Fietsen, wandelen en meer in Nederland

Geschreven op 28 juli 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Fietsen

Veel mensen blijven dit jaar in eigen land vanwege de coronacrisis. Dat is geen ramp, want Nederland is een prachtig vakantieland! Zeker wandelend en vanaf de fiets leer je je eigen land goed kennen en steek je er zelfs wat van op. Daarom hebben wij een serie gemaakt waar fietsen en wandelen in centraal staan.

Fietsen en wandelen in Zuid-Holland

Zelfs het stedelijk Zuid-Holland barst van de mooie natuurgebieden. Hier kan je dan ook heerlijk fietsen en wandelen. Maar er is nog veel meer te doen in Zuid-Holland. Heb jij Het Groene Hart wel eens verkend? En ken jij het eiland Tiengemeten? En wist je dat er naast de duinen aan de kust ook op andere plaatsen in Nederland hele mooie duinen te vinden zijn? Vind je het op het strand vaak te druk? Wij hebben tips voor rustigere stranden. Maar niet verder vertellen, hè?

Fietsen en wandelen in Noord-Holland

Ook Noord-Holland is qua fietsen en wandelen veel afwisselender dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn prachtige natuurgebieden maar ook leuke dorpen en historische steden waar je urenlang kan ronddwalen. Ook de Blaricummerheide is een aanrader om heerlijk te wandelen. Dit uitgestrekte heidegebied is prachtig en erg rustig. Misschien vind je wel een hazelworm of sta je oog in oog met een Schotse Hooglander!

Lekker naar buiten in de provincie Utrecht

Stel aan het fietsen

Utrecht is veel meer dan de stad Utrecht alleen. Zo kan je er heerlijk Fietsen en wandelen, maar er zijn ook mooie landgoederen om te bezoeken, zoals Duin en Kruidberg. Je kan daar trouwens terecht voor een heerlijke high tea en het spookt daar ook nog! En ben je wel eens in Kasteel de Haar geweest? Deze en andere kastelen zijn echt prachtig! Je vind ze hier in ons overzicht.

Lekker actief in Noord-Brabant

In Noord-Brabant kan je je buiten prima vermaken. Zo kan je daar natuurlijk heerlijk fietsen en wandelen vanwege alle natuur, maar je kan je ook op een andere manier sportief vermaken in deze provincie. Ga bijvoorbeeld naar een klimpark. Lekker klimmen in de bomen, maar dan op een veilige en verantwoorde manier. Of ga lekker buiten zwemmen in een recreatiegebied.

Op onderzoek uit in Limburg

Kinderen op pad

Limburg kan je op veel manieren leren kennen. Zoals op de fiets of wandelend! Ook voor de kinderen is van alles te doen in Limburg. Zoals klimmen en rodelen in Landgraaf. Een bezoek aan een van de grotten in Limburg, de Fluwelengrot is echt een aanrader. Zeker op een warme dag, want in de grotten blijft het lekker koel. Breng dan meteen een bezoek aan de kasteelruïne van Valkenburg!

Zoek de natuur op in Gelderland

Gelderland staat bekend om haar vele natuurgebieden zoals De Veluwe. Je kan daarom heerlijk fietsen en wandelen in deze provincie. Nog meer groen: bezoek eens een botanische tuin zoals de Passiflorahoeve. Botanische tuinen zijn in Nederland goed vertegenwoordigd, nog meer mooie tropische tuinen vind je hier.

Op zoek naar geschiedenis in Drenthe

Kind op de fiets

Drenthe is een prachtige provincie waar je heel veel kan doen naast fietsen en wandelen. Zeker in Hoogeveen is van alles te beleven! Je leest het in het blog van onze gastblogger Marian. Daarnaast gaat zij ook graag in Drenthe op vakantie met haar gezin want er is voor elk wat wils.

Bezoek de Hanzensteden in Overijssel

Overijssel staat bekend om de Hanzensteden zoals Zwolle en Ommen. We hebben onder andere leuke fiets- en wandelroutes gevonden in deze provincie. Wil je natuur en shoppen combineren? Dat kan ook in Overijssel bij Tuincentrum Borghuis. Wil je nog meer van onze favoriete tuincentra in Nederland bezoeken? Kijk dan zeker even in dit blog!

Fietsen en wandelen in Zeeland

Zeeland staat bekend om haar kuststrook maar wist je dat je er ook heerlijk kan fietsen en wandelen? Wij hebben de beste tips voor je. Zeeuws-Vlaanderen heeft heel veel te bieden. Zeker als je met je gezin op stap gaat. Wij hebben eerder een blog geschreven over Zeeuws-Vlaanderen met leuke tips. En onze gastblogger en Zeeland-kenner Michelle geeft je graag de leukste tips in en rond Zierikzee en omgeving!

Fietsen en wandelen in Utrecht

Utrecht is een provincie met heel veel groen. Je kan er dan ook perfect fietsen en wandelen. Je kan er ook voor kiezen om juist het stedelijke gebied op te zoeken. Ook dat heeft Utrecht! In Utrecht kan je ook genieten op het water. Bijvoorbeeld in een kano! Onze jongste gastblogster Fenne heeft daar een leuke blog over geschreven.

Fietsen en wandelen in Friesland en Groningen

Het noorden van Nederland is altijd heel rustig en het landschap is heerlijk wijds. Je kan er dus prima wandelen en fietsen! Neem bijvoorbeeld Groningen! Je hebt er prachtige natuurgebieden waaronder het Waddengebied. Je leest hier onze tips in Groningen. In Friesland is het ook heerlijk vertoeven, zeker in het Drents-Friese Wold dat voor een deel ook in Drenthe ligt. Je kan hier heerlijk fietsen en wandelen zonder dat je al teveel mensen tegenkomt. Onze tips in Friesland lees je hier.

Wil je nog meer leuke tips voor fietsen en wandelen in Nederland? Kijk dan zeker ook even hier!