Een heerlijke tapas- en wijnproeverij bij Destino in Rotterdam

Geschreven op 16 december 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Tapas & Vino bij Destino

Op 12 december was het dan eindelijk zover! Na tweemaal verplaatst te zijn door de Corona maatregelen, kon eindelijk de Tapas & Vino van de Wijnwijven bij Tapas restaurant Destino in Rotterdam plaatsvinden. En wij mochten erbij zijn!

Wijnwijven & Destino

De Wijnwijven & Destino hebben de handen ineen geslagen met de organisatie van een proeverij waarbij de lekkerste combi’s van tapas en wijn de revue passeren. Het concept bestaat uit het proeven van 6 verschillende wijnen. Bij iedere wijnronde worden er matchende tapas en pintxos uit de keuken van Destino geserveerd.

Op deze zondagmiddag werden wij verwelkomd door het team van Destino en door Wijnwijven gastvrouw Barbara. Reinbert, de eigenaar van Destino, was al druk in de keuken aan de slag met het bereiden van alle heerlijke tapas. Klokslag half drie waren alle gasten binnen en naar hun tafel begeleid en nam Barbara het woord.

De middag ging van start!

Barbara had in de tussentijd bij iedereen al een glaasje witte wijn ingeschonken. Het personeel van Destino serveerde ondertussen aan iedereen een heerlijk eerste gerechtje. Dit was een witvisje op smaak gebracht met specerijen, prei, olie, spek en nog meer lekkers. Dit eerste gerechtje smaakte om je vingers bij af te likken en de Albarino was lekker fruitig en fris. Dat beloofde dus veel goeds!

Barbara vertelde ons meer over het verloop van de middag en leerde ons hoe wijn te proeven. Met behulp van een smakenkaart, die zij al eerder op de tafels had gelegd, was het makkelijker om de verschillende smaken en aroma’s te identificeren.

Smakenkaart van Wijnwijven

Smaakvolle wijnen met overheerlijke tapas

Terwijl de middag vorderde werden we verwend met heerlijke wijnen en tapas. Van de witvis naar een pintxos met geitenkaas, vervolgens Spaanse ham, een heerlijk malse kip, de lekkerste auberginebeignets die je in Nederland kan vinden en als afsluiter een smakelijke brownie met amarenensaus. Bij ieder gerecht werd door de Wijnwijven natuurlijk ook een heerlijke bijpassende wijn geschonken. Starten met twee totaal verschillend smakende Albarino’s, een fruitige Verdejo, om daarna over te gaan op de rode Garnacha en Temperanillo. Als afsluiter bij het chocolade dessert kregen wij een heerlijk zoete rode sherry.

Wijn en Tapas bij Destino Rotterdam

Gezelligheid en weetjes over wijntjes

En tussen alle lekkere wijntjes en gerechtjes door kwamen Barbara en haar collega Amber bij al onze tafels langs. Zo kon iedereen zijn of haar mening over de wijnen geven en bespreken.

Het was een erg gezellige middag waarbij we even helemaal in de watten werden gelegd. Zeker door de Spaanse kookkunsten van Reinbert en zijn team, de gastvrijheid en service van het bedienend personeel en natuurlijk met de heerlijke wijnen en verhalen van Barbara en Amber. Wij hebben genoten!


Credits foto’s: eigen materiaal

Dit blog is tot stand gekomen vanuit een partnersamenwerking met Destino. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.