Bereid je haar, huid en gezicht voor op de zomer

Geschreven op 12 juni 2022
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Ester
Ester
bescherm je haar en huid in de zomer

De zomervakantie is in aantocht! En juist terwijl je geniet van een heerlijke zomer, is het belangrijk ook aan bescherming te denken. Het eerste waar je dan aan denkt is het smeren van een zonnebrandcrème met een hoge UV-factor. Maar het is bijna net zo belangrijk om ook je haar te beschermen tegen de zon. Wij hebben de haarexperts van Quinto kappers en schoonheidsspecialisten van Blitz Wellness gevraagd om ons hierin te adviseren.

Bescherm je haar tegen de zon

We weten allemaal dat het beschermen van je huid tegen de zon heel belangrijk is. Maar what about your hair? Want teveel zon zonder bescherming kan je ‘tout la coup’ ook ruïneren.

Zonbescherming

In de zomer is het nu eenmaal zo dat je veel buiten bent en jouw haar blootgesteld wordt aan de zon. Maar toch zijn er een aantal dingen die je kan doen om je haar zo min mogelijk te belasten:

 1. Draag een hoed of sjaal.
 2. Kies voor een niet te strak kapsel. Dit gaat het breken van het haar tegen.
 3. Vermijd hete hulpmiddelen zoals een fohn of stijltang. Je haar krijgt al genoeg warmte te verduren.
 4. Verzorg je haar met een olie die argon, vitamine E en antioxidanten bevat. Hierdoor droogt je haar minder uit.
 5. Gebruik haarproducten die je haar beschermen tegen de zon.

Haarproducten voor de zomer

In de zomer is het belangrijk dat je de juiste haarproducten gebruikt. Er zijn shampoo’s, maskers en spray’s die UV filters bevatten. Deze beschermen je haar tegen UV straling. De Sunrise producen van Artego zijn hier een goed voorbeeld van. De producten beschermen je haar tegen het uitdrogen, maar ook gaat het je kleurverlies tegen.

De Sun protection oil is een beschermend elixer die moet worden gebruikt om het haar te beschermen tegen de zon. De Nourishing hair & Body shampoo kan je gebruiken voor het reinigen van je haar en lichaam. De No rinse restoring fluid is een heerlijke conditioner om je haar te voeden en te herstellen. Om jouw haarkleur mooi op te frissen hebben wij van Mila Nila de Colour Refresh. Dit is een master met kleur. De kleur blijft 4 tot 10 wasbeurten houdbaar en verdwijnt vanzelf.

Natuurlijk moet je wel goed kijken welke producten het beste bij jouw haartype passen. Wil jij weten welke producten het beste zijn voor jouw haar? De kapsters van Quinto kappers adviseren je graag.

Fijne zomer,
Team Quinto kappers!

shampoo Quinto

Bescherm je huid tegen de zon

Bij een goede zonbescherming hoort ook een goede voorbereiding van je huid. Laat je huid langzaam aan de zon wennen. Hiermee voorkom je dat de huid verbrandt. Maar het is ook een levenslange investering. De huid die één keer flink is verbrand, blijft namelijk levenslang extra gevoelig voor de zon.

bescherm je huid in de zomerZonnebrandmiddelen zijn speciaal gemaakt om zonnebrand te voorkomen. Ze bevatten UV-filters, waardoor minder UV-straling de huid bereikt. Een middel dat alle UV-straling filtert, bestaat echter niet. Bij ieder huidtype hoort een andere UV-filter. Laat je door een expert adviseren voor de juiste zonnecrème. Zelfs zonnebrandmiddelen die uiterst doeltreffend zijn en tegen zowel UV-A(Aging)-straling als UV-B(Burning)-straling beschermen, kunnen geen volledige bescherming bieden.

Een ander – natuurlijk – beschermingsmechanisme is de vorming van melanine onder invloed van de zon. Melanine is het pigment dat de huid kleur geeft. Door bruin te worden, beschermt de huid zichzelf als het ware. Het is een fabel dat je met een factor niet bruin wordt. Je bruint ook met een factor, mooier zelfs.

De beschermingsfactor van een zonnebrandmiddel wordt aangegeven met SPF (Sun Protection Factor). De SPF moet zorgvuldig gekozen worden en is afhankelijk van je huidtype. Naast de factor SPF zie je bij goede zonnebrand ook de aanduiding PA++++. Waarin de aanduiding met vier plusjes ++++ de beste bescherming biedt.

Huidtypes en SPF

 • Huidtype I: zeer lichte huid (de roodharige). Mensen met dit huidtype worden maar weinig of helemaal niet bruin en verbranden zeer snel. Aanbevolen SPF 30-50.
 • Huidtype II: lichte huid. Iemand met dit huidtype zal snel verbranden en maar langzaam bruinen. Aanbevolen SPF 30.
 • Huidtype III: licht getinte huid. Deze mensen verbranden niet zo snel en worden gemakkelijk bruin. Aanbevolen SPF 20-15.
 • Huidtype IV: getinte huid. Iemand met dit huidtype bruint snel en verbrandt vrijwel nooit. Aanbevolen SPF 15.zonnebrandcreme

Tien gouden regels voor het zonnen

In 1995 hebben vooraanstaande Nederlandse huidspecialisten en wetenschappers samen met de zonnebranche, de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF en vele andere deskundigen tien richtlijnen opgesteld:

 • Geniet van de zon, maar denk aan je huid.
 • Laat de huid voorzichtig wennen aan de zon en voorkom zonnebrand.
 • Zoek tussen 12.00-16.00 uur de schaduw op.
 • Draag in de volle zon bij voorkeur een petje of een zonnehoed en kleding. Draag altijd een zonnebril, bescherm je ogen!
 • Naar welke vakantie bestemming ga je? In de tropen is de zonkracht sterker dan bij ons, pas je factor aan.
 • Ga je het water op? Door de reflectie van de zon op het water kun je sneller verbranden, pas je factor aan.
 • Breng steeds opnieuw je crème aan, door water, zwemmen, transpireren etc verlies je het product op je huid.
 • Vergeet je liphuid niet te beschermen.
 • Zonnecrème kun je niet bewaren, koop iedere zomer een nieuwe flacon.

Wil je weten welk product voor jou geschikt is, doe onze quiz: https://blitzcosmetics.outgrow.us/zonnebrandquiz

Geniet van de zomer!

Namens Blitz Wellnes

Maak het jezelf makkelijk met permanente make-up

Vooral tijdens een zonvakantie willen wij er graag appetijtelijk uitzien. Helaas is het in de praktijk vaak zo dat ons mooi aangebrachte make-up door de warmte van ons gezicht smelt. Of erger nog, door het zweetlaagje op je gezicht krijg je jouw make-up niet eens aangebracht. Permanente make-up biedt hierbij uitkomst!

Laat je wenkbrauwen aanzetten met hairstrokes of een zachte ombre en laat een mooie eyeliner plaatsen op je ooglid. Hiermee heb je direct als je ‘s-morgens wakker wordt een sprekend en stralend gezicht en hoef je niet meer te prutsen met je make-up tasje.

Natuurlijk is het belangrijk dat je deze make-up door een specialist laat zetten. Het gaat toch om iets permanents dus moet het goed gebeuren. PMU Salon in Den Haag is een permanente make-up salon met gediplomeerde specialisten. Zij nemen de tijd voor je en adviseren je welke vorm van permanente make-up het beste bij je past. Wil je meer weten over permanente make-up? Neem dan contact op met Janneke Nijman van PMU Salon.

 

Janneke aan het werk PMU Salon