Leuk uitje voor tieners: de speurtocht

Geschreven op 18 juni 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Speurtocht Delft

Onze zoon was jarig op 2 april en vierde dus voor de tweede keer een coronaverjaardag. Maar dit jaar wilden we per se wel een kinderfeestje voor hem regelen. Maar dan natuurlijk wel een die Coronaproof was. We hadden bedacht het feestje dus heel klein te houden en in de buitenlucht. En het was een groot succes!

Een speurtocht

Speurtochten zijn altijd al leuk. Zo gingen wij vroeger thuis ook al met vriendinnetjes op pad met een speurtocht die door mijn ouders was gemaakt. Tegenwoordig hoef je zelf geen speurtocht meer in elkaar te zetten. Je kan het namelijk uitbesteden! Wij kozen ervoor om de Whatsapp Junior Moordtocht van Stad Unique te gaan doen in Delft, maar er zijn op dit gebied nog veel meer aanbieders. Daar zal ik je later in dit blog tips voor geven. Voor nu zal ik vertellen wat onze ervaring was met deze speurtocht.

Stadswandeling met een opdracht

Speurtocht Delft 2

De Whatsapp Junior Moordtocht van Stad Unique is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Wij gingen op pad met allemaal 11-jarigen, dus daarmee zaten we precies in het midden. De moordtocht zou ongeveer drie uur duren en gedurende die tijd stonden we in contact met een van de medewerkers van Stad Unique. Het was wel de bedoeling om binnen drie uur klaar te zijn, maar er zou voldoende tijd zijn om even te pauzeren. We kozen voor Delft als stad. Dat is namelijk dichtbij onze eigen woonplaats en konden we de ouders vragen de kinderen zelf te brengen en weer op te halen. Je krijgt voor aanvang een kaart van de stad waarop een raster is getekend. Daarnaast krijg je een aantal foto’s die elk een eigen coördinaat hebben die je dan kan zoeken in een bepaald raster. De kinderen moeten dus op zoek gaan naar het beeld op die foto. Gevonden? Maak dan een groepsfoto en stuur die naar de spelleider op afstand. Die stuurt vervolgens een aanwijzing.

Wat is de bedoeling?

Er zijn in Delft 7 mensen op bezoek. En eén van hen wordt vermoord! Aan de kinderen de taak om uit te vinden wie er is vermoord, waarmee, door wie en op welk tijdstip. Toen ze zagen dat het ging om een fotospeurtocht werden ze helemaal enthousiast en al snel was de eerste foto gevonden. Toen de eerste aanwijzing binnen was, gingen we echt op pad.

Onze ervaring

Speurtocht Delft 3

We gingen op pad met 4 best slimme kinderen, dus we hadden eerlijk gezegd verwacht wat sneller klaar te zijn. Maar de spelleider had soms een extra opdracht in petto waardoor we de klus uiteindelijk in 2 uur en 45 minuten hebben geklaard. Ergens halverwege begon de aandacht een beetje te verslappen, maar dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. We hebben toen even gepauzeerd en daarna ging het weer helemaal goed. Ze hadden wel alles in 1 keer goed! Na afloop hebben in Delft nog even een lekker ijsje bij Otelli gehaald om te vieren dat de missie geslaagd was. Het was volgens de kinderen en volgens ons echt een topfeestje!

Meer speurtochten voor kinderfeestjes

Speurfactory heeft verschillende speurtochten voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Voor de wat oudere kinderen hebben ze escape room games die je thuis kan spelen. De speurtochten van 4tot12kinderfeestje.nl zijn ook ontzettend leuk. Op hun website kan je kiezen uit drie leeftijdscategoriën die elk een eigen spellen hebben. Grapevine heeft naast leuke speurtochten ook GPS speurtochten en escape games. Met de gratis Troovie App kan je zelf een toffe speurtocht maken in de buurt. Beschikbaar voor Apple en Android. OERRR van Natuurmonumenten heeft speurtochten voor kinderen in de frisse buitenlucht.  En met Avontuurlijk met GPS kan je een GPS speurtocht doen in de natuur. Er zijn diverse locaties die jonge verkenners helemaal geweldig zullen vinden!

The Little Walk of Horrors

Geen echte speurtochten maar toch leuk!

Walk the City heeft een superhandige app ontwikkeld waarmee iedereen een leuke stadswandeling of wandeling in de natuur kan maken. Tijdens je wandeling kom je van alles te weten over de stad of het gebied van jouw keuze compleet met leuke weetjes en anekdotes. Ontzettend leuk en interessant voor kinderen! Heel anders zijn de stadswandelingen van The Little Walk of Horrors! Met deze wandelingen ontdek je de duistere kant van de stad. In tegenstelling tot Walk the City zijn de stadswandelingen van The Little Walk of Horrors juist 100% offline: je ontvangt een handig boekje met duidelijke foto’s en informatie over de bloederige geschiedenis van een bepaalde plek samen met een losse duidelijke routebeschrijving. Na een Horrorwalk weet jij alles over de duistere geschiedenis van de stad en in welke gebouwen het spookt! Deze Horrorwalks zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.


Foto’s: OpstapmetLisa en The Little Walk of Horrors

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.