Vakantie voorpret op de Vakantiebeurs

Geschreven op 11 januari 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Vakantiebeurs uitgelicht

In januari steekt vaak bij veel mensen de vraag op: waar we gaan dit jaar naartoe op vakantie? Voor diegenen die het nog niet weten, eens wat anders willen of informatie zoeken is de vakantiebeurs dé ideale plek! Je vindt er alles wat je zoekt onder een dak: of je nu voor een vakantie in Nederland gaat of een verre reis wilt maken. De Vakantiebeurs wordt ieder jaar gehouden in januari. Het was voor even zomer en iedereen was in de vakantie stemming.

De Vakantiebeurs

De vakantiebeurs wordt dit jaar voor de 49ste keer gehouden en heeft al veel mensen geïnspireerd. Op de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht vind je voor ieder wat wils. Of nu op zoek bent naar een kindvriendelijke camping, een cruise, een trip door Europa of een verre bestemming. Het is er allemaal! Grote en kleine touroperators staan naast stands van toeristenbureaus. Dit jaar wordt de Vakantiebeurs gehouden van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari. Je kan er dus dit weekend nog naartoe!

Vakantiebeurs beursvloer verre reizen

Kidsroute

Ook aan de jongste (wereld)reizigers is gedacht. Er is namelijk een heuse kidsroute! Kinderen krijgen een eigen “paspoort” waarmee ze door de beurs kunnen lopen. Ook zijn er leuke dingen te doen zoals een rondje maken in het reuzenrad, klimmen en zelfs zeilen! Oudere kinderen kunnen hun hart ophalen bij de jongerenvakanties. Zo is de Vakantiebeurs voor iedere leeftijd leuk om te bezoeken.

Ook leuke dingen voor volwassenen

Ook aan de volwassenen was gedacht. Zo kan je er een heerlijke Thaise massage krijgen en kan je met een VR-bril alvast rondkijken op je toekomstige vakantiebestemming. Ester probeerde de Thaise massage uit en ze kan hem aanraden (al was het op het moment zelf niet erg prettig).

Er was ook een markt waar je leuke hebbedingen kon kopen die je meteen een vakantiegevoel geven. Denk daarbij aan leuke tassen, mooie stoffen, schalen en beelden. Maar er waren ook allemaal lekkere delicatessen te vinden. Zoek je vooral meer informatie over je reisbestemming? Er zijn ook stands waar reisboeken te koop zijn zodat je je alvast helemaal kan voorbereiden op de vakantie!

Vakantiebeurs tradities

Europa en verre reizen, maar ook Nederland!

Het is alweer jaren geleden dat ik op de Vakantiebeurs was geweest en omdat we toen nog geen kinderen hadden, ging onze interesse vooral uit naar de verre reizen. Maar nu er kinderen zijn wordt dat wel lastiger, hoewel ik genoeg folders mee heb genomen met voorbeelden van familiereizen.

Toch is de meest ideale vakantie met kinderen nog wel de camping. Ook die heb je in alle soorten en maten. Van ingetogen kampeerplek tot 5-sterren camping met alles erop en eraan! Ook Nederland was goed vertegenwoordigd als vakantieland. Vroeger dacht ik daar zelf niet zo bij na, maar Nederland is natuurlijk prachtig. En er is super veel te doen! Wij hebben hier natuurlijk weer een hoop ideeën opgedaan die we zeker met jou gaan delen!

Prachtige stands

Zelf ben ik een paar keer op reis geweest met reisorganisatie Djoser. Ik keek misschien nog wel het meest uit naar hun stand. Die is namelijk heel bijzonder en je hebt altijd het gevoel op een Turkse bazar te lopen. Ze hebben ook een prachtige reisbrochure, maar denk er wel aan dat deze niet te tillen is! Ook andere grote reisorganisaties zoals Fox, Koning Aap en Sawadee hebben schitterende reisbrochures waardoor je meteen in de vakantiesferen bent. Zelfs thuis op de bank kan je heerlijk wegdromen naar al die prachtige bestemmingen.

Bij alle stands staan vriendelijke mensen die je van alles willen vertellen over hun land of hun organisatie. Als je vragen hebt kan je die gerust stellen. Soms moet dat in het Engels of in een andere taal. Maar dat verhoogt de vakantie pret alleen maar. Sommige standhouders maken het helemaal gezellig door lekkere hapjes of een glaasje wijn aan te bieden.

Vakantiebeurs Djoser

De inwendige mens

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht tijdens de Vakantiebeurs. Of je nu gaat voor een klein, simpel hapje of een uitgebreidere maaltijd, het kan allemaal. Je kan op sommige plekken zelfs genieten van traditionele gerechten! Ook in het tussenstuk tussen Europa en de verre reizen kan je allemaal lekkere dingen kopen: van droge worst tot noten en snoep. Je hoeft in elk geval niet te verhongeren tijdens een dagje beurs.

Reisbrochures voor nog meer voorpret

Vakantiebeurs BrochuresIk neem me elke keer voor om niet teveel brochures mee te nemen als ik op een beurs ben, want je tilt je een breuk aan die dingen. Toch trap ik elke keer weer in dezelfde valkuil. De stapel is daarom behoorlijk! Mede omdat we de bestemming voor dit jaar nog niet helemaal weten, maar ook omdat ik dit keer veel Nederlandse brochures mee wilde nemen. Ik kom de winter wel door met dagdromen over de ideale vakantie!