In deze film speelt hij de verzorger van een rijke aristocraat.

Peaky Blinders

Peaky Blinders staat niet alleen op Netflix, maar óók op Videoland. Deze populaire BBC-serie neemt je mee in de wereld van een beruchte gangsterfamilie: de Peaky Blinders. De serie speelt zich af in Birmingham waar een gang de straten onveilig maakte in de 19e eeuw.

gangster serie Netflix

Stranger Things

Netflix’s grote paradepaardje is de serie Stranger Things en dat is meer dan terecht. Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horrorserie die bedacht werd door de broers Matt en Ross Duffer. Seizoen 4 verwachten we dit jaar en ook hier kijken we enorm naar uit.

The Bold Type

Deze comedy-drama serie gaat over het leven van drie vriendinnen Jane, Kat en Sutton. Samen werken ze op de redactie van het tijdschrift Scarlet. Een echt magazine voor vrouwen. Helaas gaat dit niet altijd even makkelijk en lopen privé en werk al snel door elkaar. Genoeg drama dus. Zo heeft Sutton een affaire met één van de leden van het bestuur en treft Kat een lesbische fotografe. De serie is geïnspireerd op het leven van Joanna Coles, voormalig hoofdredacteur van Cosmopolitan.

Docu: Snelle, zonder jas naar buiten

Met hits als De Reünie, Blijven Slapen en De Overkant gaat Lars Bos als Snelle megahard! En nu heeft hij ook z’n eigen documentaire op Netflix. Een documentaire die anders is geworden dan van tevoren bedacht. Hoe leuk is dit? Mede door de pandemie waren er geen concerten gepland en geen persmomenten. Daarom wordt zijn verhaal verteld op locaties waar hij een binding mee heeft. Veel muziek en veel open momenten van Lars die je dankzij dit portret goed leert kennen.

zonder jas Netflix

Wij blijven Netflix in de gaten houden. Mochten er weer nieuwe, leuke series zijn, dan laten we het je weten! Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.