Warme activiteiten tijdens de koude winterdagen

Geschreven op 16 november 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
winter binnen gezellig

partnercontentWil je tijdens de koude winterdagen niet stilzitten, maar wil je ook niet in de kou naar buiten? Tijdens de winterperiode zijn er ook genoeg binnen activiteiten die je creativiteit stimuleren en waarbij een regenjas kopen overbodig is. Ga je voor een creatief project, een wellnessdag of steek je de handen uit de mouwen en ga je aan de slag als bakker of kok, het ligt geheel aan hoe uitdagend je het voor jezelf wil maken. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen tijdens de koude winterdagen met de onderstaande activiteiten.

Creatieve projecten voor binnen

Ben je op zoek naar creatieve uitdagingen? Probeer dan eens te haken, borduren of breien met als resultaat een heerlijke sjaal of muts die je kan dragen tijdens de koude dagen. Of pak je jouw penseel en canvas erbij waarop je een mooi kunstwerk maakt die je eventueel als cadeau kan geven tijdens de kerst onder de kerstboom. En wat dacht je van zelf kerstkaarten maken voor je familie en vrienden of versieringen maken zodat jouw kamer helemaal in de kerstsfeer komt? Vind je het toch niet erg om een stap buiten de deur te doen en je regenjas maium te pakken, dan kan je leren kerststukjes maken bij een bloemist of het volgen van een les pottenbakken, wat zorgt voor een interessante draai aan je dag.

activiteiten haken

Wellnessdagen voor ontspanning

Tijdens de winterdagen is het ook belangrijk om tijd te nemen voor jezelf. Ga naar een wellness en geniet van het ruime aanbod aan wellness opties zoals lekkere massages en andere behandelingen. Maar je kan er ook thuis een wellnessdag van maken. Als je ervoor kiest om thuis een ontspannende dag van te maken, dan kan je beginnen met het aansteken van geurkaarsen voor een sfeervolle omgeving. Vul het bad met water en lekker ruikend badzout en doe een gezichtsmasker op om je huid te verwennen. Pak er een goed boek bij dat je kan lezen of zet je favoriete muziek op en ontspan zodat je helemaal tot rust kan komen.

Gezichtsmasker - beautytips

Bakken en koken met sfeer

Je kent het wel: de geur van vers afgebakken brood en koekjes of heerlijk bereide gerechten die zorgen voor een smaakexplosie, het past ook perfect bij de wintermaanden. Bakken en koken is niet alleen lekker voor de geur van kaneel en vanille, maar is ook een ideale uitlaatklep voor je creativiteit. Zo kan je nieuwe recepten proberen en kan je experimenteren in smaken. Wil je het uitdagend maken voor jezelf dan kan je ook denken aan het bakken en maken van een gingerbread huisje dat je vervolgens kan versieren in het thema van kerst. Naast dat jezelf gaat bakken of koken kan je ook een thema-avond organiseren waarbij de genodigden gerechten kunnen maken die passen bij het thema, waardoor je zo een heel buffet kan creëren, ervan kan genieten samen met je familie of vrienden.

activiteiten bakken


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox