Escapegame La Casa de Papel – ervaringen van de deelnemers: Anke

Geschreven op 7 oktober 2021
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
escaperoom time Casa de Papel

Voor Corona waren wij met een aantal van onze lezers uitgenodigd bij Escaperoom TIME in Utrecht voor de spannende escapegame La Casa de Papel! Nu zijn wij bij OpstapmetLisa groot fan van deze Netflix serie die inmiddels al aan haar 5e seizoen toe is en zitten wij lekker in het verhaal. Een aantal van onze gasten was nog niet bekend met deze serie, dus gingen zij volledig blanco het spel in.

In deze blogserie laten wij steeds een van de deelnemers aan het woord om te vertellen hoe zij deze escape game hebben ervaren waarin je met een combinatie van een kamer én een complete VR omgeving op zoek moet naar codes en tips om uiteindelijk de kluis te kraken.

Deze keer lees je de beleving van escaperoom fanaat Anke.

Wat waren de verwachtingen van Anke vooraf?

Anke: “Ik ben dol op escaperooms, dus ik was blij dat ik mee mocht! Een van de elementen waar ik echt dol op ben, is dat je op de gekste plekken aanwijzingen kan vinden. En bij deze La Casa de Papel escape game kwam ik goed aan mijn trekken.”

VR escape La Casa

Wat vond Anke van het spel?

“De kamer waar het spel gespeeld wordt, was subtiel en mooi ingericht. En doordat de ruimte een combinatie is van virtueel én fysiek, wordt de communicatie over aanwijzingen nog belangrijker. ‘Zijn de fysieke cirkels dezelfde als in de virtuele cirkels?’.”

Het element dat je samen met je tegenstander in dezelfde ruimte speelt en dezelfde sloten moet openen is spanningsverhogend. ‘Loopt de heer van het andere team zomaar naar dat kastje of heeft hij net de code gekraakt en de loopt hij met zijn buit naar zijn eigen tafel?’ Voorzichtig meeluisteren bij het andere team is verleidelijk, maar niet gemakkelijk.

De begeleiding tijdens het spel is prettig. De spelleider blijft tijdens de game in de kamer en is alert en subtiel in de hints als je niet verder komt. Zonder het stappenplan is de room niet te kraken, dat is de consequentie van de combinatie fysiek en virtueel.”

Groetjes Anke