Zelf je fruit plukken in de leukste pluktuinen

Geschreven op 3 april 2018
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Plukkerij Appelboom

Sommige mensen hebben een eigen moestuin. Zij hebben de tijd en de ruimte om lekker bezig te zijn in de aarde en in de lente en zomer te genieten van alle zelf geteelde groenten, fruit en kruiden. Helaas heeft niet iedereen die luxe.

Daarom zijn er in Nederland aardig wat pluktuinen waar je de heerlijkste producten kan plukken, zonder dat je zelf uren in de tuin bezig hoeft te zijn!

Framblij

In Monster vind je Plukkerij Framblij. Deze gezellige plukkerij heeft ook een leuke theeschenkerij, dus voor ieder wat wils. Er kan geplukt worden op woensdagen van 14:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdagen van 10:00 uur tot 12:00 uur. In die tijd is ook de theeschenkerij open en kan er daarnaast gespeeld worden in het speeltuintje en geknuffeld worden met de konijnen. Pluk je liever niet zelf, maar wil je wel genieten van verse producten? Dan kan je de heerlijkste producten vinden in het stalletje. Het stalletje is elke dag geopend en je kan er naast fruit ook jam en siropen krijgen. Je kan er ook cressen kopen van Koppert Cress. Dit zijn kleine plantaardige smaakmakers die je in elk gerecht kan verwerken. Je vindt Framblij aan de Zwartendijk 11 in Monster.

Framblij

Pluk! Den Haag

Ben je op zoek naar een stukje platteland in de grote stad? Dan is Pluk! Den Haag helemaal wat je zoekt! Naast een pluktuin heb je hier een prachtig heempark waar je af en toe zelfs een ijsvogeltje kan spotten, dieren die je mag aaien en een lunchroom waar de heerlijkste taartjes en gerechten worden geserveerd! Het is een heerlijke plek om met de kinderen naartoe te gaan. Naast fruit kunnen hier ook verschillende soorten groenten en bloemen geplukt worden. Voor de kinderen is er een speurtocht en de vrijwilligers staan graag klaar om je een 45 minuten durende rondleiding te geven! Je vindt Pluk! Den Haag aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184 A In Den Haag. Pluk! Den Haag is geopend op dinsdag t/m zondag van 9:00 uur tot 17:00 uur. De lunchroom is dan geopend van 10:00 uur tot 16:30 uur.

De Sfeerstal

Onder de rook van Schiphol vind je De Sfeerstal. Het ligt prachtig in het groen vanwege de naastgelegen golfbaan. Je kan er zelfs overnachten in de B&B. Daarnaast is De Sfeerstal een officiële trouwlocatie, dus als je plannen hebt… De sfeerstal is het gehele jaar open en ook dagelijks te bezoeken. Van maart t/m oktober is het open van 9:00 uur tot 18:00 uur en van november t/m februari van 9:00 uur tot 17:00 uur. Naast wandelen, genieten van de rust en een heerlijke high tea, kan je ook heerlijke kruiden voor een gezond kopje thee plukken en in de zomer mogen er bloemen geplukt worden. Je vindt De Sfeerstal op de Hogendijk 5 in Nieuwveen.

Pluktuin Noordwijkerhout

Voor wie van mooie, verse bloemen houdt is de Pluktuin Noordwijkerhout het juiste adres! Je kan in de voorjaarstuin de mooiste tulpen plukken! Je mag zelfs een hele boodschappentas volladen voor slechts € 10,-! Naast tulpen kan je hier in de lente en in de zomer meer dan 100 verschillende soorten bloemen vinden! Door het koude weer van de afgelopen tijd is deze pluktuin helaas nu nog niet geopend, dus houd de Facebookpagina in de gaten voor het meest actuele nieuws. Als de Pluktuin weer geopend is, kan je er dagelijks terecht vanaf 10:00 uur.  Je vind deze pluktuin aan de Leeweg 8 in Noordwijkerhout.

Pluktuin Noordwijkerhout

Uit je eigen stad

Mensen verbinden door middel van het eten dat dagelijks op je bord ligt, dát is de visie van Uit je Eigen Stad in Rotterdam. Hoewel het niet echt een pluktuin betreft, hoort deze locatie volgens ons zeker in het rijtje thuis. Er worden namelijk allemaal leuke en leerzame workshops en cursussen gegeven. Bij een van die workshops ga je zelf het veld in om een heerlijke veldmaaltijd samen te stellen. Onlangs openden zij zelfs een eigen restaurant: Restaurant Rotterdam CS.

Vooral het verbinden van mensen in een anonieme stad als Rotterdam spreekt ons erg aan. Je vindt Uit je Eigen Stad aan de Marconistraat 39 in Rotterdam.

Pluktea

In Boskoop zit een superleuke locatie waar je kan genieten van een heerlijke high tea, picknick of roeitocht. Het leuke aan Pluktea is dat je zelf de ingrediënten van het door jou uitgekozen kopje thee uitkiest. Uit de theedoos kies je een zakje en met het bijbehorende recept ga je aan de slag in de pluktuin! Naast de heerlijke high tea kan je er roeien en waterfietsen. Voor kinderen is er de Kindertea, omdat die van andere dingen houden dan volwassenen. Hou je meer van een picknick? Dat kan hier ook! Je bestelt je picknickmand (een Franse mand of een High Tea mand) bij Pluktea en krijg die vervolgens mee in een kruiwagen of bolderkar. Regent het? Geen nood! Je kan bij Pluktea namelijk ook overdekt picknicken in de lichte kas. Je vindt Pluktea op de Omloop 12 in Boskoop.

Pluktea Boskoop