Wij deden de Westlandse Kust Experience!

Geschreven op 27 juli 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Westlandse Kust

Wij van OpstapmetLisa zijn graag en vaak in het Westland te vinden. We hoefden daarom ook niet lang na te denken toen we een uitnodiging kregen om het Westland nog beter te leren kennen, en wel voor de campagne De Westlandse kust, jouw kust. Dit is een initiatief van Bezoek Westland, die het Westland promoot. We hebben een superleuke dag gehad en vertellen je er graag alles over!

Westlandse Kust

Varen met de e-sloep

Namens De Zweth in Kwintsheul mochten we eropuit met een Electro-sloep (fluisterboot). We hadden deze boot maar liefst 3,5 uur tot onze beschikking! We kozen een route vanaf de Zweth door Kwintsheul richting Poeldijk en via Honselersdijk en de bloemenveiling via De Lier weer terug naar de Zweth. Zo’n e-sloep stuurt heel eenvoudig al moet je het sturen wel even onder de knie krijgen. Ook onze puber mocht even sturen onderweg. We hadden mazzel met het weer en, omdat de voorspellingen voor die dag niet al te best waren, was het ook erg rustig op het water. Dat was echt even heerlijk onthaasten! We hebben genoten van onze vaartocht. We sloten de leuke middag af met een drankje bij de Zweth. Echt een aanrader om met het gezin of een aantal vriendinnen te doen.

Westlandse kust experience

De Zweth heeft veel meer te bieden!

Maar je kan veel meer doen bij De Zweth. Eigenaar Sjors Janzsen is in 1992 begonnen met de verhuur van kano’s. Dit werd zo’n succes dat er snel werd uitgebreid. Samen met zijn vrouw Mariska runt hij nu een succesvol recreatiebedrijf. Je kan er (elektrische) fietsen, waterfietsen, steppen, tandems, kano’s en e-sloepen huren, maar ook op het terrein zelf is er van alles te doen. Zo is er een speeltuin, een minigolfbaan en een spectaculaire survivalbaan die onze zoon al eerder uitprobeerde. Niet echt met succes, maar het jaar erna lukte het hem wel in een keer. Hilarisch was het wel!

De westlandse kust experience

Verschillende leuke arrangementen

Naast alle leuke activiteiten kan je verschillende arrangementen boeken. Voorbeelden daarvan zijn ’t Rondje Appeltaart, het BBQ Arrangement en het Borrel Arrangement. Maar je kan er ook even neerploffen voor koffie met appeltaart als onderbreking van je fiets- of wandeltocht. De omgeving is schitterend en dus zeker een aanrader! Volg De Zweth ook op Instagram en op Facebook!

Westlandse Kust

Heerlijk genieten bij Bondi Beach

Als afsluiting van de dag werden we in de watten gelegd bij Bondi Beach Club. Je vindt Bondi Beach Club bij strandopgang Molenslag in Monster. Bondi Beach Club is echt een strandtent waar je je meteen thuis en welkom voelt. Er heerst een ongedwongen sfeer: echt een plek om even tot rust te komen. En het eten is er heerlijk! Ze maken alleen gebruik van kwaliteitsproducten en dat proef je. Ze hebben een kaart waar iedereen wel wat lekkers op vindt.

Westlandse Kust

Lekker ontspannen eten

Het bleef maar meezitten met het weer deze dag, dus toen we naar het strand van Monster reden scheen de zon nog steeds. We konden zelfs buiten zitten bij Bondi Beach Club en we werden al meteen in de watten gelegd met wat lekkers te drinken en een supervers breekbrood met aoli en pesto. Zoonlief besloot het strand te trotseren en wij bestelden een voorgerecht: een carpaccio van gerookte rib-eye. Deze was echt heerlijk en zou niet misstaan in een goed restaurant. Het hoofdgerecht was ook al zo goed: kipsaté en de Bondi Beach Burger. De puber had nog wat plek over en bestelde nog de cheesecake toe terwijl wij genoten van de ondergaande zon met een kopje koffie. Wat een goede afsluiting na een heerlijke dag aan de Westlandse kust!

Westlandse Kust

Bezoek Bondi Beach Club in de zomer!

Bondi Beach Club is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur van april tot en met september. Naast lekker eten en drinken kan er ook getrouwd worden. Volg Bondi Beach Club op Instagram en Facebook!


Foto’s: De Zweth en OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox