Leuke uitjes met dieren tijdens Dierendag

Geschreven op 24 september 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Dierendag uitgelicht

Op 4 oktober is het weer Dierendag! Dan ga jij vast je huisdier lekker verwennen. Maar ook als je zelf geen dieren hebt, kan je Dierendag gewoon vieren. Wij hebben tips voor je om je de hele dag onder de dieren te kunnen begeven! Maar ook op andere dagen kan je gewoon Dierendag vieren, hoor. Dat vinden de dieren echt niet erg.

Strandwandeling met de hond

Joepie! Het is oktober! Dat betekent dat de honden het strand weer op mogen. En hoe lekker is het om je trouwe viervoeter eens flink te laten uitrennen op het strand? Spelen met andere honden en de golven van de zee is het ultieme uitje voor de hond. Natuurlijk is het voor de baasjes ook heerlijk om de dieren te zien ravotten op het strand. We hebben tips voor je voor mooie stranden, zoals in het Westland, waar je heerlijke strandwandelingen in de herfst kan maken.

Dierendag hond op het strand

Paardrijden op het strand

Je kan natuurlijk ook heerlijk paardrijden op het strand. Ook dat mag weer in oktober. Je kan natuurlijk je eigen paard meenemen voor een heerlijke rit, maar als je zelf geen paard hebt, zijn er ook maneges die strandritten organiseren. Dat kan onder andere bij Manege Bakker in Noordwijk, Manege de Baarshoeve in Zandvoort en Manege Wittebrug in Scheveningen.

Dierendag paarden op het strand

Boswandeling met de hond

Minstens zo lekker als rennen op het strand is een boswandeling maken in de herfst met je hond. Ook dat kan natuurlijk op verschillende plaatsen. De dieren vinden het heerlijk om te snuffelen in de gevallen bladeren en de geuren op te pikken van andere honden en bosbewoners.

Dierendag koppel met hond bos

Jammer genoeg zijn er steeds minder plekken waar je hond lekker vrijuit, zonder riem, mag rennen. Dat kan nog wel bij De Lage Duinen (Soest, Utrecht), de Loonse en Drunense Bossen (Noord-Brabant), het Bentwoud in Boskoop en het Lage Bergse Bos bij Rotterdam. We hebben ook nog meer tips over fijne boswandelingen in de herfst. Veel wandelplezier!

Lekker knuffelen en verwennen

Katten en kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s en vogels kan je helaas niet zo gemakkelijk meenemen. Deze dieren vinden het vaak prettiger om in hun eigen omgeving te blijven. Je kan ze natuurlijk wel verwennen met lekkere dingen en leuke speeltjes. Of een nieuwe accessoire voor de kooi, zoals een lekker zacht en warm bed of een touwladder om lekker op te klauteren. Je vindt bij dierenwinkels alles wat je zoekt. Woon je in de buurt van Den Haag en heb je meteen zin in een uitje? Bezoek dan Avonturia de Vogelkelder! Daar vind je alles voor je eigen huisdier, maar er zijn ook bijzondere dieren te zien en kinderen kunnen er heerlijk spelen!

Dierendag knuffelen met konijn

Bezoek een kattencafé

Ben je dol op katten maar heb je er zelf geen? Breng dan eens een bezoek aan een kattencafé! In Rotterdam zit het Pebbles Kitty Cat Café waar adoptiekatten een heerlijk leven hebben. Ook in Groningen kan je heerlijk katten knuffelen bij Kattencafé Op z’n Kop of bij Kattencafé Poeslief. In Haarlem is het ook gezellig en wel bij Jippies Kattencafé. Voor al deze cafés geldt wel dat je van te voren voor de zekerheid even moet reserveren. Er zijn meer mensen die graag met katten knuffelen!

Dierendag kattencafe

Bezoek een dierentuin!

Dierentuinen zijn altijd leuk om te bezoeken, daar hoeft het natuurlijk geen Dierendag voor te zijn. Er zijn altijd mensen die het lastig vinden om dieren in een kooi te zien, maar gelukkig worden dierentuinen steeds meer aangepast zodat dieren het er erg prettig vinden. Natuurlijk zijn er een hoop hele grote en bekende dierentuinen, maar er zijn ook een heleboel kleine, wat onbekendere dierentuinen die ook zeker de moeite waard van het bezoeken zijn! Deze vind je in onze blog over kleine dierentuinen!

Dierendag vogel in dierentuin

Wandelen met Alpaca’s

Alpaca’s zijn hip en hot! Iedereen vindt die pluizige, groot uitgevallen schapen leuk en aantrekkelijk. Ze zijn ook heel knuffelbaar en je kan er op verschillende plaatsen in Nederland mee wandelen! Wandelen met alpaca’s kan je onder andere in Noord-Brabant bij Alpacafarm Vorstenbosch. Ook in Drenthe, in het plaatsje Tiendeveen kan je lekker wandelen met alpaca’s bij Zonneveld Alpaca’s. In Utrecht kan je naast wandelen met alpaca’s ook knuffelen met koeien bij KnuffelKoe enzo. En in Zeeland kan je bij Alpacas Zeeland zelfs met ze wandelen op het strand!

Dierendag Alpaca wandelen

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief