Bevrijdingsfestivals 2022

Geschreven op 12 april 2022
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Bevrijdingsfestivals

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar festivals mogen weer! Zo ook de Bevrijdingsfestivals op 5 mei. In 14 steden worden maar liefst 300 optredens gegeven! In dit blog staan we even stil bij een aantal van deze Bevrijdingsfestivals van dit jaar.

Bevrijdingsfestival in Den Haag

Op het Haagse Malieveld kan je genieten van allerlei artiesten op verschillende podia. Het Bevrijdingsfestival in Den Haag is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken. Vanaf 15 april zijn er al allerlei evenementen te bezoeken. Denk hierbij aan de openstelling van de bunkers in Scheveningen, een Atlantikwall Wandeling, theatervoorstellingen, films over de vrijheid en een rondvaart. Kijk op de website voor alle evenementen.

Bevrijdingsfestivals

Bevrijdingsfestival in Zuid-Holland (Rotterdam)

In het Park bij de Euromast vind op 5 mei ook een Bevrijdingsfestival plaats. Duncan Laurance treedt hier onder andere op het Erausmuspodium op! Hij is ook een van de Bevrijdings-ambassadeurs. Het volledige programma wordt steeds opnieuw geüpdate, dus houd de website in de gaten!

Bevrijdingspop Haarlem

Op 4 en 5 mei vindt in de Haarlemmerhout Bevrijdingspop plaats. Naast muziek worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd, waaronder activiteiten speciaal voor kinderen. Op 5 mei komen artiesten zoals Krezip en Suzan en Freek optreden.

4 en 5 mei Amsterdam

Ook in Amsterdam worden er verschillende activiteiten rondom de Bevrijding georganiseerd. Zo worden er in de verschillende Pathé bioscopen oorlogsfilms vertoond en is er in Theater Carré een speciale voorstelling, de Brieven van Mia. Kijk voor het volledige programma op de website. Op 5 mei vindt er een Bevrijdingsfeest plaats op het Ontmoetingseiland van het Gijsbrecht van Aemstelpark. Onder het genot van een hapje, een drankje en Caraïbische muziek wordt de bevrijding gevierd.

Bevrijdingsfestivals

Bevrijdingsfestival Brabant

Het Bevrijdingsfestival in Brabant wordt gevierd op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Duncan Laurence en Donnie treden op naast nog veel meer andere artiesten. Er is muziek voor ieders smaak en natuurlijk is de toegang helemaal gratis!

Wil je weten of er ook een Bevrijdingsfestival bij jou in de buurt is? Kijk dan op de website!


Credits foto’s: www.canva.com

 volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.