Weekendje weg in Zeeuws Vlaanderen

Geschreven op 19 juni 2018
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik afgelopen weekend in Wit Huisje geweest in Turkeye. Dat ligt in Zeeuws Vlaanderen. Nu was dat de eerste keer dat ik daar was, maar man wat is het daar leuk! En veelzijdig! Hier vind je de leukste highlights van Zeeuws Vlaanderen voor een heerlijk weekendje weg.

Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis

We hadden onze achtjarige zoon meegenomen naar Zeeuws Vlaanderen en die is dol op dieren. Op internet vonden we een heuse struisvogelboerderij. Nu zijn wij in 2005 bij een struisvogelboerderij in Zuid-Afrika geweest en dat was enorm indrukwekkend. Maar deze struisvogelboerderij heeft echt de Hollandse nuchterheid en charme waar wij zo van houden. En ze hadden twee weken oude struisvogelbaby’s! Iedere zaterdag en zondag worden er rondleidingen gegeven. De rondleiding werd gegeven door de boer zelf die dat erg leuk deed. We merkten meteen dat ze daar heel goed voor de dieren waren en het vak met veel liefde uitvoeren. De vogels zelf waren ook geweldig! Je hoeft maar in de enorme ogen met die grote wimpers te kijken en je bent verliefd. Ze zijn ook erg nieuwsgierig naar vooral blonde mensen, werd er verteld. De rondleiding was superleuk, leerzaam en zeker een aanrader!

Zeeuws Vlaanderen kleine struisvogels

Dagje uit in Brugge

Vanuit Zeeuws Vlaanderen is het een kippeneindje (om maar in de vogelsferen te blijven) naar België. Wij zijn vanuit de struisvogelboerderij doorgereden naar de prachtige stad Brugge. Het was een mooie dag dus het wemelde er van de toeristen. Op het plein met de trapgeveltjes was het dan ook lekker druk. We kregen ook spontaan zin in chocola want je kan het daar bijna overal kopen. Zoonlief was vooral onder de indruk van het Frietmuseum, maar daar zijn we uiteindelijk toch maar niet naar binnen gegaan. Wel hebben we een kerk bezocht. De Sint-Salvatorskathedraal is prachtig om te zien. Binnen waren ze aan het verbouwen, maar dat nam niet weg dat erg indrukwekkend was. Vooral de glas-in-lood ramen waren prachtig! Verder heerlijk geluncht met Belgische frieten daarna langzaam terug naar Wit Huisje.

Uit eten in Breskens

De plaats Breskens is echt gezellig. Breskens is dé badplaats van Zeeuws Vlaanderen, maar rondom het plein is het ook goed vertoeven. We hebben er heerlijk pizza gegeten bij La Casa. Ze hebben naast pizza ook verschillende grillgerechten. Toen we aankwamen zat het hele buitenterras vol, maar gelukkig rekenden er net twee mensen af, dus hadden we een tafel! En ook nog eens heerlijk onder de terrasverwarming. De bediening was supervriendelijk en ondanks de drukte kon er af en toe zelfs een grapje vanaf. We werden ook heel snel geholpen. Na het eten kregen we een heerlijke amaretto van de zaak en zijn we richting het strand gelopen.

Zeeuws Vlaanderen Loods Tien Breskens

Shoppen in Terneuzen

Terneuzen is de stad van de Vliegende Hollander en je kan er heel goed shoppen! Er is een groot winkelcentrum met de bekende winkels, maar ook met kleinere boetieks. Leuke kledingwinkels zijn bijvoorbeeld Stretch Fashion, Jola Mode, Marlijn Mode en Studio Blique. Voor leuke baby- en kindermode en spullen ga je naar Babyhuis Casita en de heren kunnen hun hart ophalen bij Dock-M. Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Dan is Dikoi echt een aanrader! Voor brocante cadeau-artikelen kan je terecht bij ‘T Kanten Brocantje. Bij Troepje vind je een bonte verzameling beelden, vlaggen en wierook. Bij Bomont kan je zowel terecht voor hippe dames-, heren- en kinderkleding én leuke woonaccessoires.

Shoppen maakt hongerig. Gelukkig weten ze daar in Terneuzen wel raad mee. Lekker lunchen doe je namelijk bij De Konditorei, waar je bijvoorbeeld kan genieten van een uitgebreide high tea. Voor een lekker ijsje ga je naar Gelato Vincenza waar je naast zelfgemaakt ijs ook taartjes en appelbollen kan eten. Voor de grotere trek kan je in Terneuzen terecht bij Marmara voor de lekkerste spareribs en bij Sydney Greet & Eat voor eigentijds en hip eten. Je kan het helemaal afsluiten bij Wijnbar Culineuze.

Zeeuws Vlaanderen Happas

Lekker eten aan de kust

Ons weekend in Zeeuws Vlaanderen vloog helaas voorbij. Maar we gingen niet weg voordat we nog even een lunchstop op het strand van Breskens hadden gedaan. Iske van Wit Huisje raadde ons Loods Tien aan als strandtent. Dus nadat we hadden uitgecheckt reden we weer naar de Zeeuwse kust. Het was goed vol bij Loods Tien maar er was nog een mooi plekje uit de wind voor ons. Zoonlief vermaakte zich op het strand en wij bestelden wat te drinken. De kaart was lekker uitgebreid en omdat we niet konden kiezen, kozen we voor de Happas. Dat is een selectie van een aantal lunchgerechten. Voor Jesse kozen we poffertjes. Het was prima vertoeven op het strand van Breskens en we gaan zeker nog een keer terug naar Zeeuws Vlaanderen!