Uit eten bij restaurants met een voornaam in de naam

Geschreven op 25 augustus 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
voornaam uitgelicht

Restaurants kunnen soms de gekste namen hebben, maar wat is hun verhaal daar eigenlijk achter? Wij zochten voor je uit bij welke voornaam-restaurants je heerlijk uit eten kan!

Annie’s in Leiden

Leiden

Ik ken Annie’s nog als Annie’s Verjaardag toen ik op school zat in Leiden. Ik vond het altijd hilarisch om te zeggen “ik zie je bij Annie’s verjaardag!” waarna er allemaal verbaasde blikken volgenden. Want wie is Annie? Ach wat maakt het eigenlijk uit? Wat belangrijk is, is dat Annie’s (zoals het tegenwoordig heet) al jaren een begrip is in Leiden.

Je kan er na flink winkelen heerlijk bijkomen op bijvoorbeeld het terras, waar je een schitterend uitzicht hebt op het water. De menukaart is uitgebreid en divers, dus je kan er lekker eten. Een hele fijne aanrader!

Restaurant Justin in ‘s-Gravenzande

Jasutin

Wil je je eens culinair laten verrassen? Reserveer dan eens een tafel bij Restaurant Justin. Chefkok Justin schotelt zijn klanten alleen verrassingsmenu’s voor. Je kan alleen kiezen of je een 3, 4, 5 of 6-gangendiner wilt! Het eten wordt hier prachtige gepresenteerd en is werkelijk heerlijk. Justin organiseert ook regelmatig thema-avonden, zoals een wine&dine en een Aziatische avond.

Word je blij van lekker Aziatisch eten? Dan moet je ook zeker eens Restaurant Jasutin, het kleine Aziatische broertje van Justin, uitproberen (Jasutin betekent ook Justin, maar dan in het Japans). Het zit ernaast! Daar komt Asian Fusion samen met de elegante Franse keuken met een moderne en eigentijdse sfeer.

De Keuken van Thijs in Utrecht

De keuken van Thijs eigen foto

Waar de naam van de volgende lunchroom vandaan komt is niet zo moeilijk te raden. Thijs Rullens heeft in 2012 de gezellige huiskamer lunchroom De Keuken van Thijs opgericht.

Al snel moest er verkast worden naar een grotere locatie, want inmiddels is deze lunchroom uitgegroeid tot een heuse cateringorganisatie. De Keuken van Thijs is een gezellige uitvalsbasis na of tijdens een dagje Utrecht. Ook wij hebben hier heerlijk geluncht!

Sjaakies Shakes in Zwolle

Milkshake

Je vindt échte Limburgse gastvrijheid in… Zwolle! Daar opende namelijk in 2018 het gezellige Sjaakies Shakes haar deuren. Maar wie is Sjaakie? De eigenaar is altijd dol geweest op koken, lekker eten en mooie, eerlijke producten, net als zijn opa Sjaakie!

Over de naam hoefde hij dus niet lang na te denken. Je kan hier naast de heerlijkste milkshakes ook pannenkoeken, tosti’s en andere lekkere dingen eten.

Je vindt in het restaurant alleen maar lange tafels waardoor het dus ook kan zijn dat je je tafel deelt met mensen die niet kent. Dat maakt het extra leuk en gezellig!

Bistro Sophie

In Eindhoven, op het gezellige Wilhelminaplein, vind je Bistro Sophie. Deze stijlvolle brasserie heeft alles in huis om jou een heerlijke culinaire avond te bieden.

Van heerlijk Frans-Mediterraans eten en een indrukwekkende collectie wijnen.

De bistro is vernoemd naar Sophie van Wurtemberg, eerste echtgenote van Koning Willem III. Een dame op stand dus! En dat proef je terug in de keuken van dit gezellige restaurant.

Loetje

Loetje

Toen Ludwig “Loetje” Klinkhamer zo’n 40 jaar geleden een biljartcafé opende maakt hij de “fout” zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Al snel kwamen er mensen speciaal naar zijn café die de biljarttafel maar in de weg vonden staan. En zo is de succesformule Loetje geboren. Inmiddels zijn er vele vestigingen bij gekomen en is Loetje niet meer weg te denken! En wie heeft er nog nooit een lekkere biefstuk van Loetje gegeten?

Wil je geen enkele tip meer missen? Volg ons dan op Facebook, Instagram en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief. Je maakt dan ook nog elke maand kans op leuke prijzen!