Op stap met je collega’s: de leukste teamuitjes

Geschreven op 6 september 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Great escape

partnercontent

Een teamuitje is goed voor veel verschillende dingen. Zo kun je met je collega’s onderling een betere band opbouwen, leer je elkaar beter kennen en je zorgt ervoor dat je even iets anders aan je hoofd hebt in plaats van de normale werkzaamheden. Een teamuitje is bovendien ook gewoon erg leuk! Als jij ook een teamuitje wil organiseren met jouw collega’s, kun je de onderstaande lijst eens doornemen.

1. Ontsnappen uit een escaperoom

Een uitdagend, spannend én leuk teamuitje waarbij je zeker kunt werken aan de onderlinge band, is het doen van een escaperoom. Het doel van een escaperoom is ontsnappen uit de ruimte binnen een bepaalde tijd. Hiervoor is het wel belangrijk dat er wordt samengewerkt en dat je de vaardigheden van elkaar gebruikt. Bij een escaperoom komt het dus zeker aan op samenwerken. Een escaperoom is om deze redenen het ideale uitje om je collega’s nog beter te leren kennen. Er bestaan talloze escaperooms, met elk hun eigen thema. Zo kun je in Zwolle eens ontsnappen uit The Great Escape!

2. Meedoen aan een sporttoernooi

Zijn de collega’s echte sportfanaten? Dan is het ook leuk om met het bedrijf een sporttoernooi te organiseren. Je kunt een sporttoernooi organiseren met verschillende sporten. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, beachvolleybal of padel. Je kunt het sporttoernooi overigens alleen binnen het bedrijf houden, maar je kunt er ook voor kiezen om met het bedrijf deel te nemen aan een openbaar sporttoernooi. Ook hierbij speelt samenwerking en communicatie een belangrijke rol, wat ook weer zijn vruchten kan afwerpen op de werkvloer.

teamuitje

3. Haal de creativiteit naar boven

Ontbreekt er binnen de organisatie of het team soms nog weleens wat creativiteit? Dan kun je juist een creatief teamuitje organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld met z’n allen gaan schilderen. Je kunt elkaar naschilderen, maar je kunt ook een stilleven schilderen. Schilderen is vaak rustgevend, maar daarnaast ook een leuke manier om verschillende gespreksonderwerpen op tafel te gooien. Het kan dus ook een goede manier zijn om elkaar nog beter te leren kennen. Naast schilderen kun je bijvoorbeeld ook denken aan potten bakken, koken of glasblazen.

4. Racen tegen elkaar

Toch liever op zoek naar een teamuitje waar de adrenaline en spanning naar boven komt? Dan kun je ook gaan racen tegen elkaar: samen voelen jullie de spanning, waardoor er zeker na afloop leuke herinneringen worden opgebouwd. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een kartbaan bij jullie in de buurt en neem het tegen de collega’s op. Wie eindigt het snelst over de finish?

teamuitje


Credits foto’s: canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox