Shoppen in je eigen kledingkast voor de perfecte outfit

Geschreven op 10 april 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
garderobe check

Ik heb al eerder vertelt over mijn altijd weer terugkomende garderobe uitdagingen. Tijd om te shoppen heb ik nooit en van de kleren die ik in mijn kast heb hangen weet ik eigenlijk niet hoe ik dit moet combineren. Daarom heb ik anderhalf jaar geleden bezoek gehad van een personal shopper die samen met mij door mijn kledingkast is gegaan om de leukste combinaties bij elkaar te zoeken.

Helaas kunnen we nu geen personal shopper inschakelen, maar hebben we allemaal wel voldoende tijd om je eigen kast leeg te halen en eens goed te kijken wat je eigenlijk hebt. Je kan lekker los gaan met mixen en matchen van setjes om te zien wat allemaal leuk staat bij elkaar. Daarom lees je hier nogmaals mijn blog over het uitpluizen van mijn kledingkast. Wellicht geeft het jou wat inspiratie om ook lekker te gaan shoppen in je eigen garderobe!

Eenzame kledingstukken waar je niets meer mee kan

Mijn grootste probleem: Ik heb inmiddels meerdere outfits in mijn kast hangen waarvan een deel ontbreekt. Een verwassen truitje, versleten broek, oude schoenen. En dan zijn het weer eenzame kledingstukken waarvan ik niet zo goed weet wat ik er mee aan moet.

Tijdens een van mijn bezoeken aan Modemall Voorwinden, leerde ik personal shopster Karin kennen. Zij haar eigen styling bedrijf en een van de diensten die zij biedt is een garderobe check. Precies hetgeen zijn waar ik zo’n behoefte aan heb!

setjes combineren

Vind jouw perfecte outfit met de garderobecheck

Ik heb een afspraak met Karin gepland voor een garderobe check en al snel stond ze op een zaterdagmorgen bij mij voor de deur met haar kledingrek. Met een dienblad vol koffie, water en koekjes zijn we met z’n tweetjes de slaapkamer in gedoken.

Allereerst heb ik een snelle screening gedaan van kledingstukken die echt niet meer konden. Oude zooi waarvan ik te lui was dit weg te gooien, maar ook nooit meer draag. Vervolgens is Karin door de resterende kledingstukken gelopen en heeft stap voor stap verschillende combinaties op de grond uitgestald om te laten zien op welke wijze ik deze met elkaar kan combineren. En toen kwam ik er achter dat ik met één enkel truitje drie verschillende looks kan creëren door ze te combineren met verschillende soorten broeken, of af te kleden met een jasje.

De leukste combinaties vastgelegd op de gevoelige plaat

Van iedere combinatie hebben we foto’s gemaakt zodat ik altijd even terug kan kijken naar de mogelijke combinaties die er zijn. Wat de combinaties die we hebben gemaakt zijn er echt te veel om zo te onthouden.

Een lekker zomerse outfit, Ibiza style look voor op het terras, of hip zakelijk om ook op kantoor goed voor de dag te kunnen komen. En dat alles hebben we afgemaakt met de juiste schoenen, riempje of sjaaltje.

Altijd de perfecte outfit

Aan het eind van de ochtend had ik voor iedere gelegenheid de juiste outfit, in verschillende kleuren en combinaties. Ook merkte ik dat mijn garderobe al redelijk compleet is op een enkel broekje en jasje na. Nu weet ik dus voor de volgende keer dat ik ga shoppen precies wat ik nodig heb en hoe ik dat kan combineren met al het moois dat er in mijn kast hangt.

kleding combinaties

De belangrijkste tips

Dus nu je toch tijd hebt, trek jou hele kast leeg en maak stapels van kleding die echt weg moeten en kleding die je wilt bewaren. Leg vervolgens broeken, rokken en jurkjes uitgespreid op de grond. Loop vervolgens met jouw bloesjes, truitjes en vestjes over alle stukken heen om te zien waar alles leuk bij staat. Heb je leuke combinaties liggen? Maak daar foto’s van en zoek door naar andere combinaties. Herhaal dit en aan het eind van de dag heb je een stapel leuke combinaties in je eigen telefoon opgeslagen staan. Ik check nog steeds  af en toe die foto’s als ik niet snel weet wat ik aan wil trekken.