De leukste pretparken van Nederland

Geschreven op 27 juni 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
pretparken uitgelicht

Als je de zomervakantie in Nederland doorbrengt met kinderen, moet je ze wel een beetje bezighouden. Als het mooi weer is kan je lekker naar het strand of gaan zwemmen in een buitenzwembad of natuurwater. Maar de kinderen vinden het ook vaak erg leuk om een dagje op stap te gaan naar een heus pretpark. Het bekendste pretpark van Nederland is natuurlijk de Efteling. En het beste pretpark voor thrillseekers is uiteraard Walibi Holland. Maar als je verblijft in andere delen van Nederland, zijn er nog veel meer leuke attractieparken te vinden. Zowel voor de sensatiezoekers, als voor kleine kinderen.

In dit blog geven wij je een overzicht van de leukste pretparken en waar in Nederland je ze kan vinden.

Pretparken in West Nederland

In Noord-Holland en Zuid-Holland vind je verschillende pretparken. Duinrell in Wassenaar en Drievliet in Den Haag zijn pretparken met meerdere spetterende attracties. Verschillende achtbanen, zweefmolens en nog veel meer. In Duinrell kan je dan ook nog eens een bezoek brengen aan het Tikibad met haar (in mijn ogen…) angstaanjagende glijbanen.

glijbanen in pretparken

Zij jouw kids nog wat kleiner of doe je het liever wat rustiger aan? Dan zijn Oud Valkeveen in Naarden, Linnaeushof in Heemstede en Plaswijkparck in Rotterdam hele leuke pretparken om te bezoeken. Oud Valkeveen en Linnaeushof zijn hele ruim opgezette speeltuinen met verschillende attracties zoals botsauto’s, een monorail en prachtige glijbanen. In Plaswijkpark kan je niet alleen plezier maken in verschillende speeltoestellen, maar ook lekker spetteren in de waterspeeltuin en een bezoek brengen aan het Dierenrijk.

Ook in Zeeland vind je verschillende attractieparken, zoals familiepretpark Mini Mundi in Middelburg. Neeltje Jans is voor de meeste van ons meer bekend als hét kenniscentrum over de Deltawerken. Maar wist jij dat Neeltje Jans een compleet themapark is geworden waar je niet alleen meer kan leren over de Nederlandse kust en waterkeringen, maar ook volop kan spelen in de waterspeelplaats, zeeleeuwen en zeehonden kan zien en in het grootste aquarium van Zeeland oog in oog kan staan met angstaanjagende haaien?

Neeltje Jans

Op bezoek in Midden Nederland

Noord-Brabant staat natuurlijk bekend om de Efteling. Aan het begin van deze zomer, brachten wij het bekendste attractiepark van Nederland een bezoek en schreven een blog over onze ervaringen van dit bezoek in Coronatijd.

Walibi Holland vind je in Flevoland en staat bekend om haar spectaculaire achtbanen. Als jij een echte daredevil bent, is een bezoek aan dit attractiepark zeker de moeite waard!

Voor de kleine kids is ook Billybird Hemelrijk een prachtig park om de dag in door te brengen. Het park bestaat uit een grote speeltuin, een recreatieplas en verschillende attracties zoals een achtbaan, bootjes glijbaan en monorail.

De leukste attractieparken van Noord Nederland

In het noorden van ons prachtige land vind je verschillende minder bekende pretparken. Zo heb je Attractiepark Drouwenerzand in Drenthe waar je verschillende achtbanen en kermisattracties hebt, net als botsauto’s, draaimolens en natuurlijk ook een spookhuis. In Nienoord kan je een bezoek brengen aan Landgoed Nienoord. Dit park bestaat uit een landgoed, familiepark en zwemkasteel. In het familiepark staan wel 50 verschillende attracties en speeltoestellen, een kinderboerderij en verschillende miniatuur en stoomtreinen.

In Friesland gelegen is Speel en dierenpark Sanjesfertier. Je kan hier op safari, spelen in het indoor speelparadijs en lekker crossen in de bootjes, treintjes en auto’s. Attractiepark Duinen Zathe ligt net op de grens van Friesland en Drenthe, in Appelscha. Je kan met verschillende attracties flink de lucht in of snelheid trotseren in verschillende achtbanen. Natuurlijk hebben ze ook hier een speeltuin met verschillende leuke glijbanen.

Pretpark Drenthe

Pretparken uit onze jeugd in Oost Nederland

In het oosten van het land vind je de pretparken Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn. Ik denk dat menig een van ons deze parken nog wel kent vanuit haar eigen jeugd. Want hier zijn we toch bijna allemaal wel eens geweest toen wij zelf nog kleine spruitjes waren? Gastblogster Marian bracht laatst nog in Coronatijd een bezoek aan Slagharen en schrijft daarover in haar blog. Avonturenpark Hellendoorn is leuk voor groot en klein. Je kan hier spelen, dansen, glijden en jezelf uitdagen door in de verschillende hoge, spannende en snelle achtbanen te stappen.

Spectaculaire achtbanen en lekker spelen in Zuid Nederland

Ook in het zuiden van Nederland vind je leuke pretparken. Toverland in Sevenum stond vroeger nog bekend als het leukste pretpark voor kinderen onder de 14 jaar, maar is inmiddels uitgegroeid tot een compleet attractiepark voor het hele gezin. Stap in de Fenix, Troy, Booster Bike Scorpios of Dwervelwind voor een beetje adrenaline. Of geniet van een rondje varen in de water carrousel en voel je even gewichtloos in de zweefmolen.

Pretpark Toverland

Nog iets zuidelijker vind je Pretpark de Valkenier, een attractiepark voor alle leeftijden. De Valkenier is het oudste pretpark van Nederland waar je nog voor een klein prijsje de hele dag plezier kan hebben van attracties zoals een achtbaan, reuzenrad, verschillende kermisattracties en Dino World . Maar er kan natuurlijk ook volop gespeeld worden in de verschillende speeltuinen door het park heen, zowel binnen als buiten.

Kortom, in Nederland is het genoeg te doen op het gebied van pretparken. Groot, klein, jong, spannend of gewoon leuk. Ieder pretpark heeft wel iets wat bij je past om een leuke dag door te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van meer uitjes die wij voor je ontdekken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan gelijk kans op leuke acties en prijzen.