Tips voor het leukste vader-zoon uitje

Geschreven op 21 april 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Vader-zoon uitjes

partnercontent

Het is bijna Vaderdag! In plaats van te kijken naar cadeaus om te geven, gaan we kijken naar de leukste vader-zoon uitjes. Wanto hoe leuk is het om samen mooie herinneringen te maken? Wij hebben leuke tips voor jullie.

Doe samen een stadiontour!

Is jouw zoon net zo gek van voetbal als jij? Doe dan een stadiontour van je favoriete voetbalclub. Dit is hét ideale vader-zoon uitje! Tijdens de stadiontour krijgen jullie een kijkje achter de schermen. Je krijgt een rondleiding in de kleedkamers en dug-outs, loopt door de spelerstunnel en mag een kijkje nemen op het legendarische voetbalveld. Er zijn stadiontours in de Johan Cruijff Arena, de stadiontour van Feyenoord,de PSV Experience en nog veel meer leuke stadiontours!

Vader-zoon uitjes

Mannenavond thuis

Stuur de vrouwen de deur uit en houd samen een James Bond marathon. Of kijk een andere leuke film of serie natuurlijk. Bak chips en wat lekkers te drinken erbij en genieten maar. Laten de dames zich niet zo gemakkelijk wegjagen? Ga dan met je zoon naar de bioscoop en kies een leuke of spannende film uit.

Vader-zoon uitjes

Vertier in en rond het huis

Lekker naar buiten maar wel in de buurt blijven? Dan kan ook een heel leuk vader-zoon uitje zijn. Zoek een leuk slootje op om samen een paar uurtjes te vissen. Gewoon even lekker wat tijd samen doorbrengen. Of spring samen op de fiets en fiets samen langs plekken van vroeger. Samen ergens een ijsje eten, een kopje koffie drinken of gezellig lunchen is altijd leuk. In de hectiek van het dagelijkse leven kom je vaak niet toe aan een echt gesprek. Dit soort uitjes zijn perfect voor echte gesprekken.

vader-zoon uitjes

Lekker sportief bezig zijn

Sporten met je zoon is het ultieme vader-zoon uitje. Samen een stukje hardlopen of naar de sportschool is al leuk, maar je kan natuurlijk ook wat uitdagender te werk gaan. Ga eens klimmen in een leuke klimhal. Door het hele land zijn Clip ’n Climb locaties te vinden. Van de kleuren alleen al word iederen vrolijk! Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje naar de vestiging in Amsterdam. Je krijgt vanzelf al zin om te klimmen! Echt een stoer vader-zoon uitje voor jong en oud! Of leef jullie helemaal uit bij Adventure City in Rotterdam! Er is hier een outdoor én een indoor gedeelte waardoor je in elk seizoen en met elk weertype lekker actief kan klimmen, zip-linen en free-fallen. Of ga samen naar het strand voor een sportieve activiteit op het water. Bij Aloha Surf op Scheveningen kan je leren surfen. In Kijkduin kunnen jullie leren kitesurfen bij de Kiteboardschool. En blokarten leer je in IJmuiden bij de Blokartschool.

Vader-zoon uitjes

Leuke indoor activiteiten

Valt het weer een beetje tegen? Ga dan voor een binnenactiviteit! Bij The City in ‘s-Gravenzande is van alles te doen voor een gezellig vader-zoon uitje. Denk bijvoorbeeld aan bowlen, Jeu de Boules, Lasergamen, minigolf, poolen, darten, VR games en nog veel meer. Zin in een beetje “gek”? Bezoek dan samen Bounce Valley! Er zijn meerdere vestigingen in Nederland te vinden, zoals in Delft, Zoetermeer, Aalsmeer, Breda en Middelburg. Of maak de gekste foto’s in een Instagram museum.

vader-zoon uitje

Karten en racen

Voor mannen, en dus ook voor jongens, kan het allemaal niet hard genoeg gaan! Ga daarom eens samen karten. Bij Adventure Eefde in Gelderland kan je naast spectaculair karten (vanaf 12 jaar mogen kinderen al in een volwassen kart) ook klimmen in het klimbos en klettersteigen. Voor dat laatste moet je wel een echte daredevil zijn! Kartcircuit Pottendijk in Emmen is de snelste kartbaan van Nederland. Je kan hier wel 70 km per uur halen! Een andere buiten kartbaan is die van Kartcentrum Zwolle. Durf jij in te halen op deze smalle baan? Zelf niet zo’n snelheidsduivel maar wel geïnteresseerd in autosport? Dan is een rondleiding op het Circuit van Zandvoort zeker een aanrader! Soms mag je zelf in je eigen auto een rondje maken op het circuit. Dát is nog eens een leuk vader-zoon uitje!

Vader-zoon uitjes

Voor de echte daredevils

Er zijn een heleboel spannende activiteiten om te doen in Nederland. Eerder schreven wij al een blog met tips voor daredevils. Abseilen van de Euromast bijvoorbeeld of driften in Gouda! Maar er is nog veel meer. Een rondje klimpark kan ook heel uitdagend en spannend zijn. Hier moet je echt geen hoogtevrees voor hebben! Ook leuk en meteen een heel weekend: op bushcraft! Leer samen met je kind overleven in de wildernis. Er is dit jaar nog een weekend beschikbaar in oktober dus wees er snel bij want het is erg populair. Het zal een weekend worden om nooit te vergeten!


Credits foto’s: Adventure City en www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox