Op stap in Amsterdam met Tessa

Geschreven op 20 april 2018
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Amsterdam

Tessa woont inmiddels al weer een paar jaar met haar lief in Den Haag, maar ze heeft haar oude woonplaats Amsterdam nog steeds in haar hart gesloten. Zij kan ons dan ook als geen ander mee op stap nemen naar Amsterdam en de stad door haar bril heen te ontdekken. Dus ga met Tessa mee op stap in Amsterdam en laat je verrassen!

Een keer niet de Amsterdamse binnenstad

Natuurlijk is het leuk om in de binnenstad te winkelen, maar het zo standaard. Toen ik nog in Amsterdam woonde, ging ik regelmatig even naar de ‘9 straatjes’. De smalle straatjes met de authentieke grachten zorgen voor een gezellige sfeer. De winkels bieden je net even wat anders. Originele kleding en accessoires waar niet iedereen mee loopt.

9 straatjes Amsterdam

Een paar aanraders

Ben jij een Fab-fan? In de Hartenstraat vind je hun flagshipstore. Producten zoals portemonnees en tassen. En als je zelf leuke armbanden of kettingen wilt maken, moet je echt even naar de Huidenstraat. Hier zit Beadies. Een gezellig knutselwinkeltje vol met kralen en bedeltjes.

In de Runstraat vind je Skins Cosmetics Lounge. Een heerlijke winkel vol met natuurlijke beautyproducten. Exclusieve make-up, parfum en huidsverzorgingsproducten. In de Runstraat zit ook Darlings. Een heel schattig winkeltje vol kleding, accessoires en je kunt er cupcakes eten. Verderop zit dan Mint Mini Mall. Daar kun je terecht voor woonaccessoires en babyspulletjes. Een ontzettend leuke winkel om even rond te neuzen.

Na de Runstraat loop je de Berenstraat op. Als je van pannenkoeken houdt, dan kun je die daar eten bij Pancakes Amsterdam. Verderop vind je Mendo, een boekenwinkel vol bijzondere en creatieve boeken. En wanneer je op zoek bent naar een cadeau, ben je bij de winkel JAN in de Wolvenstraat aan het juiste adres! Dit is een echt design cadeauwinkeltje. Hele leuke producten je weet gewoon niet waar je kijken moet, boeken, servies, textiel en allerlei hebbedingetjes voor een leuke prijs.

Ook de Reestraat is een gezellig straatje, verschillende winkels waar je terecht kunt voor woonaccessoires. En er zit er een kledingwinkel met luxe merken: Noa Lifestyle. De drie kleinere straatjes zijn de Gasthuismolensteeg, de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg. Hier moet je ook zeker even doorheen lopen.

Ontspannen in het park

Wanneer je even klaar bent met het struinen door de ‘9 Straatjes’ kan je als het een beetje lekker weer is, heerlijk bijkomen in het nabijgelegen Sarphatipark. Het park wordt met name gebruikt door de bewoners van De Pijp, dus vooral lekker veel lokale mensen in plaats van massa’s toeristen.

Bij mooi weer zoeken veel mensen hier hun ontspanning. In het kleine huisje bij de ingang aan de westkant van het park vind je het gemaal dat het water van de meertjes en het watervalletje afvoert naar de Boerenwetering. Het is ook een plek waar bewoners van De Pijp planten, stekken en zaden uit hun tuin of geveltuin kunnen ruilen of weggeven. Maar wil jij jezelf toch even onderdompelen in het typische Amsterdam, dan moet je ook zeker even langs gaan op de Albert Cuypmarkt.

Sarphatipark Amsterdam iamamsterdam

Albert Cuyp

De markt op de Albert Cuypstraat is de bekendste markt van Nederland en misschien wel de grootste dagmarkt van Europa. Er staan meer dan 260 kramen en de markt is behalve op zondag elke dag geopend van ’s morgens vroeg tot zes uur in de middag.

En ja, ik moet toegeven, een dagje Amsterdam is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Albert Cuyp. Op een drukke zaterdag komen hier meer dan 40.000 mensen. De grote keuze aan producten uit binnen- en buitenland is een verklaring voor de populariteit van de markt. Exotische producten zijn hier vaak als eerste te vinden door de aanwezigheid van de vele nationaliteiten in De Pijp. En als je vanuit de markt de Eerste Sweelinckstraat op gaat, vind je rechts op de hoek het standbeeld van André Hazes.

Als afsluiter van de dag een hapje eten

Na een dag Amsterdam, vind ik het heerlijk om een hapje te gaan eten bij een van de vele kleine knusse eettentjes die Amsterdam te bieden heeft. Lekker neerploffen bij een van de eetcafé’s of een klein Aziatisch tentje. Toevallig heeft Ester eerder al een blog geschreven over haar ontdekking in Amsterdam, Krua Thai. Deze vind je in de Staalstraat waar ook veel van mijn persoonlijke favorieten in de omgeving zitten. Dus zeker een aanrader om eens langs te gaan.

Krua Thai Amsterdam