Tips voor het leukste moeder-dochter uitje

Geschreven op 12 april 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Moeder-dochter uitje

Moederdag staat voor de deur. Maar het hoeft geen Moederdag te zijn om leuke dingen met je dochter te doen. Wij hebben tips voor moeders met jonge, én wat oudere dochters die zeker in de smaak zullen vallen! Voor thuis en buiten de deur.

Gezellig samen een moeder-dochter uitje

In het dagelijkse leven hebben we het allemaal druk. Daarom is het goed om eens écht tijd voor elkaar te maken. Vaak hoeft dat niet eens een hele dag te zijn, maar gewoon genoeg om even aandacht aan elkaar te geven. Sommige dingen hoeven niet eens geld te kosten!

Moeder-dochter uitje

Plan een filmavondje in

Wat is er nu lekkerder dan een avondje languit op de bank met lekkere hapjes en een gezellige film. Precies! Plan een filmavondje in met je dochter! Word het een romantische komedie, een animatiefilm of toch een spannende thriller? Lekkere hapjes en drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken op zo’n avond. Is je dochter jong? Dan is een schaal chips vaak al helemaal top! Heb je een puberdochter of een dochter die zelfs nog wat ouder is? Haal dan wat bijzonders in huis, zoals bij een delicatessenwinkel. Dekentje erbij en genieten maar! Gaan jullie liever de deur uit? Pak dan een bioscoopje, een voorstelling bij een theater of misschien zelfs een musical! Dat laatste is echt een moeder-dochter uitje!

Moeder-dochter uitje

Lekker samen tutten

Zelfs hele jonge meiden vinden het vaak heerlijk om lekker te tutten. Elkaars nagels lakken, haren kammen, noem maar op. Muziekje aan op de achtergrond en samen genieten maar! Eerder schreven we een blog met beautytips voor thuis. Misschien haal je hier wat leuks uit! Heb je een wat oudere dochter? Neem haar dan mee naar een schoonheidssalon voor bijvoorbeeld een lekkere Turkse Hammam, massage of een saunabezoek. Een dagje Spa Wellness doet het ook altijd goed. Een heerlijke plek voor een dagje pure verwennerij is Blitz Wellness. Je kan hier terecht voor verschillende gezichtsbehandelingen, massages en wellness behandelingen zoals floaten. Samen naar de kapper is ook altijd leuk! Een goede tip is Quinto Kappers. Er zit een vestiging in Bleiswijk en een in Berkel en Rodenrijs.

Moeder-dochter uitje

Dagje winkelen

Neem je dochter mee uit winkelen! Winkelen is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezellig. Ga bijvoorbeeld shoppen met je dochter in Utrecht. Ook winkelen in Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Groningen is superleuk! Zit het weer niet mee? Dan kan je altijd nog shoppen in een overdekt winkelcentrum. Is jouw dochter nog een beetje te jong om te winkelen in de grote stad? Houd dan een modeshow thuis! Muziekje van Spotify aan, combineer de gekste items en laat ze aan elkaar zien!

Moeder-dochter uitje

Maak (te) gekke selfies!

Selfies maken is altijd leuk en grappig. Okay, sommigen zijn niet om aan te zien en zijn zeker niet geschikt voor verdere verspreiding, maar sommigen zijn superleuk. Er bestaan allemaal leuke apps waarmee je de selfies kan oppimpen, zoals Snapchat, Fabby, Photo Lab en Animal Face. Al deze apps zijn gratis, alleen heeft Photo Lab een klein watermerkje in de foto. Er op uit met je puberdochter? Ga dan selfies maken in een Instagram museum. Wedden dat jij dat ook leuk vindt? En de herinneringen zijn onbetaalbaar.

Organiseer een spelletjesavond

Haal de chips maar tevoorschijn, want we houden een spelletjesavond! Eerder schreven wij al een blog over spelletjes voor thuis. Altijd leuk en gezellig om te doen. Wil je het iets spannender maken? Speel dan een escape game! Er zijn offline en online varianten. Wij schreven hier eerder een blog over. Je kan ook afzonderlijk van elkaar een Kahoot quiz maken en die samen spelen. Altijd weer verrassend wat eruit komt.

Bakken

Samen koken/bakken of uit eten

Samen koken of iets lekkers bakken is ook leuk om thuis te doen. Zoek samen een recept uit, haal samen de boodschappen in huis, ga samen aan de slag en ga dan samen lekker smullen. Echt het ultieme moeder-dochter moment! Samen een taart bakken is ook leuk om te doen, en sneller klaar dan een hele maaltijd. Handig voor wanneer je allebei wat minder tijd hebt. Samen bakken is, vanwege de korte tijd, ideaal als moeder-dochter uitje als je dochter nog jong is. Samen koekjes bakken is het leukste dat er is. Ga je er liever op uit met je dochter? Neem haar dan eens mee uit eten bij jullie favoriete brasserie of verras haar met een dinertje dat ze eigenlijk normaal nooit zou kunnen betalen. Het wordt vast een topavond!

Moeder-dochter uitje

Samen een workshop doen

Leer elkaars creatieve kanten kennen tijdens een creatieve workshop. Een creatieve beurs bezoeken is ook altijd leuk. Of ga lekker samen koken bij een kookworkshop. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Ga dan lekker samen high-tea’en of, als je dochter al wat ouder is, aan de high wine! Heel avontuurlijke moeder-dochter uitjes zijn er natuurlijk ook. Maar dan moeten jullie wel echte daredevils zijn. Je vindt onze meest spannende tips in dit blog.

Fietsen moeder er dochter

Lekker een nachtje weg

Wil je het helemaal goed uitpakken met een moeder-dochter uitje? Ga dan een nachtje of weekendje weg in een Airbnb of Bed & Breakfast locatie. Vanuit daar is het leuk om samen te wandelen of te fiesten. Even helemaal eruit en een nieuwe omgeving verkennen. In ons blog fietsen, wandelen en meer in Nederland, geven we je de leukste tips.

Fijn moeder-dochter uitje!


Credits foto’s: www.canva.com

volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox