Het is weer tijd voor asperges!

Geschreven op 1 april 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Asperges met anders vlees

Het is lente en dat betekent dat je het “witte goud” weer op je bord kan vinden. Deze lentegroente is het lekkerst als het net uit de grond komt. Wij hebben daarom de beste aspergerestaurants voor je opgezocht. En je hoeft voor lekkere asperges echt niet alleen naar het zuiden van het land…

Zelf asperges steken

Aspergehof Noordam in Woubrugge ligt op een kleine 30 minuten rijden vanaf grote steden als Amsterdam en Den Haag. Daar zijn de asperges al verkrijgbaar vanaf maart. Je kan ze daar kopen maar je kan ook meedoen met een van de leuke groepsarrangementen. Het arrangement genaamd “De Boer Opgaan” is een rondleiding vanaf 10 personen, waarbij je je eigen asperges mag steken. Maak je liever je handen niet vuil, dan kies je voor het arrangement “Er Wel Pap Van Lusten”. Hierbij krijg je naast een rondleiding ook een aspergediner. Ook dit is vanaf 10 personen. Ben je met een grotere groep? Dan is de “Rondvaart Tussen Kaas en Asperges” erg leuk! Naast de rondvaart krijg je de gelegenheid tot een rondleiding bij de asperges en een kaasboerderij. Kijk voor meer informatie op de website van Aspergehof Noordam!

Asperge komt net boven de grond

Aspergekwekerij Frank Swinkels

Woon je in Limburg en eet je het liefst je asperges zo vers mogelijk? Ga ze dan zeker halen bij Aspergekwekerij Frank Swinkels. Sinds 19 maart kan je ze daar, ook als consument, kopen. Of het nu bij de verkoopwagen is of in de 24-uur versautomaat. Je kan er ook lekkere, verse gerechten kopen waarin asperges verwerkt zijn en een cadeaupakket samenstellen of een rondleiding boeken. Dan weet je meteen waar je asperges vandaan komen.

Asperge uit de grond

Liever lekker uit eten

Uiteraard kan je jezelf ook laten verwennen met een heerlijke culinaire maaltijd. Er zijn genoeg restaurants die asperges op het menu hebben de komende maanden, maar er steken er een paar met kop en schouders bovenuit!

Asperges eten in Den Haag

In onze Hofstad kan je hele lekkere asperges eten. Bijvoorbeeld bij Restaurant Floc. Dit restaurant maakt vooral gebruik van producten uit de streek en kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel. En ze weten goed raad met asperges! Dus zeker een aanrader! Je vindt Restaurant Floc op de Prinsestraat in Den Haag. Ook Fouquet heeft heerlijke aspergegerechten op het menu staan en heeft bovendien een nieuw Menu du Marche én wordt er gewerkt aan een nieuw à la carte menu! Eet smakelijk alvast!

Asperges met vlees

Nog meer leuke aspergelocaties

In Utrecht op de Ariënslaan vind je Brasserie Vlonders. Dit restaurant is prachtig gelegen aan het water in stadspark de Voorveldse Polder. Genieten dus! Ook maken zij asperges heerlijk klaar! Ook bij Plantage 87 in Oude Wetering weten ze wel raad met asperges. Zij halen hun meeste ingrediënten uit eigen tuin! Ook doen zij dit jaar mee aan “Asperges in de Polder” van Aspergehof Noordam. In Amsterdam bij Proeflokaal A. van Wees genieten van een gezellige aspergeavond. Liefhebbers kunnen dan meteen genieten van de zelfgestookte jenever.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox