Lekker buiten zwemmen

Geschreven op 1 juli 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Zwemmen buitenlucht

Wat is er lekkerder dan lekker buiten zwemmen als het warm is. Veel buitenzwembaden zijn wel open maar misschien is het ook wel eens leuk om een plas op te zoeken waar je lekker kan zwemmen. De kwaliteit van het buitenwater wordt natuurlijk goed in de gaten gehouden. Check voordat je gaat altijd even of je kan zwemmen op je gekozen plek. Dat kan je hier doen.

Zwemmen in Zuid-Holland

Recreatie aan het water

In Zuid-Holland kan je op heel veel verschillende plaatsen lekker buiten zwemmen. Hier vind je alvast een leuk overzicht. Onze favorieten in Zuid-Holland zijn recreatiegebied Delftse Hout en recreatiegebied Reeuwijkse Hout bij de Reeuwijkse Plassen. Ook leuk om je rubberboot mee naartoe te nemen!

Zwemmen in Noord-Holland

In Noord-Holland is het ook goed toeven op het water. Recreatiegebied de Vooroever is een heerlijke plek. Er is een zandstrandje bij waar zelfs de allerkleinsten zich goed kunnen vermaken. Op de Sloterplas in Amsterdam kan je je ook prima vermaken. Net als op Strand Zuidoever aan de Gaasperplas in Amsterdam is dit een buitenzwemparadijs voor kinderen.

Zwemmen in Flevoland

Flevoland is al omringd met water, maar heeft ook nog een paar leuke recreatieplaatsen. Zo is het Erkermederstrand echt heel leuk voor een dagje weg. Het Harderstrand is ook een prima locatie om lekker te zwemmen en te relaxen. Lekker groot opgezet en daardoor coronaproof is een dagje Almeerderstrand. Pak de emmertjes en schepjes maar in!

Zwemmen in Utrecht

Buiten zwemmen meisje

In Utrecht zijn ook tal van plaatsen waar je buiten kan recreëren en lekker kan zwemmen. Neem bijvoorbeeld Zwemstrand Naarderbos dat nét op de grens met Noord-Holland ligt. Nog een leuke plek: De Haarrijnse Plas. Je hebt daar een lekker zandstrandje en het is er lekker overzichtelijk. Perfect dus met jongere kinderen! En de Maarsseveense Plassen zijn zeker een aanrader in Utrecht en omgeving.

Zwemmen in Zeeland

In Zeeland is het natuurlijk logisch om naar het strand te gaan. Maar er zijn ook recreatiegebieden waar je een heerlijke zomerse dag kan beleven. De stranden langs het Veerse Meer bijvoorbeeld! Dit is wel zeewater maar is een binnenmeer, waardoor het water rustig en ondiep is. Recreatiegebied Perkpolder is ook een erg leuke plek om lekker af te koelen op een warme dag.

Zwemmen in Noord-Brabant

Natuurzwembad De Kuil in Prinsenbeek in Noord-Brabant is een prima recreatiegebied. Check voor je gaat wel even de website om te kijken of er plek is. Strandbad Nuenen is ook een prettige plek in de zomer. Vanwege de mooie ligging is het zeker de moeite waard om hier lekker een warme dag door te brengen.

Zwemmen in Limburg

Vrouw aan het zwemmen

In Limburg kan je een zomerse dag prima besteden bij BillyBird Park Drakenrijk in Reuver. Een fijne recreatieplek met grasweide is Dagstrand AmicoBeach “Am Effelder Waldsee”. Klik hier voor een overzicht van buitenzwembaden in Midden-Limburg. Een andere geweldige plek om buiten te zwemmen is Kikmolen Maasmechelen. Daar zijn zelfs glijbanen!

Zwemmen in Gelderland

Gelderland heeft zoveel natuur, daar zitten zeker weten gebieden tussen waar je lekker buiten kan zwemmen. Recreatiepark Bussloo heeft van alles in huis om jou een leuke dag te bezorgen.  En natuurlijk je kan er heerlijk aan de plas zonnen en zwemmen. Beldert Beach is net als Bussloo een heerlijke plek. Of nóg zo’n Gelderse aanrader: Gravenbol!

Zwemmen in Drenthe

Ook in Drenthe kan deze zomer lekker buiten gezwommen worden. Er zijn eigenlijk teveel plassen om op te noemen, dus je vind ze in het overzicht. Zwemplas Schoonhoven, bijvoorbeeld. Deze is gelegen in een klein natuurgebied en heeft lekker veel zand. De Lijte-Paterswoldsemeer is echt een aanrader! Het gebied ligt middenin de natuur.

Zwemmen in Overijssel

Buiten Zwemmen uitgelicht

Overijssel heeft al net zo’n grote lijst met leuke buitenzwembaden. Die lijst vind je hier. De Milligersplas bij Zwolle heeft alles in zich voor een lekker dagje aan en in het water. recreatiepark Het Hulsbeek is, net als De Milligersplas, een heerlijke plek om verkoeling te zoeken in de zomer.

Zwemmen in Groningen

Tegen de Friese grens aan vind je Recreatieplas Het Strandheem. Hier is het echt genieten geblazen met een heerlijk groot meer en lekker veel ruimte om te zonnen. Je betaalt wel een klein bedrag om op het terrein te komen. En Natuurzwembad Engelbert heeft ook alles in huis om jou en je kinderen een dag aan het water te laten genieten.

Zwemmen in Friesland

Het Lemmer Beach, ook wel bekend als Lemmerstrand, is enorm en daarom perfect voor een coronaproof uitje in de zomer. Net als de Groene Ster en Lytse Wielen is dit een heerlijk recreatiegebied. Maar Friesland heeft zoveel water, er zijn nog veel meer plekken te vinden!

Je kan natuurlijk altijd nog naar het strand gaan. Ook daar hebben wij de leukste en meest rustige stranden voor je gevonden. Dus bekijk die ook zeker even!