#Bluemonday: zo maak je januari leuk!

Geschreven op 15 januari 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
blue monday

Je kent het vast wel: de feestdagen zijn voorbij, je hebt veel teveel geld uitgegeven, veel te veel gegeten en gedronken en het is nog lang geen lente. Veel mensen krijgen rond deze periode een dip. #Bluemonday ligt op de loer! Gelukkig zijn er ook veel leuke dingen te doen zodat januari weer leuk wordt. Wij hebben tips voor je zodat jij er flink tegenaan kan deze maand!

Vuurwerk vrouw met sterretjes

Goede voornemens

In januari wordt er bijna van je verwacht dat je goede voornemens hebt. Nu zijn de meeste goede voornemens niet heel leuk:

  • afvallen
  • (meer) sporten
  • niet meer snoepen
  • niet meer drinken
  • minder geld uitgeven

Ik word er niet vrolijk van. Als ik al aan dit lijstje denk schiet ik spontaan in de #Bluemonday modus. Vermijd liever de standaard goede voornemens. Ik verzin liever leuke goede voornemens die ik daardoor ook veel beter en langer kan volhouden. Daarbij kan het helemaal geen kwaad om wat liever voor jezelf te zijn, want jouw hele gezin profiteert ervan als jij je goed voelt.

Me-time

Een goed voornemen die ik iedere vrouw wil aanraden is wel de me-time. Gun jezelf dit jaar iedere dag een kwartier tot een half uur me-time. Die tijd is dan helemaal vrij in te delen voor jou alleen. Lees bijvoorbeeld een leuk boek of een gezellig tijdschrift. Luister even naar je favoriete muziek, of neem even de tijd voor een mini-wellness behandeling voor thuis! Het hoeft niets bijzonders te zijn, maar het voelt als een mini-vakantie. Dus weg met die #Bluemonday!

Spannende Boek uitgelicht

Leuke dingen doen

Je kan jezelf ook voornemen om iedere maand iets leuks te ondernemen met een vriendin. Een lekker dagje wellness, een dagje winkelen, een gezellige activiteit met je hele vriendinnengroep, een avondje bios of een lekkere lunch, alles kan!

In het weekend wil je natuurlijk wel graag ook wat tijd doorbrengen met je lief of hele gezin. Ga lekker met elkaar naar buiten. Wandelen in het bos, op het strand of in het lokale park. Je bent met elkaar, snuift wat heerlijke frisse lucht op én je bent in beweging. Win-win-win dus!

Boswandeling blije vrouw in het bos

Pak een (nieuwe) hobby op

Heb je altijd al willen leren haken? Wil je dit jaar op vakantie de blits maken met mooie foto’s of wil je een nieuwe taal leren? Iets nieuws doen of leren geeft enorm veel energie. En als het dan uiteindelijk lukt ben je ook nog eens heel trots op jezelf! Ben je benieuwd naar onze tips over knutselen? Lees dan verder in deze blog!

Vitamine D

Vitamine D is niet alleen goed voor je botten, het is in feite een ieniemienie zonnetje in een potje. Een anti #Bluemonday pilletje dus. Het is bewezen dat een tekort aan vitamine D een neerslachtig gevoel kan veroorzaken. Sinds een paar jaar ben ik groot fan van dit kleine pilletje. Wanneer de dagen korter worden zorg ik ervoor dat ik een potje in huis heb. Als je nu zou beginnen merk je al binnen een paar dagen dat je beter in je vel komt te zitten. Ik heb altijd de kauwtabletjes van de drogist, maar voor mensen met een getinte huid is die dosering soms niet voldoende. Twijfel je of je misschien een vitamine D tekort hebt? Ga dan even langs de huisarts.

Leuke dingen op TV

Een nieuw jaar brengt ook vaak weer leuke programma’s op TV met zich mee. Zo heb ik vol smart gewacht op het nieuwe seizoen van Wie is de Mol dat op 11 januari begint. Wij zijn thuis altijd erg fanatiek en downloaden ook altijd de app waarin we anderen uitdagen.

NetflixMaar ook op Netflix wordt van alles verwacht. Zo start op oudjaarsdag een nieuwe serie: ‘El Vecino’. Begin december is alweer het vijfde seizoen van ‘Fuller House’ van start gegaan. Dus de dames die, net als ik, een jeugd crush hadden op John Stamos, kunnen lekker zwijmelend op de bank aan het bingen slagen. Op 3 januari start seizoen 3 van ‘Anne with an E’, op 24 januari start ook het derde seizoen van ‘Chilling Adventures of Sabrina’ en op 7 januari een geheel nieuwe serie genaamd ‘Ares’. Genoeg te zien en te ontdekken dus!

Vooruit plannen en voorpretten

Januari leent zich perfect voor het vastleggen van vakanties. Hoe fijn is het om daar naar uit te kijken?! Of misschien wil je juist het huis flink aanpakken. Een verbouwing brengt natuurlijk altijd wel wat stress met zich mee, maar hoe fijn is het als je huis straks helemaal naar je zin is! Maar je huis kan ook al flink opknappen van een paar leuke nieuwe gordijnen, een leuk nieuw kleed of leuke accessoires.

Loods 5 Meubelen

Wij hebben natuurlijk ook tips voor je voor de leukste woonaccessoire winkels. Want als je huis “Hygge” is, dan ben je dat zelf ook.

Kortom: wees dit jaar extra lief voor jezelf! Want als jij lief bent voor jezelf, dan zal iedereen dat merken.