Tips voor het leukste vader-zoon uitje

Geschreven op 21 april 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Vader zoon uitje

Eerder schreven we al een blog over de leukste moeder-dochter uitjes. De vaders kunnen natuurlijk niet overgeslagen worden! Daarom hebben we nu een blog voor je met de leukste tips voor een vader-zoon uitje. Zeker nu Vaderdag bijna voor de deur staat is dit misschien een leuke blog met inspiratie!

Doe een stadiontour!

Is jouw zoon net zo gek van voetbal als jij? Doe dan een stadiontour van je favoriete voetbalclub. Dit is hét ideale vader-zoon uitje! Tijdens de stadiontour krijgen jullie een kijkje achter de schermen. Je krijgt een rondleiding in de kleedkamers en dug-outs, loopt door de spelerstunnel en mag een kijkje nemen op het legendarische voetbalveld. Er zijn stadiontours in de Johan Cruijff Arena, in de Kuip, een PSV Experience en nog veel meer leuke stadiontours!

vader-zoon uitje

Mannenavond thuis

Stuur de vrouwen de deur uit en houd samen een James Bond marathon. Of een andere leuke film of serie natuurlijk. Bak chips en wat lekkers te drinken erbij en genieten maar. Laten de dames zich niet zo gemakkelijk wegjagen? Ga dan met je zoon naar de bioscoop en kies een leuke of spannende film uit.

Lekker sportief klimmen

Sporten met je zoon is het ultieme vader-zoon uitje. Samen een stukje hardlopen of fietsen is al leuk, maar je kan natuurlijk ook wat uitdagender te werk gaan. Ga eens klimmen in een leuke klimhal. Door het hele land zijn Clip ’n Climb locaties te vinden. Van de kleuren alleen al word iederen vrolijk! Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje naar de vestiging in Amsterdam. Je krijgt vanzelf al zin om te klimmen! Echt een stoer vader-zoon uitje voor jong en oud!

vader-zoon uitje

Karten en racen

Voor mannen, en dus ook jongens, kan het allemaal niet hard genoeg gaan! Ga daarom eens samen karten. Bij Adventure Eefde in Gelderland kan je naast spectaculair karten (vanaf 12 jaar mogen kinderen al in een volwassen kart) ook klimmen in het klimbos en klettersteigen. Voor dat laatste moet je wel een echte daredevil zijn! Kartcircuit Pottendijk in Emmen is de snelste kartbaan van Nederland. Je kan hier wel 70 km per uur halen! Een andere buiten kartbaan is die van Kartcentrum Zwolle. Durf jij in te halen op deze smalle baan? Zelf niet zo’n snelheidsduivel maar wel geïnteresseerd in autosport? Dan is een rondleiding op het Circuit van Zandvoort zeker een aanrader! Soms mag je zelf in je eigen auto een rondje maken op het circuit. Dát is nog eens een leuk vader-zoon uitje!

Voor de echte daredevils

Er zijn een heleboel spannende activiteiten om te doen in Nederland. Eerder schreven wij al een blog met tips voor daredevils. Abseilen van de Euromast bijvoorbeeld of driften in Gouda! Maar er is nog veel meer. Een rondje klimpark kan ook heel uitdagend en spannend zijn. Hier moet je echt geen hoogtevrees voor hebben! Ook leuk en meteen een heel weekend: op bushcraft! Leer samen met je kind overleven in de wildernis. Er is dit jaar nog een weekend beschikbaar in oktober dus wees er snel bij want het is erg populair. Het zal een weekend worden om nooit te vergeten!

vader-zoon uitje


Credits foto’s: www.canva.com

volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox