Roadtrip door Nederland

Geschreven op 19 april 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Roadtrip door Nederland

Stel: je hebt een dag of een paar dagen vrij. Je wilt wat leuks gaan doen, maar het weer zit niet helemaal mee. Ga dan op roadtrip door Nederland! Nederland heeft prachtige gebieden om doorheen te rijden. Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet.

Roadtrip door Nederland

De Hunebed Highway in Drenthe

De Hunebed Highway is eigenlijk een normale provinciale weg in Drenthe, maar wat de N34 bijzonder maakt zijn de hunebedden die er langs liggen. Maar liefst 47 van de in totaal gelegen 53 hunebedden in Nederland vind je hier. De Hunebed Highway is onderdeel van de Hondsrug, een gebied dat vele kenmerken van de Prehistorische IJstijd draagt. Je kan tijdens je roadrip over de Hunebed Highway een tussenstop maken bij het Hunebedcentrum in Borger. Een leerzame en leuke stop, ook met kinderen erbij! Kijk voor meer prehistorische plekken in Drenthe in dit blog.

De Middenveldroute in Drenthe

Ook een leuke route om te rijden voor je roadtrip door Nederland is de Middenveldroute van Drenthe. Deze route is ruim 75 km lang en voert langs de mooiste gebieden van Drente, waaronder dennenbossen, heidevelden, vennen en natuurlijk de bekende stuifzandvelden. De route komt ook langs Westerbork en dat is zeker de moeite van een tussenstop waard. De volledige route en omschrijving vind je op de website van de ANWB.

Friesland

De Kastelenroute in Friesland

Ben je op vakantie in Friesland en ben je dol op kastelen? Dan is de Kastelenroute in Friesland ideaal voor jouw roadtrip door Nederland. Deze route komt namelijk langs zes prachtige kastelen. Je komt onder andere langs het Poptaslot in Marssum, De Vogelstate in Jelsum en Het Princessehof in Leeuwarden. Veel van deze kastelen zijn te bezoeken, dus je hebt dan ook meteen een leuke tussenstop te pakken.

De Friese Merenroute

De Friese Merenroute is een route van 120 km en voert langs allerlei pittoreske Friese plekjes. En je komt natuurlijk langs allemaal mooie Friese meren. Zo kom je door het dorp Terherne, dat bekend staat als het Kameleondorp. Blogster Ingeborg schreef daar eerder een leuk blog over waarin ze in de voetsporen trad van Sietse en Hilke, de Kameleon tweeling. Maar je komt ook door Joure, Oudega en Sneek. Je vindt de route van de ANWB hier.

Groningen

De Gronings Goed Route

De Gronings Goed Route is 145 km lang en komt langs een aantal interessante plekken en musea. Verder voert de autoroute je langs typische Wierden, Dijken, Sluizen en Maren. Echt iets voor je roadtrip door Nederland dus! Ook leuk voor kinderen, want je komt onder andere langs de DoeZoo in Leens waar reptielen, zoogdieren en vogels te zien zijn. Ook leuk is het Zeehondencentrum in Pieterburen. Of ga terug in de tijd bij het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

De Sagenroute door Overijssel

Overijssel staat bol van de sagen en legendes. Bijvoorbeeld de Spookhazen, de Hellehond of de Duivel in het koeienvel. Al deze sagen behoren tot het immaterieel erfgoed van ons land en daarom is het dus zeker een aanrader om de Sagenroute te rijden! Kom langs prachtige 17e eeuwse vakwerkhuizen in Ootmarsum, rijd langs het spookachtige Landgoed Singraven (lees meer in dit blog) en het sfeervolle Oldenzaal.

Roadtrip door Nederland

De Deltaroute in Zeeland

Altijd al eens een blik willen werpen op de indrukwekkende deltawerken van ons land? Dan mag de Deltaroute in Zeeland niet op je Roadtrip door Nederland ontbreken. Tijdens deze route steek je het water een aantal keer over. Je komt onder andere door Deltapark Neeltje Jans, de Zeelandbrug en A Seal Zeehondenopvang en Expo Stellendam.

De Lek- en Lingerroute in Zuid-Holland

De Lek-en Lingeroute is een echte fortenroute. Je komt langs meerdere forten (onder andere Fort bij Asperen en Fort Tienhoven) en kastelen (zoals Vesting Vianen) die allemaal deel uitmaken van de Hollandse Waterlinies. Maar daarnaast kom je ook langs mooie boederijen, uiterwaarden en boomgaarden. De route is 105 km en is hier te vinden.

Roadtrip door Nederland

Mergellandroute in Limburg

Tot slot nog een mooie roadtrip door de Mergellandroute in Limburg. Hier waan je je echt even in het buitenland. De route is 112 km en voert je langs alle hoogtepunten van het Limburgse Heuvelland. Onderweg kan je even bijkomen op een gezellig terras in bijvoorbeeld Epen, Eijsden en Slenaken. Let er wel op dat de Heuvellandroute maar in één richting kan worden gereden. Het startpunt is station Maastricht. Echt een leuke route voor je roadtrip door Nederland!


Credits foto’s: www.canva.com

volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox