Uit eten in ’s-Gravenzande

Geschreven op 3 oktober 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ingeborg
Ingeborg Hendriks
uit eten in 's-gravenzande

’s-Gravenzande is een van de dorpskernen van de gemeente Westland. Dit gezellige dorp ligt vlak aan zee en naast leuke winkels beschikt dit dorp over vele soorten restaurants, waarvan veel centraal gelegen aan een gezellig marktplein. Autovrij, met ruime terrassen en voor de kinderen een grote speeltuin. Waar kan je het beste uit eten in ‘s-Gravenzande? Je leest het hier!

Het marktplein

In de oude herberg ‘De Spaansche Vloot’, een monumentaal pand aan het marktplein, zit sinds 2019 Brasserie Chapter gevestigd. Zij hebben ervoor gekozen om verschillende kleine gerechten op de kaart te zetten. Dan hoef je niet te kiezen, voor een hoofdgerecht, maar kan je van meerdere gerechten proeven.

Even verder aan het marktplein zit nog een aantal restaurants, waaronder Het Galjoen. Zij serveren klassieke gerechten in een modern jasje. Vanuit het restaurant heb je zicht op de open keuken. Hier, op de KOPA houtskooloven, worden heerlijke grill gerechten bereid.

Aan de zonnigste kant van het marktplein zitten restaurants De Buren en eetcafé De Witte. De Witte is een begrip in ’s-Gravenzande.

Zeven dagen in de week ben je welkom. Op de kaart staan de bekende gerechten zoals carpaccio, saté of een goed stuk biefstuk, maar ze hebben ook altijd wisselende seizoensgerechten. Gedurende de zomerperiode hebben zij naast het café IJssalon Il Bianco, waar ze ze elke dag vele smaken ijs maken.
De Buren is een stijlvol restaurant met mooie en smaakvolle, mooi gepresenteerde gerechten en met een goede service. De uitgebreide High Wine en High Tea zijn hier een aanrader.

Nog meer uit eten in ‘s-Gravenzande

Naast deze toprestaurants zit Plan B. Zij staan voor Bier, Barista en Bites. Plan B biedt overdag verschillende gerechten met zelf gebrande koffie en je hebt er natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor een bierproeverij.

In het verlengde van het marktplein, in de Langestraat, zitten nog een aantal gezellige restaurants. Restaurant Milos biedt heerlijke typisch Griekse gerechten. De heerlijk knus en sfeervol ingerichte Bistro de Herberg staat bekend om zijn grill specialiteiten. De spareribs en biefstuk zijn favoriet, maar het menu biedt ook variëteiten voor de vlees en vega liefhebbers.

Sinds 2019 heeft Brownies & Downies zich ook gevestigd in ’s-Gravenzande. Waar je terecht kan voor een lekkere lunch of kop koffie met natuurlijk een zelfgemaakte brownie.


Credits foto’s: www.canva.com en eigen foto’s

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.