Wijnspijs wandeling in Delft

Geschreven op 6 november 2018
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wijnspijs Uitgelicht

Zondag 4 november nam ik deel aan de Wijnspijs wandeling in Delft. Samen met drie vriendinnen stapten we vol verwachting op de fiets. Het viel zeker niet tegen!

Vroeg inschrijven

Elke woensdagmiddag zitten we bij elkaar te wachten tot de kinderen klaar zijn met de judo. Wij genieten dan van een kopje thee en hebben vooral veel lol. Ook vonden we dat we zelf iets sportiefs moesten gaan doen. Daaruit ontstond het idee om een wandelclub te vormen, want wandelen is heel hip en ook nog eens heel goed voor je. Omdat het hoofdonderwerp tijdens het wandelen “eten” is (we zijn nogal bourgondisch ingesteld met zijn vieren) ontstond het plan om eens mee te doen aan de Wijnspijs wandeling. We waren allemaal heel nieuwsgierig naar het concept. Omdat het concept heel populair is, hebben we ons maanden geleden al ingeschreven voor de Wijnspijs wandeling in Delft.

Wijn Spijs Alphen

Vaste route

Een week van tevoren kregen we door bij welke restaurants we verwacht werden. Je loopt samen met meer mensen een bepaalde route. Ieder groepje heeft een eigen route waardoor je eigenlijk nergens hoeft te wachten op een tafeltje. Met een app op je telefoon weet het restaurant waar je voor komt en je kan ook weer gaan wanneer je klaar bent. Grappig genoeg kwamen we soms dezelfde groepjes tegen, maar echt druk was het nooit. En dat terwijl er maar liefst 300 mensen meeliepen!

Zes restaurants

De restaurants die deelnamen aan de Wijnspijs lagen soms op een steenworp afstand van elkaar en soms iets verder weg, maar het was prima te doen. De Wijnspijs begint om 12:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Bij het laatste restaurant moet je er wel voor zorgen dat je om 17:00 uur binnen bent. Bij elk restaurant krijg je een speciaal geselecteerd wijntje en hun signature dish.

Restaurant Moodz

We begonnen bij restaurant Moodz op het Vesteplein. Moodz deed in 2009 mee aan het programma “Mijn tent is top” met Herman den Blijker. Omdat het prachtig weer was en we het bloedheet hadden van het fietsen, namen we een plekje op de bank in de zon. Echt heerlijk! We begonnen met een witte wijn die niet te zoet maar zeker ook niet te zuur was. Hij dronk erg lekker weg en paste perfect bij het gerechtje dat wij kregen. Het gerechtje was een groene curry met kip. De curry was heerlijk mild. Dat was echt een prima begin! Reserveer bij Moodz

Seven Hills

Naar het tweede restaurant konden we bijna rollen, want Seven Hills zit schuin tegenover Moodz. We zagen al wat meer groepjes aankomen, maar er was een prima plekje voor ons gereserveerd. Het leuke was dat er ook gewoon mensen om ons heen bezig waren met een high tea. We kregen uitleg over de wijn, een rode dit keer uit Spanje. Deze wijn was totaal niet zwaar en dronk prima weg bij het gerechtje dat Seven Hills voor ons bedacht had. Dat was een hertencarpaccio met een bitterbal met hertenvlees. We kregen echt het gevoel dat ook de restaurants het heel leuk vinden om deel te nemen aan de Wijnspijs. Heel leuk! Reserveer bij Sevenhills

Restaurant Rossio

Het derde restaurant op de lijst was het Italiaanse restaurant Rossio. We waren hier geen van allen ooit geweest, dus dat was ook leuk. We kregen daar ook een kannetje water, iets waar we erg blij van werden. De wijn was een rosé uit Portugal en die paste prima bij het gerechtje. Dat bestond uit gegrilde courgette met een paprikasausje en ricotta en een crouton. Het restaurant zit op de Oude Delft en is gevestigd in een voormalige slagerij. Die elementen zie je terugkomen in het interieur. Erg lekker!

Café Einstein

Onze volgende stop was Café Einstein op de Spoorsingel. Het restaurant is gevestigd in een prachtig oud pand met hoge plafonds. Veel is in de oude staat gebleven, waardoor het een luxe uitstraling heeft. Achter hebben ze ook een gezellig terras waar je in de lente en zomer heerlijk kan zitten. Je zou het gezien de naam niet zeggen, maar het is een Italiaans restaurant. Verwacht geen traditionele Italiaan, maar een bijzondere. We kregen er een Chardonnay die perfect paste bij de op de huid gegrilde snoekbaarsfilet. Daar werden een prei-taartje en anijs-champions bij geserveerd. De combinatie was top! We komen hier zeker terug.

Grandcafé de Sjees

Grandcafé de Sjees vind je op de Markt en dus lekker in het centrum. We kregen een plekje boven in het restaurant en bij de rode wijn werd uitleg gegeven. Deze was al iets voller dan de voorgaande wijnen, maar de vier zat inmiddels in de klok, dus dat was prima. Bij de rode wijn werd een wrap geserveerd met krokant gebakken varkensvlees, guacamole en huisgemaakte ananaschutney. Het smaakte prima bij elkaar! Reserveer bij De Sjees

Restaurant de Waag

Ook konden we weer rollend naar Restaurant De Waag, want die zit namelijk naast de Sjees. Ook hier kregen we een plekje boven. We kregen daar een volle, ronde rode wijn en ook die paste goed bij het gerechtje. Dat was een broodje gegrilde buikspek. Het broodje smaakte erg goed, al zou ik normaal nooit een broodje buikspek bestellen. Omdat de Waag onze laatste bestemming was, schonken ze nog een wijntje in en ze lieten de fles op tafel staan. Was erg geslaagd. Reserveer bij Stadscafé De Waag

Nog even een toetje

Als tegenhanger van alle wijn hadden we allemaal trek gekregen in iets zoets. Op zoek naar een toetje dus! Vlakbij vonden we een heel zoet bakkerijtje met de naam Ten to Three Bakery. Van binnen is het een roze walhalla waar ieder meisje zich thuis voelt. Omdat er ook high tea’s gegeven worden, kan je er heerlijk zitten. Het was een drukke dag geweest, dus heel veel cupcakes lagen er niet meer. Maar wat er nog was was echt heerlijk. Wat een super afsluiting van deze leuke dag! We konden zelfs nog recht naar huis fietsen!

Wijnspijs wandeling in Delft