Ripley’s Believe it or Not in Amsterdam

Geschreven op 24 juni 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Ripley's Believe it or not

Op een mooie studiedag in juni bezochten mijn 11-jarige zoon en ik Ripley’s Believe it or Not in Amsterdam. Hij wilde hier al naartoe toen hij een filmpje van een Youtuber voorbij zag komen. Wij bezichten dit museum in onze hoofdstad. Ripley’s Believe it or not is eigenlijk één groot rariteitenkabinet en het zit op de Dam tegenover het Nationaal Monument.

Tickets reserveren

Ripley's Believe it or Not

Ik had van tevoren tickets gereserveerd (er zijn tijdvakken van een half uur) en al gezien dat het op het tijdstip dat wij wilden gaan, helemaal niet druk was. Toen we in Amsterdam aankwamen waren we wat aan de vroege kant. Ripley’s gaat open om 11:00 uur en we hadden kaarten voor 11:30 uur. Ik had verwacht dat het wel wat drukker zou zijn, want de studiedag viel op een vrijdag, maar zelfs de Dam was uitgestorven. Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en mochten we er al om 11 uur in. Er waren nog twee mensen die tegelijk met ons naar binnen gingen, maar verder was er niemand. We hadden het hele museum dus voor ons zelf!

Ripley’s Believe it or Not

Ripley's Believe it or not

Ik had al eerder van Ripley’s Believe it or Not gehoord via het programma Ghost Adventures. In de Amerikaanse variant schijnt het namelijk flink te spoken. Dat komt omdat er onder andere ook echte schedels en zelfs gekrompen hoofden aanwezig zijn. Ik wilde er dus ook wel graag naartoe voor mijn blogwebsite over spookverhalen (red. The Little House of Horrors). Mijn zoon wilde er vooral heen vanwege de Youtuber en allebei werden we aangenaam verrast. Het is echt een heel leuk en interessant museum! Kinderen kunnen er zelf heel veel doen en veel dingen mag je ook gewoon aanraken.

Verschillende ruimten

Ripley's Believe it or not

In Ripley’s Believe it or Not heb je verschillende ruimten die je kan doorlopen en er zijn 4 verdiepingen. Je begint in the Green Room waar al meteen van alles te zien en te doen is. Ook maak je meteen kennis met de echte Ripley: de verzamelaar die op zijn verre reizen allerlei vreemde objecten heeft meegenomen. Zo is er ook een ruimte met een enorm stuk Berlijnse Muur en, voor de echte waaghalzen, een verzameling Middeleeuwse martelwerktuigen. Maar er zijn ook veel dingen te doen en objecten om grappige foto’s te maken, zoals een tafel waarbij je benen verdwenen zijn, een geheime tunnel waar kinderen doorheen kunnen kruipen en microscopen met enorm kleine beeldjes eronder (op speldenknopjes).

Villa Volta tunnel

Ripley's Believe it or Not

Bij de afdeling “Space” heb je een soort Villa Volta tunnel waarin je helemaal de kluts kwijtraakt. Je weet dat het ding zelf stilstaat, maar je brein zegt toch heel wat anders. Omdat het rustig was hebben we hem lekker vaak uitgeprobeerd. Maar mocht je de tunnel niet zien zitten, dan kan je hem altijd overslaan. In de ruimte ernaast vind je nog veel meer optische illusies en een cinema.

Lekker bijkomen

Ripley's Believe it or not

Wanneer je alles hebt gezien, gedaan en ervaren is het tijd om even bij te komen. Helemaal op de bovenste verdieping vind je de lounge waar je wat kan eten en drinken. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht op de Dam. Ripley’s Believe it or Not is echt een superleuk uitje, zeker met kinderen. Er is van alles te zien en te beleven.


Credits foto’s: OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox