De leukste activiteiten in de buitenlucht

Geschreven op 20 augustus 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Buitenlucht activiteiten

Hoewel het weer in de herfst misschien niet altijd even aantrekkelijk is, is het toch belangrijk om veel in de buitenlucht te vertoeven. Je wordt er vrolijker van, krijgt beweging en je voelt je na een buitenactiviteit altijd lekker rozig.

Ga daarom ook deze herfst met een groepje vriendinnen, of lekker met je eigen gezin iets leuks én sportiefs te doen. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van sportieve, maar vooral ook leuke activiteiten in de buitenlucht.

Surfles in de buitenlucht activiteiten

Aan het strand

Langs het strand is het altijd goed toeven. Maar wist je ook dat je op verschillende plekken langs onze Nederlandse kust tal van sportieve activiteiten kan doen?

Zo vind je bij Dreams experience op Ter Heijde activiteiten als surfen, raften, freerunning en BMX-en. Is dit net iets te veel van het goede? Dan kan je op het strand gezellig een potje meespelen met beachvolley, -soccer, -tennis of discgolf.

Bij Hart Beach Quicksilver Surfschool op het sportiefste stukje Scheveningen kan jij je ook volop vermaken. Wat dacht je van surfen, suppen of longboarden? De geoefende surfer kan zijn gear hier huren, maar ook voor je eerste lessen kan je hier terecht. Naast individuele lessen, organiseren ze hier ook heel veel leuke en sportieve events met proeflesjes. En na afloop kan je heerlijk neerstrijken op het gezellige terras voor een hapje en een drankje.

activiteiten buitenlucht

Op het water

Hou je van water, maar zoek je iets in een rustgevende omgeving? Ga dan gezellig met een bootje varen. In Utrecht kan je bijvoorbeeld een kano huren waarmee je de Utrechtse grachten onveilig kan maken. En in Honselersdijk kan je waterskiën op het meer. Niet achter een bootje aan, maar met de kabelbaan. Vanuit Restaurant Wollebrand heb je uitzicht op de kabelbaan en kan je genieten van een heerlijke maaltijd.

Wil je het helemaal rustig houden? Ga dan op stap met een sloep. Zo kan je een sloep huren bij Winebar Mendoza in Rotterdam, waarmee je rond kan dobberen op de Bergsche Plassen of rond kan touren over de Rotte. Ook Woerden is een fantastische uitvalsbasis voor een dag op het water. Je huurt je sloep dan bij de Scheepsjongens. Varen over de Oude rijn, (langs de Romeinse Limes!), de plassen op, of varen door de natuur in de polder. Je kant ook ergens aanmeren om te gaan zwemmen of voor een picknick in de wei.

activiteiten buitenlucht

Fietsen

Blijf je liever op het land en trek je er graag met je fiets op uit? Huur dan een mountainbike bij Hotel Bergse Bossen. Je zit hier midden op de Utrechtse Heuvelrug en bent omringt door de bossen waar volop mountainbike routes doorheen lopen.

Wil je jouw fietstocht combineren met een citytour? Dat kan ook!  In Utrecht kan je op pad met de ColorBikeTours. Je ontdekt boordevol verrassende plekjes, mooie verhalen, leuke anekdotes en unieke stadslegendes.

En in Den Haag kan je op pad met de inmiddels legendarische Cycle and the City. Deze fietstour door Den Haag doe je niet met een stalen ros, maar een gouden fiets! Je begint bij het standbeeld van Haagse Harry en komt langs alle bekende en onbekende pareltjes van Den Haag. Je maakt tussenstops om lekker te flaneren en de genieten van verschillende hapjes en drankjes in de Haagse horeca.

Wil je inspiratie voor leuke fietsroutes in de verschillende Nederlandse provincies? Ga dan naar ons eerder verschenen blog over fietsen en wandelen in Nederland.

activiteiten buiten

Klimmen en klauteren

Hou je van klimmen en klauteren? In Zoetermeer vind je Ayers Rock. Gelegen aan het Buytenpark de perfecte locatie voor verschillende stoere outdoor activiteiten. Zoals een geheel vernieuwde survivalbaan en niet te vergeten de gigantische outdoor klimmuur van 550m2. Na afloop kan je heerlijk loungen op het terras.

Ook bij Outdoor Valley in Bergschenhoek kan je terecht voor een totaal verzorgde survivaldag. Van Boogschieten, bruggen bouwen en kanovaren tot aan klimmen, tokkelen en paintbal. Om de dag te eindigen met een heerlijke barbecue.

Klimmen in een heus klimbos is op zich al een avontuur! Er zijn er heel veel in Nederland. We hebben eerder een blog geschreven waarin onze tips staan.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox